Ağırlık arttırma sistemi nasıl olmalı?

661587

Decapat
Örneğin lat pulldownda setleri ilk 36 kilo giriyorum 6. tekrarda tıkanırsam 32 kiloya alıp 10-12 tekrara tamamlıyorum seti bu doğru bir sistem mi?

Örneğin lat pulldownda setleri ilk 36 kilo giriyorum 6. tekrarda tıkanırsam 32 kiloya alıp 10-12 tekrara tamamlıyorum seti bu doğru bir sistem mi?
Dropset atıyorsunuz efektif ama 34 kilo gir tükenişe git seti bitir. 3 dk dinlen yine aynısını yap, en azından klasik olan budur. Dropset atmak bence vakit kaybı biraz.

Tüm bölgeler için geçerli mi?
Deadliftte drop set atamayacağınıza göre her harekette geçerli değil ama her bölge için geçerli evet.

Dropset atıyorsunuz efektif ama 34 kilo gir tükenişe git seti bitir. 3 dk dinlen yine aynısını yap, en azından klasik olan budur. Dropset atmak bence vakit kaybı biraz.

Deadliftte drop set atamayacağınıza göre her harekette geçerli değil ama her bölge için geçerli evet.
İnternette yabancı kaynaklarda drop setin daha iyi olduğunu göstermişler aslında ama ben neredeyse hiç yapan görmüyorum ilginç.

Sete başlarken maksimum ağırlıkta başlayın yavaş yavaş düşün tükenişi son set sonrası atın kaldırabildiğiniz maksimum ağırlıkta kendinizi zorlayın.

İnternette yabancı kaynaklarda drop setin daha iyi olduğunu göstermişler aslında ama ben neredeyse hiç yapan görmüyorum ilginç.

Makinelerde ağırlıklar LB sistemine göre olduğu için 60-70-80 libre şeklinde gidiyor.

6 tekrar düşük değil ki. Olması gereken. 36kg ile 10 tekrara falan çıkana kadar 36 ile devam et, 10 tekrar çıkınca da ağırlık arttır. Kiloyu düşürüp tamamlamana gerek yok 10-12 tekrar sihirli bir şey değil. Yüksek tekrar da iyi bir şey değil zaten. En iyi tekrar aralığı 4-8 fakat bu başlangıç seviyesi için zor. RIR, RPE gibi kavramları tam kavraman lazım. Dropset yapmanı da önermem kas gelişimine bir katkısı yok. Tıkandığın yerde bırak zaten tükenmişsin ağırlık düşürüp devam etmek gereksiz kas hasarı ve bitkinliğe yol açar sadece.

Sete başlarken maksimum ağırlıkta başlayın yavaş yavaş düşün
Dropset iyi bir şey değil.
tükenişi son set sonrası atın kaldırabildiğiniz maksimum ağırlıkta kendinizi zorlayın.
Tükenişe ilk set gidilmesi en verimlisi. İlk setten sonra CNS bitkinliği birikmeye başlar buna bağlı olarak da motor ünite katılımı ciddi oranda düşer. En verimli set ilk settir. Tükenişe aslında gerek de yok cepte 1 tekrar bırakmak en mantıklısı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı