Ahmet Davutoğlu: Anadilde eğitim getireceğiz. Türkler de Kürtçe öğrenmeli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Birkaç ülke hariç çoğu ülkede birden fazla dilde eğitim diye bir şey yok. Kaldı ki 100 yıldır olmayan bir şeyi getirseler ne faydası olacak? Kürt vatandaşlarımızın çoğu Türkçe biliyor zaten. Onların da öyle bir talebi olduğunu sanmıyorum. Saçma olmuş.

Son düzenleme:
Moderasyona tavsiyem, Türkiye'nin bütünlüğünü hedef alan mesajları direkt silmemelisiniz. Benim düşüncem.
Ben şikayetin altında belirttim, muhtemelen silinir ama site yönetiminden talep edebilirsiniz diye.

Rusça, latince ve ya almanca gibi edebi ufku bambaşka noktalara uzanan diller yerine hiçbir işe yaramayan 10 milyon ortadoğu insanının konuştuğu kürtçeyi öğrenmek.

Tabi efendim.

@xakiran farklı dillerin ana dil eğitimi adı altında empoze edilmesini doğru bulmuyorum. Bu tarz konuları da ihmal etmememiz gerek. Kendi dillerinde eğitim alanlar, yarın bir gün gazetesini de televizyon kanalını da ister. Bunları da düşünmek lazım ve açıklamasında Türkçe bilenler Kürtçe de öğrenmeli gibi bir şey demiyor muydu bu? Ben neden Kürtçe öğreneyim arkadaş?

@333365 Türkiye Cumhuriyeti'nde 100 yıl boyunca halkı birbirine düşürmüş olan ''Türk-Kürt-Ermeni'' ayrımı ile ilgili sorunun temel noktası da ''Kürtler'in de gazeteleri olur'' cevabından çıkıyor.

Tıpkı Türk kuruluşlarında olduğu gibi gerekli olan denetim sağlandığı sürece bu ülkede yaşayan Kürtlerin ve Ermenilerin de bir kuruluşunun olması bir sorun değildir.
Bunları da düşünmek lazım ve açıklamasında Türkçe bilenler Kürtçe de öğrenmeli gibi bir şey demiyor muydu bu? Ben neden Kürtçe öğreneyim arkadaş?
İlk mesajımda Davutoğlu'nun konu başlığında yer alan ifadeyi gerçekten kullanıp kullanmadığı ile ilgili iki adet varsayımda bulunmuştum:
Bu ülkede yaşayan sadece Kürt vatandaşlar değil, Ermeni vatandaşlar da istedikleri takdirde ana dilde eğitim alabilecekler.

''Ana dilde eğitim'' konusu bu zamana kadar hiçbir hükümetin başvuramadığı bir sorundu ki tercihe bağlı olarak demokratik yollar ile çözülmesi oldukça yerinde ve doğru.

Ahmet Davutoğlu'nun ''Türkler de Kürtçe öğrenmeli'' muhabbeti gerçek ise gereksiz bir söylem, değil ise de çarpıtılmış.

Sonuç olarak ''ana dil ile eğitim'' konusu söylemiş olduğum gibi Türkçe + ana dil olarak toplu bir şekilde ''kurs'' şeklinde uygulanacak olan, halihazırda bu ülkede yaşayan azımsanmayacak derecede olan ve bu ülkenin her şeyden önce birer vatandaşı olan Kürt ve Ermeniler için uygulanması gereken bir sistem.

Bu konunun bir takım kişiler tarafından kasıtlı olarak başka noktalara çekiliyor olması Davutoğlu'nun konu başlığında yer alan ''gereksiz'' ifadesi ile birleştiği için oldukça normal.

Hangi eğitimden bahsediyor biri şu zavallı adama anlatsaydı keşke.

Son düzenleme:
Bu aralar yaptığı saçma açıklamalardan biri daha. Ben Kütahya'da neden kürtçe öğreneyim ya? Şunu aklı başında bir insan söylemez. Muhalefeti eleştirmeyelim diyorum ama davutoğlu ve babacan benim çok canımı sıkıyor. Bunun yüzünden az kalsın Rusya ile savaşacaktık. Başına buyruk racon bilmez hoşgörü bilmez. Rezil adam.

Türklerde kürtçe bilmelimi kürtçe ne daha ülkeleri bile yok Diyarbakır cezaevini unutmadım unutmayacağım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı