ADATA SU630 mu SanDisk SSD Plus mı?

Aldığınız zaman sorun yaşamanız olası, şu konuya da göz atabilirsiniz.


Fabrika cikisli sikintili geliyor ileride okuma yazma hizlari dusuyor isinma problemleri var ve bircok şey iste.

Kronik sorunlu demek üretim hatası demek. Sorunlu diyenler bizzat ne gibi sorunlar yaşamış ve hepsinde aynı sorun mu çıkmış paylaşsınlar o zaman. Forumda 3-5 kişi sorun yaşadı diye "kronik" demek yanlış bence.


Peki bunu alırsam sorun yaşama ihtimalim WD hakkında pek olumsuz yorum görmedim bu zamana kadar.
 
Peki bunu alırsam sorun yaşama ihtimalim WD hakkında pek olumsuz yorum görmedim bu zamana kadar.
Bu SSD'nin yapılış amacı doğayı korumak gibi bir şeymiş, o yüzden okuma-yazma hızları çabuk düşüyor gibi bir yazı görmüştüm.
 
Peki bunu alırsam sorun yaşama ihtimalim WD hakkında pek olumsuz yorum görmedim bu zamana kadar.
Gösterdiklerinizden anladığım kadarıyla bütçeniz 250-300 TL arasında. Daha yukarı çıkamıyorsanız herhangi birini alabilirsiniz.
 
SU630 480GB kullanıyorum. Kalitesiz bir model. 10 ay oldu ve yalnızca 7TB yazma yapıldı. Disk sağlığı %92'ye düştü ve 8 tane bad sector olduğunu rapor etti. Yüzey taramasında hasar tespit edilmedi ama şirketin kendisi tarafından da vaad edilen TBW değeri düşük. Kullanım ömrü düşük yani. Üzerine az daha konulup doğru düzgün model almakta fayda var. Adata alınacaksa bari SU650 olsun.

D: Isınma sorunu olduğunu söylemeyi unuttum. Yük altında 63 dereceye çıktığını gördüm. Kasa içindeki yerini değiştirip fan önüne koydum değişiklik olmadı.
 
Sandisk SSD Plus kronik sorunlu değil. Zaten birçok sistem toplama, yükseltme videolarında da Sandisk SSD kullanılıyor. Technopat'ın videolarında da görebilirsiniz. Tabii ki daha iyi diye tabir edilen SSD'lere göre daha ucuz olmasından kaynaklı onlar kadar iyi değiller ama sorunlu da değiller bunu belirteyim. Bütçeniz varsa şunu bunu al demeyeceğim zaten bütçeniz olsa bunları yazmazdınız. İçiniz rahat edecekse WD Green o fiyatlara yakın bir SSD.
Bu arada imzamdan da görebileceğiniz üzere 2 farklı marka SSD kullanıyorum. İkisinde de hız düşmesi 1 günde çok fazla okuma-yazma (bilgisayardan ötürü birden fazla format, kurulum yapmam gerekti.) olduğunda, depolama tamamen dolduğunda hız düşmesi (yani bu disk testlerinden bahsediyorum onun dışında PC performansında değişiklik olmadı.) yaşadım. Onunda çözümü TRIM komutunu çalıştırmak.
 

Geri
Yukarı