Acer Nitro 16 test aşamaları

  • Konuyu başlatan ttez
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 580
Bütçeye göre hocam. 40 bin üstü imkanınız varsa direkt arkadaşın aldığı Nitro 16 RTX 4070 alın yoksa Nitro 5 RTX 4060 var benimde kullandığım onu alabilirsiniz 35-36 bin civarıydı sanırım. 35 binden aşağı ise Nitro 16 RTX 4050 model var onu öneririm.
52kda olan niitro 16var 4070li onu alsammı sizce 43kda şuan normalde laptopa bu kadar harcamam ama 35de alcağım laptop 37 oldu öyle bekliyeyim derken bu nitro 16 indşrme girdi sizce mantıklımın yoksa başka mı alayım
 
52K'da olan niitro 16var 4070'li onu alsammı sizce 43K'da şu an normalde laptopa bu kadar harcamam ama 35'te alacağım laptop 37 oldu öyle bekliyeyim derken bu Nitro 16 indşrme girdi sizce mantıklımın yoksa başka mı alayım.

Ben Hepsiburada'da 4060'lı versiyonunun 45kdan 43e inmesini bekliyordum almak için. Bu 4070 liyi 43e görünce direk daldım vallahi fırsat bu fırsat diyerek çünkü seçim gibi bir gündem var.
 
Touchpad ve Wi-Fi sürücüsü kurulması lazım. SSD'de "windriver" diye bir bölüm olması gerekiyor. Kurulum yapılırken silinmediyse tabii ki buradan hepsini kurarsın. Sürücüleri kurduktan sonra bir işlemci ve ekran kartına stres test yapabilirsin içim rahat etsin istiyorsan. Ama test işini de abartmamak lazım. Çok güzel cihaz hayırlı olsun.

Bu dediğiniz test için ne yükleyeyim bilgisayara? Bir de nereden indireyim?
 
OCCT ve Furmark üzerinden test yapabilirsin ama test işini abartmaya gerek yok cihazı yormamanı öneririm. Sürücüleri kurduktan sonra kullanımda bi problem görmüyorsan testede gerek yok bence.

Sürücüler içinse; önce WinDriver içinde sürücü kısmında ki tüm driverleri yükle, güncellenecek sürücü vs. varsa gerisini Update hallediyor zaten.
 
OCCT ve FurMark üzerinden test yapabilirsin ama test işini abartmaya gerek yok cihazı yormamanı öneririm. Sürücüleri kurduktan sonra kullanımda bir problem görmüyorsan teste de gerek yok bence.

Sürücüler içinse; önce windriver içinde sürücü kısmında ki tüm sürücüleri yükle, güncellenecek sürücü vs. varsa gerisini Update hallediyor zaten.

Bir problem oluştu. Her şey problemsiz çalışırken bütün Update'ler bitmişken BIOS'u 1.2 sürümüne güncelledim. Güncellemeden sonra problem yoktu fakat Windows Update tıkladıktan az sonra mavi ekran ile kapandı "SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED" diye bir hata verdi. PC tekrar açıldıktan sonra masaüstüne geldikten kısa süre sonra direkt aynı mavi ekran hatasına geçiyor. BIOS Update'yi BitLocker açıkken yaptım bilmeden. Bundan dolayı mı oluşmuş olabilir problem yoksa başka bir şey mi? Şu an da PC tekrar mavi ekran vermeden son 3 Update'yi kaldırdım problem çözüldü ama Windows Update tekrar açınca yine yükleyecek yine aynı problem oluşacak sanırım. Bu aşamada BIOS'u tekrar yükletme var mı acaba? Ben eski BIOS sürümü indirip onu yükleyip sonra tekrar günceli yüklerim diye düşündüm de eski sürümü yükleyemiyorum aynı güncelide yükleyemiyorum şöyle bir hata veriyor "this BIOS file is not allow to flash. The Flash process will be terminated"
Ne yapayım ne önerirsin?
 
Hocam 7840HS 2K Gaming için güçsüz değil mi?
Bende aynısını almayı düşünüyorum ama ASUS ROG STRIX G16 (4060, i7-13650hx, 1200p) ile arasında kaldım. Çünkü ASUS'un kasası alüminyum Nitro'nun ki plastik acaba Nitro'nun kasası sağlam mı?
 
Hocam 7840HS 2K Gaming için güçsüz değil mi?
Bende aynısını almayı düşünüyorum ama ASUS ROG STRIX G16 (4060, i7-13650hx, 1200p) ile arasında kaldım. Çünkü ASUS'un kasası alüminyum Nitro'nun ki plastik acaba Nitro'nun kasası sağlam mı?

2K konusunu pek bilmiyorum ama Fortnite oyununda 2K da bütün ayarlar ultrada DLSS açık 85 civarı FPS veriyor ve işlemci sıcaklığı 78-79 oluyor. Ekran kartı da 70 derecelerde performans modunda. Turbo moda alınca aşa yukarı 8-9 FPS artıyor sıcaklıkta 7-8 derece kadar düşüyor ama fan sesi çok fazla. (şu an 16 GB tek kanal RAM takılı)
Kasa kalitesi bana göre çok çok iyi. ASUS'u görmedim ama şu an hiç merak dahi etmiyorum. Monster'in kasa kalitesinden sonra torostan Mercedes'e geçmiş gibiyim :D
Bu klavyede ısı bile olmuyor oyun falan oynarken.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı