Aç kalarak zayıflanır mı?

Zayıflanır:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zaten ramazandan bu yana da kaslarını geliştirmeye çalışıyor.

Her şey ise sınıfından bir kızın duygularıyla oynaması ile başladı. Kız sevmediği halde seviyorum diyerek çocuğa ümit veriyor, açılıyor bu da sonra şaka yapmak istediğini vs söylüyor ama ne olur ki.

Ayrıca saçma sapan TikTok çeken bir kızdan da ne beklenir ki?

En sonda ise kendimi baştan yaratırım mantığı ile bayağı kilo verdi.

Kızın yaptığı oğlana bayağı fayda sağlamış sanırsam. TikTok çekiyorsa doğrusu çok zeka kırıntısı beklememek gerek.

Zayıflanır:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Günde en az 5 6 litre su içen biri olarak bunu yapmayı düşünmüyor değilim aslında.

5 6 versem yeter aslında en azından 80'e düşsem boyuma göre kilo da ortalama olur ama bilemiyorum açıkçası.

Günde en az 5 6 litre su içen biri olarak bunu yapmayı düşünmüyor değilim aslında.

5 6 versem yeter aslında en azından 80'e düşsem boyuma göre kilo da ortalama olur ama bilemiyorum açıkçası.
Kilo değil dostum, sorun yağ oranı. Spor yapmak; yağları eritip kiloyu kasa çevirmek en iyisi.

Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi. Bilimsel olarak yaklaştığımız zaman gerçekten verebilir miyiz?

Verilir mi verilmez mi bilmiyorum açlıktan gözün birden dönüp çok yiyebilirsin ama önermem sağlıklı beslenerek vermeyi dene diğer türlü halsizlik gibi ve diğer hastalıklarada yol açabilir.

Aç kaldığında vücut birşeyleri parçalayıp enerji olarak kullanacak bu şekilde küçülecek. Ama vücut akıllıdır eğer spor yaparak kilo verirsen kasları parçalayıp eritmez. Bu adam bu kasları kullanıyor korumam lazım diyerek yağları parçalar. Doğamızda ihtiyacımız olmayan şeyi harcama durumu vardır. Vücut ekonomiktir gereksiz, kullanılmayan şeyleri önce harcar tutmaz. Vücudun ihtiyacının çok altında kalori almak metabolizmanın yavaşlamasına yani kilo vermeye karşı vücudun direnmesine sebep olur. Tahmini yuvarlıyorum 700 Kcal civari fazla bir açıktır. Kişiden kişiye bu değer değişir. Yani açığı artırmak herzaman iyi olmaz vücudu dinleyerek hareket etmen gerek. Vücut enerji ihtiyacını üç makrodan üç eşit miktarda almalıdır. Karbonhidrat, yağ ve protein bu üçünün herbirinden eşit kalori almak en sağlıklı durumdur kilo verirken. Bunun yanında vücudun mineral, su ve vitamin ihtiyacınıda karşılamak en hızlı kilo vermeyi sağlar. Kalori açığı kilo verirken cinsiyet ve kişisel farklılıklarla değişmekle birlikte 300-500 Kcal civarı olmalıdır.
Kilo değil dostum, sorun yağ oranı. Spor yapmak; yağları eritip kiloyu kasa çevirmek en iyisi.
Kilo kasa dönüşmez.
Halsizlik gibi vb. diğer hastalıklarada yol açabilir.
Halsizlik çok aç kalma sonucu oluşan metobalizma yavaşlaması belirtisidir.
Herşeyin fazlası zarardır, suyun bile. 3 litre civarı tavsiye edilendir. Fazladan içip böbreklerinizi yormanıza gerek yok. Fazla su içmenin kilo vermeye ekstra etkisi olmaz. Yeteri kadar içmek yeterlidir.

Zayıflanır, hem de gayet hızlı zayıflanır ancak bazı şeylere dikkat etmezsen kilonun önemli kısmı yağ kaybından değil sıvı kaybından ve proteinlerden olur.

1- Vücudunu tamamen besinsiz bırakma, çok az bile olsa sık sık bir şeyler tüket. Metabolizman bu şekilde hem yavaşlamaz hem de vücudun açlıktan dolayı sonraki öğününü depolamaz bu şekilde.

2- Kalktıktan sonra yarım saat ya da en fazla 1 saat içinde bir şeyler tüket. Birkaç ceviz ve kahve bile olsa yeterli.

3- Bol su iç, günde 3 litrenin altına düşme. Sıvı dengesi önemli, elektrolit düzeyini de düşürme. Her gün 1-2 ufak şişe doğal maden suyu faydalı olur.

4- Çok fazla hareketsiz kalma, günde hiç değilse yarım saat bile olsa tempolu yürüyüş yap. Bunu yapamıyorsan bile daha kısa bir süre merdiven ya da yokuş çıkma gibi fiziksel olarak zor gelen bir aktivite yapabilirsin.

Madde dışı olarak şunu yazayım, harcayabileceğin düzeylerdeki kaloriden korkmana gerek yok. Bol çikolata yiyerek tüm vücut dengelerini sağlayabildiğim şekilde 127 kilodan 81 kiloya düştüğüm bir dönem oldu. Gerçi şimdi kaç kilosun diye sorma, malum pandemideyiz ve yiyoruz ama eskisi gibi değil en azından. Yine de 100'lü kiloların başlarında olmak üzüyor 81'e düştükten sonra. O dönemde o kadar çikolata yediğim halde bir sorun yaşamamış olmamın en önemli nedeni her gün 6-10 kilometre arasında yürüyüş yapmamdı. Masa Tenisi oynuyordum, yüzüyordum derken o çikolatadan gelenin fazlasını harcıyordum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı