Açık Devre Sıvı Soğutma (Custom Watercooling) Sohbet Köşesi

Anladım abi. Elimde şuan daha dar bükecek kalıp yok. Elimle büksem o da ne kadar düzgün çıkar bilmiyorum ama denerim. :)
Ya da şimdilik böyle olsun. Ekran kartı aldığımda tekrardan güzergah belirleyeceğim için o zaman düzenlerim. Hatta Barrowun bir kalıbı var onu alırım. Daha iyi olur.
Barrow Sert Boru Bükme Tezgahı Alüminyum Version 160 TL Sanalpazar.com'da

Mehmet, bulduğun kalıp gerçekten profesyonel tarzdan.(y) Desk PC yapmaya başladığımda o kalıptan alacağım ben de.:) (Şu Desk olayına da başlamadım gitti:()

Bu parçaları alsam acaba devir yeter mi pompadaki? Eki Görüntüle 125002 Eki Görüntüle 125003 Kafanızı ütüledim sizinde çok özür dilerim. :redface:
:)
O parçaları derken, o zaten set olarak satılmakta ve gayet yeterli. Ha ilave bir de ekran kartı bloğu dahil etmek istiyorsanız, evet, biraz zayıf kalacaktır ancak fazla göşe olmayacaksa yeterli olacaktır.
Size buradan cevap verdim, çünkü süzün konu farkı, farklı konuda farklı soru ceza nedenidir! :)

Mehmet, bulduğun kalıp gerçekten profesyonel tarzdan.(y) Desk PC yapmaya başladığımda o kalıptan alacağım ben de.:) (Şu Desk olayına da başlamadım gitti:()

O parçaları derken, o zaten set olarak satılmakta ve gayet yeterli. Ha ilave bir de ekran kartı bloğu dahil etmek istiyorsanız, evet, biraz zayıf kalacaktır ancak fazla göşe olmayacaksa yeterli olacaktır.
Size buradan cevap verdim, çünkü süzün konu farkı, farklı konuda farklı soru ceza nedenidir! :)
Haber verdiğiniz için teşekkür ederim. :)

Bilgisayar topluyormuş gibi her parçayı aynı marka olucak şekilde nasıl seçerim hazır kit değilde ben seçsem mesela ? @er36po

Bir site buldum fakat şöyle bir şey yapabilir miyim? Mesela cpu parçası başka marka, rezervuar başka marka vs.

Bilgisayar topluyormuş gibi her parçayı aynı marka olucak şekilde nasıl seçerim hazır kit değilde ben seçsem mesela ? @er36po

Bir site buldum fakat şöyle bir şey yapabilir miyim? Mesela CPU parçası başka marka, rezervuar başka marka vs.
Evet, bilgisayar parçası topluyormuş gibi özel sıvı soğutma parçası (Bloklar, Rekorlar, vs.) toplayabilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken Rekor ve Boru ölçüleri.
Buradan ya da herhangi bi yerden de toplayabilirsiniz.

Yaz'ın Amerika'ya gidicem oraya götüreceğim pc'yi orda alacağım. Bende o siteyi deniyorum fakat ölçüler falan anlamıyorum ve İngilizce de yok diye bende hazır set bakıyorum 270 pompa var boyut olarak boy büyürse devir artar mı ?

Mesela şu an bir hata var mı? neler eklemeliyim ?
Bunlara gerek yok derseniz Xspc rx240 alabilirim hazır set kırmızı halinde pompayı 270 yaparım ve titan soğutucu eklerım.

Dosya Ekleri

• red.png
    red.png
    133 KB · Görüntüleme: 224
Boyutların büyük ya da küçük olmalarının pek bi önemi yok, o daha çok göz zevkinize bağlı diyelim.

Bazı ölçüler:
  1. 1/4" x 3/8" (6mm x 10mm)
  2. 3/8" x 1/2" (10mm x 13mm)
  3. 3/8" x 5/8" (10mm x 16mm)
  4. 1/2" x 3/4" (13mm x 19mm)
Örneğin, seçtiğiniz boru; 1/4 x 3/8, yani iç çapı 6 milim dış çapı da 10 milim ise seçmeniz gereken rekor da bu ölçüde olmalı. Akrilik rekorunda borunun dış çapı, yumuşak boruda ise borunun iç çapı önemli.

O seçtiğiniz listede hata yok eksik var. Örneğin, CPU ve GPU'yu soğutmak için o seçtiğiniz Radyatör küçük. Ya o Rad'dan 2 adet ya da 360'lık veya üstü almalısın.
Onun dışında rekorlar ve borular eksik.

Kasam Cooler Master Mastercase 5 pro buna en fazla hangi radyatör sığar söyleyebilir misiniz ? Technopat'ın 6000TL lik sisteminde kullanılan kasa. MuratAbiGF için olan.

mavi.jpg İşte tam istediğim gibi herhalde bu arkadaşda 2 tane radyatör kullanmış.

Bana son hangi ölçüde kaç tane rakor ve kaç tane boru almam gerektiğini söyleyin sonrasında sizi rahat bırakıcam. :D @er36po

İç kısmına en fazla 240'lık bir radyatör sığdırabilirsiniz ki bu bile bayağı sıkıntı yaratacaktır, uğraştıracaktır. O kasanın içi radyatörler pek uygun değil, küçük çünkü.
Ama dış arka tarafına 360 ve üstü radyatör monte edebilirsiniz.
Yani en üste bir tane 360 lık almam yeter mi? Yoksa oraya bir 240 kasa dışına bir yerede 360 mı?

Tamam'dır şimdi aklıma geldi bir 360 yeterse bir 360 alacağım. Yetmezse 360 alacağım onu öndeki 3 tane fan alabilen yere takacağım üstede bir 280. Herhalde böyle yeter.

master.jpg

iki tane 160mm lik alphacool res. alsam bir sıkıntı yaşarmıyım zor mu olur? @er36po

Kasanızın içi kısmı küçük, o nedenle arka dış tarafına 1 adet 360'lık Rad almanız yeterlidir.

Almanız gereken Rekor ve Boru:
ComboRez. (Rezervuar+ Pompa birleşik olursa)
  1. 8 adet Rekor
  2. 2 metre esnek boru (2 metre fazla gelecektir ancak zayiatı da göz önünde bulundurmak gerek)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı