Aerocool P7-L240 için termal macun önerisi

Tamamen şansına kalmış bir şey. İşlemciyi test ettiklerinde değişim için bir gerekçe bulamazlar. Değişime giden işlemciye servis elemanları overclock yapmaz yani :)
Hocam şimdi sıvı soğutma almakta da biraz kararsızım.
Şöyle ki "RTX 2070 GPU kullanımı düşük" isimli bir konu açmıştım, birisi işlemcinin hızı düşük diye GPU kullanımı düşük oluyor demişti, gerçekten o yüzden mi GPU kullanımı düşük oluyor?

3.6GHz ile 4.1-4.2GHz arasında tahminen kaç GPU kullanımı oynar?
3.6GHz ile 4.1-4.2GHz arasında kaç FPS oynar tahminen?

GPU kullanımının düşük olmasının birden çok sebebi olabilir. Tek şu sebepten kaynaklıdır diyemeyeceğim gibi sıvı soğutmayla birlikte overclock yaparak GHz yükseltmek çare olmayabilir. 4790K ile daha geçen ay 4.0 GHz Assassin Creed Odyssey oyununda düşük GPU kullanımı görünce daha önceden oluşturduğum 4.7 GHz stabil profili kullandım. Baktım değişen bir şey olmadı. Kullandığım Intel ile AMD farklı teknolojiler barındırdığından aynı şey söz konusu olmayabilir elbette. Bunu senin tecrübe etmen gerekir.

GPU kullanımının düşük olmasının birden çok sebebi olabilir. Tek şu sebepten kaynaklıdır diyemeyeceğim gibi overclock ile GHz yükseltmek çare olmayabilir. 4790K ile daha geçen ay 4.0 GHz Assassin Creed Odyssey oyununda düşük GPU kullanımı görünce daha önceden oluşturduğum 4.7 GHz stabil profili kullandım. Baktım değişen bir şey olmadı. Kullandığım Intel ile AMD farklı teknolojiler barındırdığından aynı şey söz konusu olmayabilir elbette. Bunu senin tecrübe etmen gerekir.
Peki sence 3.6GHz ile 4.1-4.2GHz arasında kaç FPS oynar tahminen?
Ben denemek istiyorum ama şu an soğutucu olmadığı için 4.2GHz hızda boşta 50-55 derece oluyor, oyuna girmek istemiyorum o yüzden.

Oyundan oyuna değişir. Mesela strateji oyunlarında aşırı fark ederken açık dünya oyunlarından üstte dediğim gibi pek fark göremeyebilirsin.
Youtube'den baktım 3.6GHz vs 4.2GHz Ryzen için, mesela GTA 5'de maksimum 10 FPS fark var.

Yani sıvı soğutma alanlar 10 FPS için mi 600-700 TL kadar para veriyorlar? (Başka artısı yok mu O.C'nin?)

P7-L240 soğutucuyu yaklaşık bir aydır 2700x işlemcim için almayı düşünüyorum, fakat henüz stok fanı para verip değiştirmeye elim gitmiyor. Fiyatı 540 ile 700TL arasında değişmekte. Muadilleri arasında çok büyük bir farkı yok ancak bu ürünün diğerlerine görece daha fazla bir albenisi olduğunu söyleyebilirim. Konunun takipçisiyim, şayet aldığın vakit deneyimlerini bu konudan veya başka konu üzerinden paylaşırsan güzel olur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı