Ağustos'ta askere gideceğim ve oldukça endişeliyim

Askere neden gidiyorsunuz? Kaç yaşındasınız? Üniversiteye gittiniz mi? Ben borca girerim kredide çekerim gitmem. Bedelli yapmak en iyisi. Üniversite okuyorum rahatım şimdilik.

Millete neden askerliği ve Vatan'i görevi kötülüyorsun? Şu an rahatsan askerler ve Vatan'ı koruyanlar sayesinde.

Selamlar arkadaşlar. Ağustos'ta askerim ve oldukça endişeliyim çünkü ben sessiz sakin bir insanım askerdede serseri tipli insanların olduğunu duydum ve alt devrelere eziyet edildiğini duydum özelliklede acemilere sizce askerde bu tarz insanlarla karşılaşırsam nasıl bir yol izlemeliyim? Kavga etsem askerliğim uzayabilir. Bana bir akıl verin askere giden arkadaşlar.

Bir şey soracağım? Jandarma, polis veyahut asker olmayı düşünüyorsan askere gitmeyebilirsin.

Vatan görevi için gitmek zorunda. Komutanlar nasıl orda bilmiyorum tabi. Kavga falan bulaşma öyle şeylere. Sabırlı olman gerekir. Dünyanın en zor işlerinden insanlarla uğraşmak. Allaha emanet mümin kardeşlerim.

Vatan görevi için gitmek zorunda. Komutanlar nasıl orda bilmiyorum tabi. Kavga falan bulaşma öyle şeylere. Sabırlı olman gerekir. Dünyanın en zor işlerinden insanlarla uğraşmak. Allaha emanet mümin kardeşlerim.
Vatani görev ama devletin başındakiler nedense hep bedelli yapmış ! Her insanın ruhu el vermez böyle ortamlara.

Dostum babam askeri personel. Rütbesinin ne olduğunu belirtmek istemiyorum. Bu bilgiyi ortama hakim birisi olarak yazıyorum. Duyduklarım gördüklerim kadarıyla.
Öncelikle askeriyede korkulacak bir şey yok. Son yaşanan gözlüklü bir arkadaşa yapılan eziyet inan bana her askeriyede yok. Arada bu tarz kendini bilmez elbette denk geliyor ama inan bana askeriye öyle racon kesiyim, ben serseriyim daha güçlüyüm, ezerim geçerim yeri değil. Gerçek anlamda böyle davranan insanların sonunu bilmek bile istemezsin. Askeriye adam olmayanı adam eder.
Askeriyenin en zor kısmı acemi birliğidir. Fazla para taşımadan gezmeni tavsiye ederim ki şu süreçte hangimizin fazla parası var orası tartışılır. Her an donun dahil çalınabilir öyle iğrenç bir süreç.
Acemi birliğinden çıktıktan sonra asıl mesele başlıyor. Bak orada arkadaş, ortam yapma ihtimalin o kadar yüksek ki. İnsanlar konuşarak anlaşır. Sizde konuşacaksınız. Kendine yakın bulduğun birkaç insanla daha samimi olursun ve ortamın oluşur. Üniversite bitirmiş eli yüzü düzgün insanlarda askere gidiyor. Mutlaka adam akıllı insanlara denk geleceksindir.
Vatanını seviyorsan bunu bir borç biliyorsan ve bundan kaçmayacak kadar cesursan ki eminim öylesin kimse seni ezemez emin ol. İyi forumlar.

Pskolojik rahatsızlığı var mı? Bilmiyoruz. Herkesin karakteri farklı. Adam sosyaldir rahat yapar. Yani bu konularda kendine bakıp hüküm vermiycen. Komutanlar nasıl orda bilmiyorum tabi. Araştırmak lazım gidip. Gideceği yer neresi ise.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı