Acer alınmaz paneli 17ms ghosting yapıyor. Ekran şahsen küçük. Fotumda şikayetler var. Hp ekranı misal 7ms 16.1 güzel duruyor. Burda oyun oynamana bakmalısın ben misal 5 10 senelik strateji oyunu oynadığımdan o kadar performans önemli değil. Arada yüzde 15 civarı performans farkı olur ama kalitesiz küçük bir ekran ve acer sorunları var.
Ayrıca acer max fan aşırı sesli açamıyor insanlar gürültüden. Ben hp de rahatça mac fan açabiliyorum o kadar sesli değil.
Omen gaming hub var ondan ayarlanıyor ayrıca acerde undervolting yok intel kapalı olduğundan ama hp de var gelecekmiş yetkili servis söyledi.Hocam Acer'i bilmem ama çoğu yeni HP bilgisayarının BIOS'u kilitli haberiniz olsun. En ufak bir overclock vs. yapamıyorsunuz. Fanların hızı bile ayarlanmıyor.
Toplam ne kadar fark yaratır sence diğerinde de ddr5 ram ama yüzde 10 da o etki eder.Victus'un panelin renk degerleri ile Acer'in ayni bu arada. Renk doygunlugu acisindan fark yok. Kaldi ki iki cihazin tasidigi toplam guc oyni olmadigi icin fan sesinin farkli olmasi da gayet normal. Yuzde 10-15 sadece MUX'dan fark oluyor zaten arada watt farki var birde.
Omen gaming hub var ondan ayarlanıyor ayrıca acerde undervolting yok intel kapalı olduğundan ama hp de var gelecekmiş yetkili servis söyledi.
Toplam ne kadar fark yaratır sence diğerinde de ddr5 ram ama yüzde 5 6 da o etki eder.
Burada kullanım önemli hocam devamlı son model oyunlar mı oynanıyor yoksa genel kullanım mı yoksa yormayan oyunlar mı misal fps oyunları oynuyorsa valorant gibi hp daha iyi performans verir ramlarıyla.
DDR5 RAM'in su an pek bir etkisi yok ki notebook tarafinda CL degeri cok yuksek o belleklerin. MUX + 140W oyuna gore yuzde 15-25 civari fark yaratir.
Buradaki testte 3600MHz ve 4800MHz DDR5 arasında yüzde 10 FPS farkı var burada 3200MHz olarak düşünürsek fark yüzde 12 13e çıkabilir. Özellikle FPS oyunlarda RAM ve işlemci çok önemli oluyor kullanıma bakmak lazım yani. RAM'ı da dahil edersek Acer yine yüzde 10 performans farkı atar ama her şey performans mı genele bakmak lazım Max fan açamazsınız sesten ve panel kötü 17ms değeri var bu çağda.
Bu arada HP 110W Max diyorlar iyi araştırdım.
https://www.hepsiburada.com/hp-vict...yar-6g0e0ea-p-HBCV00002NT8KJ?magaza=VPBİLİSİM soru cevaplara bakın yüksek performans ayarında 110W değer alınmış.Elinde laptop varsa neyine araştırıyorsun ki? NVIDIA Denetim Masası'ndan göster direkt. 100W Victus.
Ekranda hp çok daha kaliteli geçen bir arkadaş bu nitronun konusunu açtı 17ms değeri var ghosting yapabiliyormuş 2021 neslinde 25 ms di bu yine geliştirmişler ama kötü. Hp victusun 7ms değeri var çok daha iyi. 16.1 ekran orta ideal boyutta geliyor 15.6 ya göre büyük çerçeveler çok ince.Muallakta bırakan bir konu. Performans tarafında Acer belli. İşlemci desteği isteyen oyunlarda Mux switch fena fark ediyor fpse. İşlemci istemeyen oyunlarda 140 Watt 3060 yine oyunlarda fpsde fark yaratır aradaki 40 Watt az değil. Victus da güzel DDR5 ramler falan.
Ancak karşılaştırınca Acer bi yüzde 15-20 daha performanslı kalır kanımca. Panelleri aynı kalitede ikisinin de. Hatta Nitro bana 1 tık daha iyi geldi. ( Kimi yerde de 280 nits yada 300 geçiyor. Doğrudur yada değildir. ) Klavyesi de daha çok hoşuma gitti. Basma hissiyatı ve büyük enter. Klasik adamım.
Aynı çelişkiye ben de düştüm. 17.3 inç olsa Victus kesin Victus derdim. Ancak 16.1 olması arada sadece 1,25 cm fark ediyor. Bu yüzden performansı seçtim Acer aldım.
Victus da kullandım mağazada. Bana aynı geldi. Hatta 1 tık karanlık geldi ekranı. Yanyana da koydum. Öyle bir diyorsun ki sanırsın 17.3 ekran 4.5 cm fark var. Max fanlar anca testlerde falan açılır. Limiti olsun iyi işte. 7000-8000 rpmde laptop mu çalışır ? Oyunlarda gördüğü max 4000-5000 rpm. 1,25 cm ekran büyük olsun diye performansı kısmak istemedim ben. Çok laptop değiştiren biri değilim. 5 sene sonra ıkına sıkna bir oyun oynamak istemem.https://www.hepsiburada.com/hp-victus-16-d1011nt-intel-core-i5-12500h-16gb-ddr5-512gb-6-gb-rtx-3060-144hz-freedos-16-1-fhd-tasinabilir-bilgisayar-6g0e0ea-p-HBCV00002NT8KJ?magaza=VPBİLİSİM soru cevaplara bakın yüksek performans ayarında 110W değer alınmış.
Ekranda hp çok daha kaliteli geçen bir arkadaş bu nitronun konusunu açtı 17ms değeri var ghosting yapabiliyormuş 2021 neslinde 25 ms di bu yine geliştirmişler ama kötü. Hp victusun 7ms değeri var çok daha iyi. 16.1 ekran orta ideal boyutta geliyor 15.6 ya göre büyük çerçeveler çok ince.
Bu aceri alan arkadaş sabit kullanıma bide monitör alsa tepe tepe kullanır. Max fanlar için bide oyuncu kulaklığı lazım max fan sesinde oynanmaz bu.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.