Açık Devre Sıvı Soğutma (Custom Watercooling) Sohbet Köşesi

Olmazsa ilk etapta yalnızca bi parça tüp istersin, eğer kaliteli ise devamını da istersin.
12/8'in dış gövdesi biraz fazla kalın. Hani 12/10 olsa hiç fena olmazdı. O da alabileceğiniz yerde yok diyorsunuz. Ama çok da sıkıntı değil.
Rekorların hepsine baktım, gayet hoş görüntüleri var. Fakat onlar boyalı, sıkarken dikkat etmen gerek, boyaları çıkabilir çünkü.

Arkadaşlar ben radyatörleri balkona koyacağım. Duvarları kırdım yerleştirdim sistemde yanınca işim yok tabi. Pompaları ayalarladım. Denedim sıkıntı yok gibi. Önümüzde kış. Bakalım nasıl olacak. Çok değişik birşeyler yapmak istiyorum. Çift Xeon'da alırsam mükemmel olacak umarım.

Pompalar ayrı besleniyor. Boru uzunluğu 6.5M. 19Litre sıvı harcadım.

Boruları kesip dirsek atıp uzattım. İlerde yer değiştirmem gerekirse direk hemen bir valf kapatıp boru takmama bakacak. Taşınırkende toplaması kolay olur diye düşündüm.

Nasıl birşey yapıyorsun merakla beklemekteyim. :) @Range..

Abi bu Performance.PCS sitesinin kargo paraları çok yüksek. Genelde UPS, DHL gibi firmalar ve hızlı kargo. Ama free shipping de var store pickup yazan bu ücretsiz kargo diyor da ne kadar sürer gelmesi ne kadar güvenilirdir acaba? Bir fikrin var mı?
Çünkü oranın fiyatları çok uygun radyatör olsun, block olsun.

Vergi konusun da öğrendiğim kadarıyla Türkiye'ye giriş yaptığın da gümrük memuru vergiyi hesaplayıp gönderiyormuş. PTT kargo getirdiği zaman ise hesaplanan vergi ücretini nakit olarak alıyormuş bizden. Bu konu da tecrübesi vs olan arkadaşlar var mı acaba?

@Denklem2a
@er36po

Evet, Performance PCS'nin hızlı kargo bedeli biraz fazla gibi görünüyor. Fakat bildiğim kadarıyla bir de Normal olan var (Bu normal olan sanırım yaklaşık 1 ay- 40 gün gibi bi zaman alıyordu.) Bedava olanı hakkında bi fikrim yok Mehmet.

Evet, Gümrüğe takılan ürünlerin bedeli gümrük memuru tarafından hesaplanır ve kargoyu teslim alırken nakit ödeme yapmamız istenir.
Mesela en son aldığım bi ürün gümrüğe takılmış ve 40 küsür TL vergiye tabi tutulan ücreti kapıda, kargoya ödemiştim.

Vergi olayını kesinleştirmiş olduk.

Normal olan yok yani sadece ücretsiz olan var. Gerisi 50 dolardan başlıyor. CPU bloğuna baktım ufak kutu için bile 50 küsür dolar kargo ücreti var.

Ücretsiz kargo ile aldığımız da şöyle birşeyde çıkıyor karşımıza. 3 dolar karşılığın da aynı gün kargo yapıyorlar. Eğer ki yapamazlarsa aynı günde 3 doları geri iade ediyorlarmış.

Yani Amazon'da 115 dolar olan radyatör burada 85 dolar. Fiyat farkı az değil. Kargo sorunsuz gelecekse 1 ay sürmesi hiç sorun değil bence.
@er36po

@er36po Abi birşey soracağım. Bir yerde okudum da ilk önce radyatör sonra CPU bloktan çıkıp rez. girince rez. etrafın da terleme olduğu.
Bunu engellemek için pompadan direk CPU bloguna gitsin sonra radyatör.
Sende İlk radyatör sonra bloklara gidiyor. Sende böyle terleme durumu oluyor mu?

Ofiste otururken boş vaktimde biraz döngü karaladım. :)
20151031011641.jpg

O tamamen yanlış bilgilendirme Mehmet.
Rez'in terleme durumu kesinlikle söz konusu bile değil. Birisi kafadan atmış gibime geldi.
Zaten sıvı hızlı akığında Rez'den çıkanla Rad'den çıkan arasında çok az derece farkı var.
İstersen biraz mantık yürüt, sence nasıl yapmak daha mantıklı?

Tek pompada 2., çift pompada ise 5. foto ile devam et.(y)

Abi EK rez+pompa alacağım. Biraz yaptığım araştırmalar da hep tek pompa kullanmışlar. Yani 360+240 radyatör, işlemci ve ekran kartı.
2. pompa+rez extra maliyet oluyor. Soğutmadan ne kadar etkisi olur çift olunca? Yada önce tek deneyip sonra mı çifte geçeyim?

2. resimdekini bir şekilde yapacağım. 5.25 lerin oraya. Diğer tarafada versem aynı dirsek sayısını kullanacağım. Önce boruları rad. montaj yapıp öyle radyatörü montajlarsam olur. Biraz uğraştırır ama olur. @er36po
Bu arada rekorları vs Xspc çevirdim. Borular da 14/10 olacak. Zaten Xspc nin 12mm lik rekorlarını yok sanırım. Ben göremedim yani.

Hayır, pompaları sıcaklığa gram faydası yoktur. Yani istersen 10 adet pompa bağla yine sonuç değişmeyecek. (Sıcaklık tamamen Rad. ve üstündeki fallara bağlıdır.)

2. pompa ihtiyacı daha çok boruların fazla kıvrımlarında, uzunluklarına ve Rad'lerin büyüklüğüne göre ihtiyaç duyulur.
Evet, en iyisi önce tek dene, ki yetecektir. Zaten senin kasadaki mesafeler uzun olmayacağından fazlasıyla yetecektir.

14mm'de biraz büyük ama sorun değil.
Şimdiki aklım olsa borularımı en incesinden seçerdim...
Kasa içinde boru sayısı ve kıvrımlar fazla olunca kalın borular göze çok da hoş gelmiyor.

Evet büyük olacak ama Xspc alınca 14mm olmak zorun da kalıyorum. Önceki rekorları vs alırsam eğer 12mm olur ama senin dediğin boya işleri vs beni düşündürdü. Birde Xspc nin kalitesi belli. Bende çok fazla kıvrım yok. Büyük kasada da ince boru sırıtmaz mı peki abi?
Tek döngü yaparsam zaten çok fazla boru vs de olmayacak. Yine 14mm ile yapılan sistemler varsa bakayım. Fikir sahibi olayım ona göre hareket ederim.

XSPC'nin rekorları da boyalı. (Pense tarzı bir şey ile sıkılırsa onların da boyaları çıkar) Hani diğer markanın kalitesini bilmediğimden boyaları çabuk çıkabilir dedim.

Eğer ilerde sen de benim gibi (Ben de ilk tek loop ve yalnızca CPU, GPU'yu soğutmak için düşünüp ona gören boru kalınlığı seçmiştim) Chipseti, Ram'leri de ve 2 loop yaparsan kalın borular sırıtır.
Ama dediğin gibi yaparsan kalın borular daha dolu gösterecektir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı