Tamamen şansına kalmış bir şey. İşlemciyi test ettiklerinde değişim için bir gerekçe bulamazlar. Değişime giden işlemciye servis elemanları overclock yapmaz yani 
Hocam şimdi sıvı soğutma almakta da biraz kararsızım.Tamamen şansına kalmış bir şey. İşlemciyi test ettiklerinde değişim için bir gerekçe bulamazlar. Değişime giden işlemciye servis elemanları overclock yapmaz yani![]()
Peki sence 3.6GHz ile 4.1-4.2GHz arasında kaç FPS oynar tahminen?GPU kullanımının düşük olmasının birden çok sebebi olabilir. Tek şu sebepten kaynaklıdır diyemeyeceğim gibi overclock ile GHz yükseltmek çare olmayabilir. 4790K ile daha geçen ay 4.0 GHz Assassin Creed Odyssey oyununda düşük GPU kullanımı görünce daha önceden oluşturduğum 4.7 GHz stabil profili kullandım. Baktım değişen bir şey olmadı. Kullandığım Intel ile AMD farklı teknolojiler barındırdığından aynı şey söz konusu olmayabilir elbette. Bunu senin tecrübe etmen gerekir.
Youtube'den baktım 3.6GHz vs 4.2GHz Ryzen için, mesela GTA 5'de maksimum 10 FPS fark var.Oyundan oyuna değişir. Mesela strateji oyunlarında aşırı fark ederken açık dünya oyunlarından üstte dediğim gibi pek fark göremeyebilirsin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.