Ahmet Kaan Aloğlu konusunda verilen yanıta karşılık yapılan algı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

He162A1

Picopat
Yer
Troposfer'de geziniyor.
Bu konuda Küfürbaz Ahmet Kaan Aloğlu yaşamış olduğum ve aklıma takılan bir konuyu sizlerle paylaşacağım. @KARMA89 adlı kullanıcı:

"Linç gelişmemiş ülkelerin medeniyet yoksunu insanlarının uyguladığı yanlış, kanuna ters bir politikadır. Çünkü cezayı hukuk verir, mafyacılık, çetecilik oynayan insanlar vermez, kimi zaman öyle boyut alır ki yargısız infaza kadar varır. Sizin zeki biri olmadığınızı düşünüyorum." Bu şekilde bir yorum yaptı (Bu yorumu başka bir arkadaşı alıntılayarak yaptı, ben bu mesajdan sonra kendisine yanıt verdim.). Gayet haklı ve doğru bir yorum lakin ben burada bahsettiği linç kelimesini tüm arkadaşların yorumlarını etkilediğinden dolayı yani bu dediklerinin sanki bu küfür eden arkadaşa yapmış olduğumuz söylemlerin bir linç olduğunu ve akli yeterlilik konusu hakkında hepimize laf attığını düşünerekten, şu şekilde yanıt verdim:

"Linç fiziksel bir eylemdir. Halk tarafından suç olarak görülen bir davranışı yapan kişi dövülerek, fiziksel şiddet ile öldürülür. Zaten çoğu haberlerde duyduğun gibi linç girişiminde bulunuldu denir, linçlendi değil. Linç sadece halk tarafından uygun görülmeyen davranışta bulunan birinin şiddet ile öldürülmesi ile linç olur. Günümüz kullanımda anlamı kaymış olsa da kelimenin öz anlamı budur. Şu anki durum bir linç girişimi değil, kızgınlık ile ayıplamadır." şeklinde bir yanıt verdim. Yani linç denilen eylem ile bizim buradaki arkadaşı ayıplamamızın bir ilişkisinin olmadığını, bizim sadece ayıpladığımızı belirtmek istedim lakin hemen ardından arkadaş şöyle bir yanıt verdi:

"Linç kültürü her zaman fiziksel olacak bir kaide yoktur, en azından linç kampanyası denen şeyi bir kere bile görmüş olmanız gerekirdi. Senin dediğin şey resmen psikolojik şiddete rest çekmek." Bu açıklaması da doğru olsa da benim vermiş olduğum yanıtı başka yerlere çekip sanki benim psikolojik şiddeti savunuyormuşum gibi bir algı oluşmasını sağladı. Lakin benim tek demek istediğim şey bizim küfür eden arkadaşa tuttuğumuz tutumun linçlemek değil, kızgınlık ile ayıplamak olduğunu anlatmaya çalışıyordum. Daha sonra ise konu kilitlendi. Ben de bu arkadaşın konuyu başka yerlere çekmesine sinirlendiğim için kendisinin açmış olduğu başka bir konuya -Mesajlaşma imkanımız olsun- cevap verdikten sonra ise "Konu Dışı" başlığının altında kendimi ifade etmeye çalıştım: (Üstteki cümlesinde şahsıma akli yönden küçümsedi, raporladım ve moderatörler tarafından silindi.)

"Sizin linç konusundaki güzel düşüncülerinizi her ne kadar olgun olduğunuz gösterse de yine internet ortamında, karşılaşmamış olduğunuz birine akli yeterlilik miktarı hakkında alelen konuşmanız bir o kadar olgun olmayan bir insan olduğunuzu göstermektedir. Kullandığınız ithamları daha dikkatli ve özenlice kullanmanızı tavsiye ederim. Bir insanın bir konu hakkındaki tam düşüncelerini almadan ani bir şekilde akli yönden konuya girmeniz bir insanı linçleme girişiminden farksızdır. Açılmış olan konu da internet üzerinde uzun süreler var olacaktır ve ben de bundan farkında olarak ya da olmayarak etkileneceğim.

Ek olarak bizim sadece burada linç girişiminde bulunmadığımızı söyledim. Daha dikkatli ve anlayarak bakarsanız kelimenin öz anlamından bahsettiğimi göreceksiniz. Bu konuda hiçbir kişinin linç veya herhangi psikolojik ve fiziksel şiddeti kabul edeceğini, isteğeceğini düşünmüyorum. Konuya olan ani girişiniz ile konudaki arkadaşı ağır veya hafif bir şekilde kınayanlar bulunmakta, siz sadece bana değil orada yorumda bulunmuş insanlara da aynı ithamlarda bulunmaktan farksız cümleler kullanmışsınız. Dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

Benim linç veya psikolojik şiddet hakkındaki görüşlerimde olumlu değildir. Fiziksel veya psikolojik şiddet uygulanan kişinin ruh ve beden sağlığını bozarak o kişinin gelecekteki ve şu anki hayatını yüksek derecede olumsuz etkilemektedir. Aynı zamanda bu durumlara maruz kalan bir insan aynı durumları arkadaşlarına, ailesine yaşatacağından dolayı bir zincir oluşur, bu da bir milletin çöküşünün göstergesidir. Biz bu durumların olmasını sağlamak istemiyoruz, istemeyiz de. Bizim konudaki yaptığımız tek şey arkadaşı ağır veya hafif bir şekilde kınamaktı.

Lütfen, ithamlarınıza çok dikkatli seçiniz."

Şeklinde yanıt verdim. Canımı sıkan şey ise bu konuya her bakan kişinin sanki benim psikolojik şiddeti savunduğumu sanıp bana bilsem de bilmesem de arkamdan konuşulacak, hakaret edilecek olması.

Sizce kendimi anlatabilmişmiyim, yoksa hala benim hakkımda yanlış mı düşünüyorsunuz?

Merhaba,

Yanlış anlaşılacağını düşündüğünüz mesajlarınız varsa mesajlarınıza ekleme yapılması için rapor edebilirsiniz. Böylelikle kendinizi daha iyi açıklamış olursunuz. :)

Düzenleme: Gönderdiğiniz rapor yeni görüldü. Düzenleme yapılacaktır.

Merhaba,

Yanlış anlaşılacağını düşündüğünüz mesajlarınız varsa mesajlarınıza ekleme yapılması için rapor edebilirsiniz. Böylelikle kendinizi daha iyi açıklamış olursunuz. :)
Aslında raporlamıştım.

"Sizin linç konusundaki güzel düşüncülerinizi her ne kadar olgun olduğunuz gösterse de yine internet ortamında, karşılaşmamış olduğunuz birine akli yeterlilik miktarı hakkında alelen konuşmanız bir o kadar olgun olmayan bir insan olduğunuzu göstermektedir. Kullandığınız ithamları daha dikkatli ve özenlice kullanmanızı tavsiye ederim. Bir insanın bir konu hakkındaki tam düşüncelerini almadan ani bir şekilde akli yönden konuya girmeniz bir insanı linçleme girişiminden farksızdır. Açılmış olan konu da internet üzerinde uzun süreler var olacaktır ve ben de bundan farkında olarak ya da olmayarak etkileneceğim.

Ek olarak bizim sadece burada linç girişiminde bulunmadığımızı söyledim. Daha dikkatli ve anlayarak bakarsanız kelimenin öz anlamından bahsettiğimi göreceksiniz. Bu konuda hiçbir kişinin linç veya herhangi psikolojik ve fiziksel şiddeti kabul edeceğini, isteğeceğini düşünmüyorum. Konuya olan ani girişiniz ile konudaki arkadaşı ağır veya hafif bir şekilde kınayanlar bulunmakta, siz sadece bana değil orada yorumda bulunmuş insanlarada aynı ithamlarda bulunmaktan farksız cümleler kullanmışsınız. Dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

Benim linç veya psikolojik şiddet hakkındaki görüşlerimde olumlu değildir. Fiziksel veya psikolojik şiddet uygulanan kişinin ruh ve beden sağlığını bozarak o kişinin gelecekteki ve şu anki hayatını yüksek derecede olumsuz etkilemektedir. Aynı zamanda bu durumlara maruz kalan bir insan aynı durumları arkadaşlarına, ailesine yaşatacağından dolayı bir zincir oluşur, bu da bir milletin çöküşünün göstergesidir. Biz bu durumların olmasını sağlamak istemiyoruz, istemeyiz de. Bizim konudaki yaptığımız tek şey arkadaşı ağır veya hafif bir şekilde kınamaktı.

Lütfen, ithamlarınıza çok dikkatli seçiniz."

"Bu metnin son kısmını ekleyerek benim bu tarz fiziksel ve psikolojik şiddete karşı olduğumu anlatabilmek için ekler misiniz?" tarzında kendi yanıtımı raporlamıştım. Galiba daha görülmedi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı