Açık Devre Sıvı Soğutma (Custom Watercooling) Sohbet Köşesi

Hocam pompalar gayet güçlü. Normal araba antifrizini boşaltsam olur mu?
Evet, olur ancak biraz fazla katı olacaktır sıvı, %20 civarında saf su koymanızda hiç bir sakınca yok. Yalnız bilirsiniz, antifrizde de çakallık var... Antifrizi bilindik, sağlam bi yerden alın.

@Range.. @er36po
Antifirizin % 80 - 90 oraninda olmasi suyun kati kivamli olmasina neden olmaz mi?

Bu durumda pompalarin omrunu kisaltir diye dusunuyorum, alkol antifirize iyi bir alternatif olur diye dusunuyorum.
Siz ne dersiniz?

@Range.. @er36po
Antifirizin % 80 - 90 oraninda olmasi suyun kati kivamli olmasina neden olmaz mi?

Bu durumda pompalarin omrunu kisaltir diye dusunuyorum, alkol antifirize iyi bir alternatif olur diye dusunuyorum.
Siz ne dersiniz?
Elbette, sıvı katı olacaktır. Zaten belirttim.
O nedenle de pompaların güçlü olup olmadığını sordum.

Eğer denildiği gibi, pompalar güçlü ise saf antifiriz olması çok daha iyi.
Zaten sıvı aynı noktaya döndüğünden pompalar çok da zorlanıyor aslında.

Hocam ben direk su pompası kullanıyorum yani sıvı soğutma değil. Zorlanmaz heralde bu pomplar.

Elbette, sıvı katı olacaktır. Zaten belirttim.
O nedenle de pompaların güçlü olup olmadığını sordum.

Eğer denildiği gibi, pompalar güçlü ise saf antifiriz olması çok daha iyi.
Zaten sıvı aynı noktaya döndüğünden pompalar çok da zorlanıyor aslında.
Saf antifirizin ısı iletkenliği nasıldır suya göre?

@Range.. Siz bildiğimiz normal su motorunu kullanıyorsun, sıkıntı yok o zaman. Saf antifiriz kullanmanız çok daha sağlıklı olacaktir.

Saf Su vs Antifiriz'in iletken farkları pek yok bildiğim kadarıyla. Ancak donanımı (Bloklar, Rad. vs.) saf sudan çok daha iyi koruyacaktır.

@Range.. Siz bildiğimiz normal su motorunu kullanıyorsun, sıkıntı yok o zaman. Saf antifiriz kullanmanız çok daha sağlıklı olacaktir.

Saf Su vs Antifiriz'in iletken farkları pek yok bildiğim kadarıyla. Ancak donanımı (Bloklar, Rad. vs.) saf sudan çok daha iyi koruyacaktır.
Tamamdır hocam. O zaman yarın basıyım araba antifirizini.

@er36po
Gecenin bir yarisi OC yapmaya basladim sonuclar assagida

I scored 16885 in Fire Strike Extreme

Islemciyi 4.7 ye cikardim ve oldukca stabil durumda (1.36V)
E.kartlarinida biraz yordum 1480 MHz civarinda calistirdim (+31 MV ile)

Sicaklirlari kabul edilir duzeyde oldugunu dusunuyorum; islemci yarim saatlik stres testinde max 85, siviyi ikinci sirada alan alttaki E.kart ise benchmarks sirasinda Max. 58 dereceye cikti.
Bu sicakliklar sence nasil?

Yarin (ya da bugun icerisinde diyelim :) ) zaman bulursam 1-2 saat oyun oynayip test etmeyi dusunuyorum.

Ekran kartları sıcaklıkları oldukça iyi. Hatta süper.(y) Yalnız o işlemciyi 85 derecede çalıştırmak bana pek mantıklı gelmiyor. Tamam, çok aşırı bi sıcaklık değil ama yine de fazla. 4,7 az bi değer değil, bu değerlerde uzun süre test etmeyin bence. Elinizdeki işlemcinin kıymetini bilin.:)

Ayrıca, bench. sonucun da çok iyi. Hall of fame (Onur listesinde) ne durumdasınız?
Bu Allah'ın belaları 980Ti'ler:D çıkmadan önce dünya sıralamasında ilk 34'e çıkmıştım.(y)

Listede 77. sıradasınız gördüm sizi:
2015-11-14 12_50_55-3DMark Hall Of Fame _ Fire Strike Extreme.png

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı