Çözüldü Acer Nitro 5 AN515-55 performans düşüşü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılım
12 Aralık 2015
Mesajlar
6.717
Makaleler
9
Çözümler
11
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 10750H || GTX 1660 Ti 6 GB Mobile || 2x16 GB RAM || 512 GB NVMe M.2 SSD || 1080p 144 Hz IPS Panel || Windows 11-macOS Big Sur || Acer Nitro 5 AN515-55 2020 ||
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci

Bu laptopu bugün aldım. İlk olarak sürücüleri vs kurdum. Birkaç oyunu denemek istedim ve FIFA 19'u kurdum. 1080P Ultra ve 4X MSAA ile 120-130 FPS alıyorum. Baktığım çoğu testte 200-250 FPS alınıyor. Benim istediğim 144 FPS sabit oynamak. Sorun sizce nedir?
"Hahaha" emojisi atan arkadaşlar komik olan nedir ? Bu tür anlamsız emoji atanlara ceza verilmeli.

Siz hangi oyunda ne değerler alıyorsunuz ? CS GO olsun FIFA benzeri oyunlarda. Sıcaklıklar ne durumda ?
 
Buna benzer hatalar farklı nesil laptoplarda gördüm daha önce, BIOS güncellemesi varsa laptopunuz için yapmanızı tavsiye ederim. Aslında her şey yolunda sıcaklıklar açısından ancak kendisi periyodik olarak kısıyor gibi görünüyor. AN515-55 modelinde daha önce başıma gelmedi bu arada, olsa testlerde görürdüm. BIOS güncellemesi notlarına da bakmanızı tavsiye ederim bir önceki ya da sonraki sürüme geçiş gerekebilir.
Şu an en güncel BIOS var. Ne yapmamı önerirsiniz ? Donanımsal bir sorun yok diyebililir miyiz ? Bir de olay her oyunda olduğu için o anlık takılma ve düşüşler meydana geliyor anladığım kadarıyla.
Eski BIOS'u da kuramıyorum. ACER kendi aracı daha eski bir sürüme izin vermiyor. Temiz bir kurulum yapmam bir şeyi değiştirir mi ?
 
Bir konu daha var benzer, tek kanal bellek yerine çift kanal belleğe geçmişti arkadaş çözüm için. Ancak yazılımsal olduğunu düşünüyorum.
O zaman bir kez daha temiz kurulum yapayım. Bunun sebebi tek kanal RAM ise servise göndermeyeceğim ancak arıza var mı yok mu onu nasıl tespit edeceğim bilmiyorum.
Bir konu daha var benzer, tek kanal bellek yerine çift kanal belleğe geçmişti arkadaş çözüm için. Ancak yazılımsal olduğunu düşünüyorum.
Sorunlar devam etmekte. Temiz kurulum da yaptım ancak tüm oyunlarda frekanslar dalgalanıyor ve FPS drop yaşıyorum. Sıcaklıklar da maksimum 90-92 derecelerde. Online derslerim de başladığı için servise göndermem çok zor. Ali hocam en azından sorunun ne olduğunu belirlesek yeterli. Donanım kaynaklı olduğundan şüpheleniyorum artık.
 
Hocam ne durumdasınız ? Ben her oyunda FPS'den bağımsız kasma hissi yaşıyorum. 1660 Ti var ama aldığım performans ve stabil olmama durumundan 1650 performansı bile alamıyorum. Bir RAM bu kadar mı etkiler anlamadım. FPS düşük de olsa stabil oynamak istiyorum ama bir çözüm bulamadım.
Bende Sorun yok hocam şuan Care Center uygulamasındaki batarya sorunu dışında. Bence bi servise götürün çünkü yapcağımız şey kalmadı.
 
Bende Sorun yok hocam şuan Care Center uygulamasındaki batarya sorunu dışında. Bence bi servise götürün çünkü yapcağımız şey kalmadı.
Sorun yoktan kastınız takılma donma için mi ? Yoksa PUBG için mesala 100 FPS alıyor musunuz ?
 
Sorun yoktan kastınız takılma donma için mi? Yoksa PUBG için mesela 100 FPS alıyor musunuz?

PUBG'de olması gereken FPS alıyormuşum zaten Technopat videosuna bakarsan orada 110 FPS falan alıyor ama hiç çatışma vs girmiyor bayağı sakin bir yere atlamış bende deneyeyim dedim sakin yere atlıyım bende 100 FPS aldım artık 10 FPS'de Single Channel olmasındandır. Bu arada PUBG sildim CoD Warzone Oynuyorum 50-80 FPS(ort 70 FPS). Garip bir şekilde Grafikleri High ya da normal yapsamda sanki görüntü hiç değişmiyor ve FPS'de hiç oynamıyor en fazla 5-10 FPS oynuyordur. CoD Warzone'dan sonra harbi PUBG hiç oynayasım gelmedi :D.
 
PUBG'de olması gereken FPS alıyormuşum zaten Technopat videosuna bakarsan orada 110 FPS falan alıyor ama hiç çatışma vs girmiyor bayağı sakin bir yere atlamış bende deneyeyim dedim sakin yere atlıyım bende 100 FPS aldım artık 10 FPS'de Single Channel olmasındandır. Bu arada PUBG sildim CoD Warzone Oynuyorum 50-80 FPS(ort 70 FPS). Garip bir şekilde Grafikleri High ya da normal yapsamda sanki görüntü hiç değişmiyor ve FPS'de hiç oynamıyor en fazla 5-10 FPS oynuyordur.

Anladım hocam. Rica etsem varsa Rocket League'de FPS düşmesi yaşıyor musunuz? Bir de oyunları Wi-Fi ile yoksa Ethernet kablosuyla mı oynuyorsunuz?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı