Açık Devre Sıvı Soğutma (Custom Watercooling) Sohbet Köşesi

Merhaba arkadaslar.
Sonunda pes ediyorum, daha fazla dayanamayip sert tup yapmaya basliyorum fakat bir cok noktada kararsiz kaldim.

1. Akrilik mi, PETG mi? :(
  2. Kuzey koprusunu sogutmak icin anakarttaki "republic of gamers" isiklandirmasini sokmem gerekiyor, yapsam mi bilemedim.
  3. Kirmizi ya da siyah tup kullanacagim (daha tup rengine bile karar veremedim (n) ) fittinglerin rengini sormayin gitsin, EK Water Blocks EK-HDC Fitting 16mm: Résultats de la recherche - Acheter chez digitec bu linkteki fittingler hakinda ne dusunuyorsunuz?

Merhabalar üstadlar,

Benim sistemim ve görüntü şu şekilde;
İ7 5820k ve MSİ GTX 970 4G 2x SLİ inceleme ve testler

@er36po Erkan abi biliyor uzun zamandır niyetliyim ama tecrübe çok fazla bilgi olmadığı için cesaret edemedim.

Sormak istediğim CPU haricinde bu GTX 970 SLI için sıvı soğutma yapmaya değer mi? Çok üst düzey birşey yapamam bütçe müsade etmez. Parçaları kendim sipariş vermek istiyorum Amazon üzerinden. Tabi orada olmayanları başka şekilde temin edeceğiz.

Şimdi bu durum da ekran kartlarıda dahil bir soğutma yapmacak olursam kaç tane ve kaçlık radyatör gerekli. Düzeneği ne şekilde yapacağız. Bu arada hortumlar şeffaf ve esnek kullanmak istiyorum akrilik maaliyeti ve zahmeti çok oluyor sanırım.

Şimdiden teşekkür ederim yardımlar cevaplar için. :)

Ses yapmıyor şuan için. Zaten sürekli fanları Auto modda çalıştırıyorum. Ben biraz daha fazla OC ve serinlik için düşündüm.
Bu arada sıvı soğutma için tek kart 700-800 değil mi?
Ses yapmıyor ise bence boşuna onca masrafa girme.

Tabi daha fazla OC ve beraberinde serinlik istiyor isen iyi bir Custom S. yapman lazım...
Ne zamandır bakmıyordum, fiyatlar biraz daha uçmuş. Yani belirtiğim 700-800 TL ile bu çok zor görünüyor.

Senin için çok lüx olmasa da bir liste yaptım: (Gümrük, vergi hariçtir)
C.Sıvı Soğutma.jpg

Bu yaptığım listeye ilave olarak bir E. kartı bloğu (127 dolar) daha ekleyebilirsin.

@Denklem2a, daha önce de yazışmıştık, akrilik çok daha hoş bi görüntü sunuyor diye. Yapabilirim diyorsan kesinlikle akrilik yapmalısın.
Renk olayı tamamen sizin tercihiniz. Ancak şöyle yapabilirsiniz: Tüpleri şeffaf alın, renklendirmeyi sıvı ile yapın.
Yalnız o yukarıda seçtiğin rekorlar akrilik için değil.

@er36po
Isin asli bekli akrilik biraz daha fazla zaman alacak ama yapabilirim, sorun olmaz.
Siviyi renkli istemiyorum bu konuda cok yorum okudum 6-7 ay sonra bloklarda tortulasan renklendiriciler ve benzeri durumlar yasamak istemiyorum bu nedenle tupler renkli sivi seffaf olacak.
Yukaridaki rekorlar EK nin HDC leri akrilik borular icin olmadigina emin misiniz? Su anda sistemimde EK nin ACF lerini yumusak tuplerle kullaniyorum.

İlk etap da CPU için düşünüyorum. Sonrasin da ekran kartlarina. Amazon da bazı fiyatlar daha uygun gördüm. Radyatör olsun rezervuar vs olsun. Net liste çıktığında hepsini siparişini geçeceğim sırayla. :)

Ses yok kartlar da hatta 1480 MHZ ye kadar kartları sorunsuz OC edebiliyorum. Fakat sıcaklıklar istenildiği gibi olmuyor. Özellikle üstteki kart.

Bir ara Con Bilgisayar'dan fiyat aldim. CPU artı tek ekran kartı komple custom akrilik borularla bana 750 dolar fiyat vermişlerdi. @er36po

Evet, renklerin tortu bıraktıkları doğru. Fakat bi kaç yakaladı çıkıyor. Ama uğraşmaya değer mi diye soracak olursanız, valla ne yalan soyleyim değmez. Çünkü renkleri komple çıkarmak için bayağı uğraşmak gerek. Ama o tort gibi biriken renklerin zararı yok.

Detaylı bakmamıştım, şimdi baktım, uyumlu, sıkıntı yok yani.:)

@Mehmet Emre BOŞÇA, Amazon'da daha ucuz olabilir. Fakat malzeme ölçüleri ve kalitesi birbirini tutmayabilir. Bu seçtiklerim orta seviye, daha üstü veya altı seçilebilir.

Şu Con Bilgisayar dediğin sitenin hazırladığı ürünlerin linki var mı?

Evet, renklerin tortu bıraktıkları doğru. Fakat bi kaç yakaladı çıkıyor. Ama uğraşmaya değer mi diye soracak olursanız, valla ne yalan soyleyim değmez. Çünkü renkleri komple çıkarmak için bayağı uğraşmak gerek. Ama o tort gibi biriken renklerin zararı yok.

Detaylı bakmamıştım, şimdi baktım uyumlu, sıkıntı yok yani.:)

Biriken tortunun sorun teskil etmedigi konusunda hem fikirim ama yinede renkli tup kullanmak konusunda kararliyim.
Rekorlar konusunda da anlastigimiza sevindim ;)

Siparis listesi yapiyorum siparisi gecmeden once bir kopyasini buraya atarim, son bir soru; donuslerde akrilik tupleri kivirmak yerine rekor kullansam nasil olur diye dusunuyorum.
Fatura toplami uzerinde etkisi buyuk olacak acaba deger mi?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı