Hocam size yazacaktım başlığı hortlatınca aklıma geldi. Çok riskli bir iş yapıyorsunuz bilginiz olsun çünkü "örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine geçişler" genelgesinin (a) fıkrasının (a) maddesinde "sınıf tekrarına kalanlardan, ilgi yönetmeliğin 59 uncu maddesi birinci fıkrasının (a) bendi hükümlerine göre öğrenim hakkı devam edenlerden bu yönde talepte bulunanlar" diye geçiyor bunu çoğu kişi sınıfta kalmak yeterli diye anlıyor ama 59. maddenin (a) bendi ise şöyle diyor;
A) (Değişik:RG-8/9/2023-32303) doğrudan, yılsonu başarı puanıyla veya sorumlu olarak sınıf geçemeyenlerle devamsızlık nedeniyle başarısız.
Sayılanlar sınıf tekrar eder. Sınıf tekrarı hazırlık sınıfı hariç, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılır. Öğrenim süresi içinde ikinci defa sınıf.
Tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek veli ve öğrenci talebi de dikkate alınarak mesleki eğitim merkezine, açık.
Öğretim lisesine, mesleki açık öğretim lisesine veya açık öğretim imam hatip lisesine kayıtları yapılır.
Yani bir defa kalıp ikinci defa kalan kişileri örgün eğitimden çıkartılacağı anlamına geliyor bu. Bu sene geçiş yaptığını iddia edenler oldu ama bu büyük ihtimalle yönetmeliğin yanlış anlaşılması, açık olması veya geçiş yaptığını söyleyenlerin yalan söylemesinden ibaret. Keşke böyle bir saçmalık yapmasaydınız nasıl bir anda sistem değiştiyse bir anda bu geçişler dahi kapatılabilir.