Acer AN515-58 CPU 100ºc görüyor ve çok ısınıyor

Luzi10

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3050TI
İ5 12500h
16 GB DDR4 RAM
512 GB SSD
512 GB HDD
2023 Ekim ayında Acer Nitro 5 AN515-58 modelini aldım. Ve bilgisayar Acer'ın kendi uygulaması NitroSense'ye göre çok ama çok ısınıyor. Geçen yıl FIFA 23 oynarken 100 derece görmüştüm, şu aralar da çok sıcak. Denetim masasında high performance güç planı açık, tüm USB girişleri dolu bunlarla falan alakası var mıdır? 6 aydır falan sıcaklıklara bakıyorum ve gerçekten işlemcim yakında yanacak. Brave'de bile 80 derece oluyor bazen. Bu arada bu bahsettiğim işlemci, ekran kartı bu kadar ısınmıyor. Ne yapabilirim, hiç mi çözümü yok? Soğutucum da var ama işlemiyor. Termal macun hiç yeniletmedim 1.5 sene oldu ve hiç içi açılmadı. Bilgisayarın teknik servisi koskoca İstanbul'da 1 adet var o da ta Ümraniye'de, öğrenciyim ve orası sadece hafta içi açık. Gitmeye kalksam yetişemem bile(hafta içi 18'e kadar açıklarmış.). Ki çok uzak düşüyor bize orası. Kargo olarak yollasam, PTT'ye falan hiç güvenmiyorum, yolda tuzla buz olabilir laptop. Kendim açsam daha önce hiç yapmadım cesaret edemiyorum. Acer'in değil de başka bir yerin teknik servisine gitsem, oralara güvenmeli miyim? Bahçelievler'de oturuyorum. Acer almayın aldırmayın, yanıyor bilgisayar abi.

2023 Ekim ayında Acer Nitro 5 AN515-58 modelini aldım. Ve bilgisayar Acer'ın kendi uygulaması NitroSense'ye göre çok ama çok ısınıyor. Geçen yıl FIFA 23 oynarken 100 derece görmüştüm, şu aralar da çok sıcak. Denetim masasında high performance güç planı açık, tüm USB girişleri dolu bunlarla falan alakası var mıdır? 6 aydır falan sıcaklıklara bakıyorum ve gerçekten işlemcim yakında yanacak. Brave'de bile 80 derece oluyor bazen. Bu arada bu bahsettiğim işlemci, ekran kartı bu kadar ısınmıyor. Ne yapabilirim, hiç mi çözümü yok? Soğutucum da var ama işlemiyor. Termal macun hiç yeniletmedim 1.5 sene oldu ve hiç içi açılmadı. Bilgisayarın teknik servisi koskoca İstanbul'da 1 adet var o da ta Ümraniye'de, öğrenciyim ve orası sadece hafta içi açık. Gitmeye kalksam yetişemem bile(hafta içi 18'e kadar açıklarmış.). Ki çok uzak düşüyor bize orası. Kargo olarak yollasam, PTT'ye falan hiç güvenmiyorum, yolda tuzla buz olabilir laptop. Kendim açsam daha önce hiç yapmadım cesaret edemiyorum. Acer'in değil de başka bir yerin teknik servisine gitsem, oralara güvenmeli miyim? Bahçelievler'de oturuyorum. Acer almayın aldırmayın, yanıyor bilgisayar abi.

Acer HP genel anlamda ısınan cihazlar
Ya hava kanalları tıkalı ya da içinde ki soğutucu yetmiyor
Paraya kıyıp sağlam bir soğutucu alın.

Hocam zaten ısınan bir model, bakım zamanı da gelmiş. Laptopu temizleyin ve faz değişimli termal pad uygulayın. Thermalright Helios tercih edebilirsiniz. Alper Karadağ birçok güzel laptop temizleme videosuna sahip, birkaç adet videoyu izleyip güzelce öğrenin ne yapılmalı ne yapılmamalı. Laptop tabanını da birkaç santim yüksekte tutun masadan. Korkmayın, bir şey olmaz.

Hocam zaten ısınan bir model, bakım zamanı da gelmiş. Laptopu temizleyin ve faz değişimli termal pad uygulayın. Thermalright Helios tercih edebilirsiniz. Alper karadağ birçok güzel laptop temizleme videosuna sahip, birkaç adet videoyu izleyip güzelce öğrenin ne yapılmalı ne yapılmamalı. Laptop tabanını da birkaç santim yüksekte tutun masadan. Korkmayın, bir şey olmaz.

Hocam soğutucu var zaten altında, yapışık değil masaya. Sağ olasın öneri için.

Hocam soğutucu var zaten altında, yapışık değil masaya. Sağ olasın öneri için.
Çoğu soğutucu laptopun hava çekişini azaltmaktan ve tozlandırmaktan başka işe yaramıyor. Fansız altı boş standlardan kullanarak tabanı yükseltmenizi öneriyorum. Zaten güzel bir temizlik ve termal pad uygulaması yapmadan uzaya da çıkarsanız soğumaz o laptop.

Çoğu soğutucu laptopun hava çekişini azaltmaktan ve tozlandırmaktan başka işe yaramıyor. Stand kullanmaktan bahsediyorum. Zaten güzel bir temizlik ve termal pad uygulaması yapmadan uzaya da çıkarsanız soğumaz o laptop.
Hocam fansız standlar hiç de öyle değil. Ben fansız stand kullanıyorum 8-10 derece fark ediyor, üzerine fanlar daha düşük devirde çalışıyor

Bence modeli youtube a yazıp termal macun işlem videolarına bak. Gözün keserse kendin yenile. Termal macun için yaklaşık 2 yılda bir değişim öneriliyor. Vakti gelmiş olabilir. Garantin ne kadar ve neleri kapsıyor bilmiyorum ama laptopun içini açmaktan korkma öyle karışık birşey değil. Bende Asus Tuf var ve youtube'dan izleyerek SSD yükseltmemi kendim yaptım.

Hocam zaten ısınan bir model, bakım zamanı da gelmiş. Laptopu temizleyin ve faz değişimli termal pad uygulayın. Thermalright Helios tercih edebilirsiniz. Alper karadağ birçok güzel laptop temizleme videosuna sahip, birkaç adet videoyu izleyip güzelce öğrenin ne yapılmalı ne yapılmamalı. Laptop tabanını da birkaç santim yüksekte tutun masadan. Korkmayın, bir şey olmaz.

Hocam senden alper karadağ'ın o videosunun linkini atmanı rica etsem, birçok videosu var konu hakkında en verimlisi hangisi biliyorsan atar mısın?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı