Adalet Yürüyüşü hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Olağanüstü hal varken fazla konuşmayalım bu konuları bence.
 
Sakaklarda yürümek adalet olmasından çok birilerinin sesini duyurmasıdır. Ancak devletin ne kadar umurunda muamma. Enis Berberoğlu suçlu olduğunu kanıtlamaya yönelik açıklama yapmak yerine yine yürüyüş başlatanları eleştirdiler.
 
@Jira'nın dediği gibi; geçmişteki gibi yakıp yıkma olmadan bitmesi güzel bir şey.

Ayrıca Devletin ''sırrını'' ne olursa olsun almak ve bunu herkese duyurmak bir suçtur. Enis Berberoğlu için de, Julian Assange için de.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bardağı taşıran son damlanın Enis Berberoğlu olması yanlıştı. O bardak çoktan taşmalıydı. Enis Berberoğlu gibi biri bardağı taşıran son damla olmamalı. Enis Berberoğlu kim ya? Fetö için ağlaklık eden adam yürüyüşün ana konularından biri olmamalıydı. Ayrıca Atatürk düşmanlarıyla, Türkiye Cumhuriyeti Devletiyle problemi olanlarla yürünmesi de yanlıştı ama pasif ve elitist CHP'nin Atatürk'ün partisi olduğunu hatırlayıp halka inmesi de güzel oldu. İnşallah bu Atatürk'ün partisi olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ederler.
 
Öncelikle Türk Polisi'ni tebrik ediyorum, çünkü bu bir eylem sayılıp müdahale edilmek istenebilirdi ama eylem yerine hak olarak sayıldı. (Anayasa'da eylemin de hak olduğunu belirten maddeler var.)

Bence o kadar insan boşa yürüdü, kimse yürüyüş gibi şeyler yapanları dinlemiyor.
 
Sonuçta rüzgardan nem kapmaya müsait iktidar yandaşları hariç herkesin mutabık kalacağı bir konu olan Adalet temalı bir yürüyüş, türlü provokasyonlara rağmen sağ salim sonuçlandı. Asıl bundan sonra yaşanacak süreç bu yürüyüşün sonuca yönelik mi yoksa laf olsun torba dolsun misali şova yönelik mi olduğunu gösterecektir.

İktidar ve yandaşları, kendi provokasyonlarına karşı aklı selim davranan yürüyüştekiler sayesinde belki hevesleri kursaklarında kaldı fakat bu sınavdan başarıyla geçtiler. Artık top yürüyüşün neticelenmesindedir.

Taraf tutmadan tek diyeceğim adalet sokakta aranmaz... Ha evet ülkemizin adalet sarayları çokta adaletli sayılmaz ama sokakta aranmasını da doğru bulmuyorum.

Hukuğu dünya standartlarında tarafsız bir ülke olsak bu lafına katılırdım. Fakat sende çok iyi biliyorsun ki ülke'de hukuk artık bir kişinin dudağından çıkacak talimata bakıyor. Hukuğu böylesi anormal şartlarda işleyen ülkede insanların adaleti böyle aramak zorunda kalması insanı asıl düşündürmelidir. Kimse keyfinden o kadar yol yürümemiştir diye düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı