Vazgeçtin sanırım, NT.
Yok espri olsun diye paylaştım o görseli TR de doktor olmak yerine Amerika'da garson olurum 1000 kat daha iyi.
Herhangi bir üniversite kazanırsan, work and travel ile 8-10k dolar civarı lazım diye duydum...
Aklındaki plan üst düzey bir İngilizce bilmeden, aşırı başarılı bir öğrenci olmadan ve oraya giderken sana her durumda sponsor olabileceğini kanıtlayan maddi düzeye sahip bir aile olmadan yapılamaz. Ayrıca liseye geçişte kabul alıyorlar mı bilmiyorum, belki de ailesiyle oraya yerleşilmediği sürece kabul almıyor olabilirler.
Üniversite zamanında tekrar düşünürsün bunu ama Sat'de inanılmaz bir başarı yakalaman lazım üniversitelerden burs alabilmen için. Burs alamazsan part-time çalışarak sadece üniversite harçlarını bile ödeyemezsin.
Kalacak yer durumları, yeme içme ve ilk ay masraflarını düşünürsek (uçak, vize vb dahil) 10.000 doları gözden çıkarmalısın. Okula hiç ücret ödemeyeceğini varsayarak söylüyorum. Sen oraya gider gitmez ertesi gün işe başlayamayacağını, bazı ödemeleri önden yapman gerektiğini, işe başladıktan bir ay sonra maaş alacağını hesaba katman lazım.
Size de çok teşekkür ederim arkadaşlar şu an 2 dolarım var PC'yi satıp oyuncu koktuğunu vb yaklaşık 3 4 bin dolar yapıyor bir işdede çalışıp gitmeyi düşünüyorum ingilizcem hayatta kalma açısından iyi.