Açık Devre Sıvı Soğutma (Custom Watercooling) Sohbet Köşesi

Ön panele yapma sebebim fanlar da kırmızı ledli olduğu için uyumlu olur diye düşündüm. Daha fazlasını yapmayacağım zaten bu kadarı yeterli. Ama fanlarla beraber sırıtırsa ön tarafı söküp orayı da siyah ile kaplarım.

Sorma yaklaşık 1.5 haftadır yatıyor anakart öylece. :D Çalıştıracağım ben onu göbek yaptı kerata. :D :D

Akrilik boruların bir kısmını hazırladığım için çok işim yok. :D Sadece radyatörden bloğa, bloktan rezervuara olan kısma 2 boruyu hazırlayacağım o kadar. :D Sonra sıvıyı doldurup ateşleyeceğim. :D :D

Sonunda bitti. :) Biraz rötarlı oldu ama olsun. :)
Yorumlarını bekliyorum abi. :) @er36po

1.JPG

2.JPG

Çok teşekkür ederim abi. :)
Borular yetmiyordu. :/ 2 CM ile kısa kalıyordu. O yüzden kullanmak zorunda kaldım.
Bende ki borular 50 CM.
Türkiye'de daha uzun bulamadım 12x10 olarak. 12x8 vardı. Çap dar diye almadım. Yurt dışından da sağlam gelmeme ihtimalı var diye bende bu şekilde yaptım mecburen.

Mehmet, daha önce de belirtmiştim, iç çapın 10 ya da 8 mm olmasının hiçbir önemi yok diye. Keşke 1 metrelik olandan alsaydın, varsın 8mm olsaydı.
O ekler sanki biraz basit gösteriyor gibi.

Neyse, sistemi çalıştırdın mı, CPU sıcaklığı ne durumda?

Evet söylemiştin ama kaliteli bir yer bulamadım alacak. Fabrikadan olduğu için sipariş öyle 3-5 tane de vermiyorlar.
Neyse artık daha GPU gelecek. Geldiği zaman alırım 1 metrelik fazlaca.
Henüz çalıştırmadım abi. RAM'lerin gelmesini bekliyorum. Gelsin çalıştıracağım. Testleri yapacağım. Default hali 4.0 GHZ 4.5 GHZ şeklinde.

Farketmesi lazım. Yoksa yakarım kasayı. :D Boştaki sıcaklık değil de yükteki sıcaklık farkedecektir fazlasıyla.
Eski testlerim sıcaklıklar vs duruyor zaten. Direk karşılaştırma yapacağım.
Fazlasıyla zevkli ama bu iş. GPU da geldiği zaman sana o gösterdiğim büküm aparatını alacağım sanırım. :) Uzun borularıda alarak yapacağım. Yani kırıp kırıp tekrar bükesim geldi desem yalan olmaz. :D
Bu arada o aparatları da bıraktım sonradan hepsini direk elimle büktüm. Çünkü kısa mesafe bükümlerin de hiçbir işe yaramıyor.

Farketmesi lazım. Yoksa yakarım kasayı. :D Boştaki sıcaklık değil de yükteki sıcaklık farkedecektir fazlasıyla.
Eski testlerim sıcaklıklar vs duruyor zaten. Direk karşılaştırma yapacağım.
Fazlasıyla zevkli ama bu iş. GPU da geldiği zaman sana o gösterdiğim büküm aparatını alacağım sanırım. :) Uzun borularıda alarak yapacağım. Yani kırıp kırıp tekrar bükesim geldi desem yalan olmaz. :D
Bu arada o aparatları da bıraktım sonradan hepsini direk elimle büktüm. Çünkü kısa mesafe bükümlerin de hiçbir işe yaramıyor.
Hangi GPU idi ağabey?

980ti alacağım. :)

Sistemi çalıştırdım. Havasını da aldım. Yoruldum ama yahu. :) Testler ancak haftaya kaldı. RAM'leri getiren kargo şirketi çok yavaş hareket edince mecbur haftaya kaldı.
Şuan elimde ki ledi taktım öylesine. RGB led alacağım kumandalı. O şekilde aydınlatma yapacağım. :) Yorumlarını alayım tekrar abi. :) @er36po

1.jpg

2.jpg

Son düzenleme:
@er36po hocam selamlar :D . Hatırlarsanız bundan 1 2 hafta öncesinde konu açmıştım yardım için vs. Sıvı soğutma sistemini kurdum sadeceCPU besliyor. Akrilik kullanmadım beceremem gibisinden :) . Şuan sıcaklıklar yarı yarıya değişti. Bugün konu açıp paylaşacağım görselleri.. 360mm sığdırmayı başardım azıcık dremel yardımı aldım tabi :D.

Mehmet Emre BOŞÇA hocam ana kartın arkasına herhalde yapışkan karbon fiber kullandınız. Yanlış mı tahminim?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı