Acer teknik servis 46 bin TL ücret çıkardı

Merhaba arkadaşlar, laptop çok ısınıyor diye servise yollamıştım. Beni geri arayıp laptop anakarti bozuldu ve thermal modül açtığım için garanti dışı olduğunu söylediler. Sadece modül değişimi 3950 TL. Anakart ve modül değişiminin 45945TL olduğunu söylediler. Anakart daha sonra bozulursa garanti dışı davranacaklarini söylediler. Bana çok pahalı geldi. Sizce ne yapmalıyım? Sadece fan temizliği ve thermal macun değişimi mi istesem?
neden servis e gönder diniz acaba kendiniz değiştirdiniz. Bilmeniz gerekirdi bu markalarin böyle yaptığını.

Merhaba arkadaşlar, laptop çok ısınıyor diye servise yollamıştım. Beni geri arayıp laptop anakarti bozuldu ve thermal modül açtığım için garanti dışı olduğunu söylediler. Sadece modül değişimi 3950 TL. Anakart ve modül değişiminin 45945TL olduğunu söylediler. Anakart daha sonra bozulursa garanti dışı davranacaklarini söylediler. Bana çok pahalı geldi. Sizce ne yapmalıyım? Sadece fan temizliği ve thermal macun değişimi mi istesem?

Garantili sıfır bir cihaz hele hele bu fiyatlarda bir cihaz sırf RAM eklemek için laptopu cidden söktünüzmü helal olsun.

Bence onu 2.el olarak satıp kendinize adamakıllı bir şey alabilirsiniz anakart değişimi dediğiniz zaten laptopu komple değiştirmek gibi bir şey.

Max Acer hocam. Geçmiş olsun vallahi. Garantiden geri gelecek mi acaba laptopunuz? Siz göndermeden önce çalışıyorsa ama siz gönderdikten sonra çalışmıyor ise ilgili mecrilere ulaşmayı deneseniz?

Sudan ucuz hocam 😂. Şaka bir yana, 46 bin liralık tamir olmaz. Gidin başka laptop alın.

Adamlar resmen çalışan laptopu bozmuş veya bozuk diyorlar. Termal modülü çalışmıyor dediği temas yoktur, bağlantı sorunu vardır, ısı borusu arızalıdır en fazla. Anakart bozuk olmaz bu durumda. Çalışan bilgisayarın ısınıyor diye durup dururken anakartı bozulmaz. Aşırı ısınıp yanması lazım bu da zaten termal sınırlama nedeniyle olmaz. Anakartın başka bir yeri ısındığı için bozulsa zaten senin elinde bu olurdu.

Gideceksin tüketici mahkemesine sağlam verdim bozuk geldi diyeceksin. Ürünü servisten geri iade alıp almaman konusunda sağlıklı olan nasıl oluyor bilmiyorum bunu araştır, ama kesinlikle sana söyleneni kabul etme, her türlü hakkını alırsın. Elinde olan tüm delili sakla, video ekran görüntüsü vs ne varsa bilgisayara dair, bahsettiğin CPU-Z görüntüsü veya herhangi bir ekran görüntüsü tarih bilgisi ile vs bunlar bilgisayarın çalıştığını ispatlar.

Kaldı ki servis teslim alırken cihazın durumuna dair kayıt yapmak zorunda. Teslim alırken bozuk olduğuna dair bir kayıt yoktur muhtemelen, bu da seni haklı kılar.

İçinin açıldığına dair de bir kanıt yoksa bunun yapılmadığını iddia et. Güvenlik etiketi vs çok da yasal bir şey de değil, kanunda bununla ilgili bir şey var mı bilmiyorum ama açmadığını iddia et. Etiket yok vs denirse senin yapmadığını söyle.

Bunlar yalan söylemek gibi gelebilir ama adamlar bahane ile sana 46k kitleme peşinde, çalışan bilgisayara bozuk diyorlar. Senin de buna karşı hakkını araman gerek. Bilgisayardaki sorun ile çıkarılan masraf arasında hiçbir alaka yok. Tamamen sahtekarlık, hırsızlık yapılmaya çalışılan.

46k ya mis gibi laptoplar var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı