Accell Bisiklet, Karbon Kadroyu Garanti Dışı Bıraktı

Katılım
27 Ocak 2012
Mesajlar
14.320
Makaleler
34
Çözümler
41
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
2016 yılında alınmış karbon bir kadrom vardı ve Accell Bisikletten faturalıydı 2016 5. aya ait.
Düz yolda giderken sağda durdum ortalama 10km hızla giderken üstelik. Hepi topu 60KG bir insanım :)
SLX model HD fren kullanıyorum, diskler 160mm XT. En küçük disk boyutu kısacası.
Buna rağmen kaliper ayaklarında bulunan metal kısım koparak çıktı ve çıkarken de carbonu yırttı. Diğer ayağı ise çatlattı.

Accell Bisiklet'i aradım, tüm resimler ve faturayı göndermeme karşılık beni muhatap almadılar. İlk sahibi olan bir arkadaşımı muhatap aldılar. Ona da "Özel üretim kadro olduğu için garanti dışı" cevabını vermişler.
Ortada ne değişim yapan ne de tamir masrafını karşılayan bir firma yok kısacası. Milyarlarca lira para verip alıyor insanlar bu karbon kadroları.

Bir kadronun en önemli kısmı olan fren ayaklarının bu denli kolay kırılması çok gülünç bir olay. Üstelik bir dünya para verilmiş bu kadroya. Yüksek hızda başıma gelse hastahanelik edebilirdi. Kendi semtime inerken 60-65KM hızları buluyor bisiklet. 60KM hızla inerken kaliper janta dolansa olacakları siz düşünün.
Yazık gerçekten böyle firmalara, insanın biraz yüzü kızarır, mahcup olur, bunlarda o da yok.

Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet ettim, Şikayetvar.com ve Bisikletforum gibi yerlere ve ek olarak yurt dışında Accell Bisiklet'e yazdım.
Accell Bisiklet Freni Çatlayan Karbon Kadromu Garanti Dışı Bıraktı.
Accell Bisiklet Lapierre karbon kadromun kaliper bacağı çatladı

20180312_124216 (1).jpg
20180315_113340.jpg 20180315_113350.jpg 20180315_113421.jpg 20180315_113451.jpg 20180315_113459.jpg
 
Accell Bisiklet pisliğin teki çıktı Rıza Baba.

Gerçekten geçmiş olsun. Üzüldüm, bisikletin bir parçasına bir şey olması, sevdiğiniz insanın hastalanması gibi bir şey. Aklıma direkt bisiklet forum sitesi geldi. Orada da buna benzer daha beter olaylar (Suriyelilerin bisiklet döverek çalması gibi) var.

Hakkınızı sonuna kadar arayın, tüketici mahkemesine kadar yolu var bu işin. Yolunuz açık olsun.
 
Hastalık ile karşılaştırmak derecesinde sevmiyorum bisikleti :) Hastalık kolay şey değil.
Hakkımı sonuna kadar arayacağım, verdiğim uğraşa değmeyecek aslında ama olsun.

En kötü ihtimalle 300TL civarına güzelce halledilir diye tahmin ediyorum.
 
Dostum bu kadro aslında Türkiye'de Bianchi Equipe olarak satıldı. Arka fren kaliper bağlantı noktası malesef birçoğunda problem yarattı. El becerin varsa epoksi ve V-Fren pivotu ile kolay bir şekilde tamir edebilirsin aslında. Daha önce Post-Mount bağlantısı yalama olan sid maşayı bu şekilde onarmıştım. Elimde bir adet aynı sorunu olan equipe kadro var fakat vakit olmadığı için ilgilenemiyorum.
 
Dostum bu kadro aslında Türkiye'de Bianchi Equipe olarak satıldı. Arka fren kaliper bağlantı noktası malesef birçoğunda problem yarattı. El becerin varsa epoksi ve V-Fren pivotu ile kolay bir şekilde tamir edebilirsin aslında. Daha önce Post-Mount bağlantısı yalama olan sid maşayı bu şekilde onarmıştım. Elimde bir adet aynı sorunu olan equipe kadro var fakat vakit olmadığı için ilgilenemiyorum.
Sen şahannesin ya, gerçekten şu yorumun ile bana çok faydan dokundu.
Zaten Accell fabrikasında birileri tarafından koyanıp eş dost ahbaplık vesilesi ile profesyonelce boyanmış olduğu ortaya çıktı sonradan. Satıcı kişiden tüm parayı geri iade aldım.
Şuan Accell ile de görüşüyorum, inşallah hatalarını telafi edecek bir adım atarlar.
 
Son düzenleme:
Geçmiş olsun,hakkınızı arayın.

Eski bir bisikletim var tek sorunu lastikleri yenilenmeli.

Salcano Efes 26 Jant V Bisiklet Siyah - Sarı Fiyatı

Bu bisikletin mavi-beyaz olanına sahibim 2013 yılında almıştım.Bisiklet lastikleri hakkında burada siz veya başkaları varsa beni bilgilendirecek ileride konu açabilirim.
 
Dostum bizim mevzu nitelikli dolandırıcılığa giriyor aslına bakarsan :) Satıcıdan hakkımı aldım, tamiri için - sök at uğraşması için harcadığım zaman ve para haricinde. Kadroyu geri yolladım.
Ancak Accell bisikletin de bir adım atması gerektiğine inanıyorum. Onun için çabalıyorum.
 
Normalde karbon alaşım, ekstra hafiflik peşinde koşulmadığı sürece Alüminyum alaşımdan en az 2-3 kat daha dayanıklı. Karbonun tek problemi; Yapısı gereği esneme özelliğine sahip değil, direncini aşan kuvvetlerde direkt olarak çatlıyor - kırılıyor.

Bu kadrodaki hasar da zaten tamamiyle "Üretim hatası", "Tasarım veya Mühendislik hatası" olduğu için meydana gelmiş. Yoksa karbon son derece sağlam bir malzeme :)
Murat Hocam ne dersin verirler mi bana yeni bir kadro :D Genel Müdür seviyesinde inceliyoruz falan dediler ancak anlamadım. Konuya geç müdahil oldular zaten, öyle ki kadro tamire gitti - tekrar çatladı ve satıcı arkadaş para iadesi bile yaptı o süreçte.
Daha yeni konuya müdahil oluyor Accell Bisiklet. Bir faydaları dokunmayacak olsa iletişime geçmezlerdi diye düşünüyorum? Yoksa 2.000TL kadroya vereceğim boş yere.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı