Açık liseye geçiş yöntemleri nelerdir?

Airsoft Kar98

Femtopat
Katılım
9 Eylül 2023
Mesajlar
19
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, ben 10. sınıf öğrencisiyim, okuldaki uzun ve yorucu ders saatlerinin hiç verimli geçmemesi sebebiyle 11. sınıfta açık liseye geçmek istiyorum ancak geçişler bayağı zorlaştırılmış. Biraz araştırma yapınca öğrendim ki bakanlığın hafızlık kurslarına kayıt olanlar ya da bakanlıkça mazereti uygun görülenler açığa geçebiliyormuş. Öncelikle;

1-) Bakanlığın hafızlık kurslarına bir şekilde kayıt olduktan sonra gitmezsem örgün eğitime atılır mıyım?
2-) Kurslarda hafızlık eğitimi veren hocalara derdimi anlatsam bana yardımcı olabilirler mi? "Gel 10 dakika köşede otur, seni yok yazmayalım sonra gidersin" misali.
3-) Hafızlık kurslarında haftada kaç gün, kaç saat eğitim verilir? Eğer katlanılabilecek düzeyde ise yine gidip oturmaya razıyım.
4-) Bakanlıkça mazereti uygun görülen maddeler neler olabilir? Örneğin; refakatçi ben olmasam bile "evde hastam var, ona bakmakla yükümlüyüm" diyerek açık liseye geçiş yapabilir miyim?

Aranızda bakanlığın yayımladığı yeni sistemde açığa geçebilenler ya da geçmeye çalışanlar varsa nelerle karşılaştığınızı öğrenmek isterim. Hatta dm yoluyla bizzat konuşmak isterim. Ayrıca açık liseye geçmek için farklı yöntemler keşfeden arkadaşlar aydınlatırsa çok makbule geçer.
 
Bu konuda en iyi bilgiyi halk eğitimden alırsınız. Nasıl işlediğini denemediğim için bilmiyorum ben sadece yönetmeliği okuyorum. Tahminimce hafızlığa kayıt olduktan sonra kayıt belgesi ile kayıt olmaya gitmeniz gerekmekte açık lise için ama sormanız en iyisi.
Hocam zaten halk eğitime gitmeyi düşünüyordum, artık en yakın zamanda gideceğim. Sadece gitmeden önce biraz bilgi sahibi olmak istemiştim ancak insanların da konu hakkında bilgisi yok gibi görünüyor. Eğer kayda değer bir şeyler bulursam burada anlatırım. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
 
Hocam size yazacaktım başlığı hortlatınca aklıma geldi. Çok riskli bir iş yapıyorsunuz bilginiz olsun çünkü "örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine geçişler" genelgesinin (a) fıkrasının (a) maddesinde "sınıf tekrarına kalanlardan, ilgi yönetmeliğin 59 uncu maddesi birinci fıkrasının (a) bendi hükümlerine göre öğrenim hakkı devam edenlerden bu yönde talepte bulunanlar" diye geçiyor bunu çoğu kişi sınıfta kalmak yeterli diye anlıyor ama 59. maddenin (a) bendi ise şöyle diyor;

A) (Değişik:RG-8/9/2023-32303) doğrudan, yılsonu başarı puanıyla veya sorumlu olarak sınıf geçemeyenlerle devamsızlık nedeniyle başarısız.
Sayılanlar sınıf tekrar eder. Sınıf tekrarı hazırlık sınıfı hariç, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılır. Öğrenim süresi içinde ikinci defa sınıf.
Tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek veli ve öğrenci talebi de dikkate alınarak mesleki eğitim merkezine, açık.
Öğretim lisesine, mesleki açık öğretim lisesine veya açık öğretim imam hatip lisesine kayıtları yapılır.

Yani bir defa kalıp ikinci defa kalan kişileri örgün eğitimden çıkartılacağı anlamına geliyor bu. Bu sene geçiş yaptığını iddia edenler oldu ama bu büyük ihtimalle yönetmeliğin yanlış anlaşılması, açık olması veya geçiş yaptığını söyleyenlerin yalan söylemesinden ibaret. Keşke böyle bir saçmalık yapmasaydınız nasıl bir anda sistem değiştiyse bir anda bu geçişler dahi kapatılabilir.

Vallahi hocam ben açıkçası 10 yıl da sınıfta kalsam artık umurumda değil, düşünmek bile istemiyorum.
 
Hocam zaten halk eğitime gitmeyi düşünüyordum, artık en yakın zamanda gideceğim. Sadece gitmeden önce biraz bilgi sahibi olmak istemiştim ancak insanların da konu hakkında bilgisi yok gibi görünüyor. Eğer kayda değer bir şeyler bulursam burada anlatırım. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

Gelişme var mı?
 

Geri
Yukarı