AIDA64 Stability Test Rehberi

Anladım, termal macun bakımını gerçekleştirmen fayda sağlayacaktır o halde. İşlemci ve soğutucu blok tarafını bilinçlice temizledikten sonra kaliteli bir termal macun ile işlemi tekrarlayabilirsin.
Kaliteliden kastım en azından giriş seviyesi olmaması yeterli.

Gündelik kullanımda sıcaklıklar yükselmiyor, performans kaybi yaşatmıyor diyorsanız bu şekilde de kullanmaya devam edebilirsiniz.

Tavsiye ettiğiniz birkaç tane termal macun var mı?

Tavsiye ettiğiniz birkaç tane termal macun var mı?
43TL fiyata Trendyol ile Mx-4 alabilirsin; Arctic Mx-4 2019 Termal Macun 4 Gr macunt | Trendyol
1586211448853.png

Mx-4 belki bir nebze daha iyidir ancak sen ucuz olanı tercih et. Bir de Mx-4 sanki 4gr olduğundan birkaç kullanımda işini görme olasılığı daha yüksek gibi duruyor. Fiyat / Kullanım Adeti anlamında Mx belki daha mantıklı olabilir.

Mx-4 belki bir nebze daha iyidir ancak sen ucuz olanı tercih et. Bir de Mx-4 sanki 4gr olduğundan birkaç kullanımda işini görme olasılığı daha yüksek gibi duruyor. Fiyat / Kullanım Adeti anlamında Mx belki daha mantıklı olabilir.
Tamamdır teşekkürler umarım fanı sökmek ve termal macun sürmek zor olmaz ilk defa yapacağım

Dikkat etmen gereken nokta soğutucuyu lak diye yukarı çekmemek; ufak hareketler ile yanal düzlemde hareket ettir, yavaşça kaldır.
İşin yalnızca işlemci yüzeyi ve soğutucu yüzeyi ile, anakart soketini temizlemeye kalkma :)

Yeni macunu; akışkan ise ortaya bir miktar sıkarak, değilse işlemci yüzeyine dağıtarak sürebilirsin. Akabinde soğutucuyu oturt ve vidaları eşit oranda sık. Ne gevşek birak ne de aşırı zorla. Azcık zorlaman yeterlidir.

Demonte ederken soğutucu fanını sökmen gerektiğini de hatırlatırım.

Tekrardan merhabalar yaklaşık 10 gün önce yeni bir sistem aldığımı belirtip testlerini atmıştım size. Sorun edilecek bir durum olmadığını anladım ve fazla kurcalamadım :) . Bugün PUBG oynarken işlemcimin 75-80 arası değerlere hatta bazen 80I de aşıp 85 civarı değerlere geldiğini görünce açıkçası canım sıkıldı AIDA64 testi yaptım ki yaptığımda yaklasık 2 dakika sonra sistem kapandı sıcaklığa baktığımda ise Ryzen Master uygulamasında 100 dereceye gelmişti sanırım korumak için kapandı bu testi 3-4 defa yaptım ve hep aynısını tekrarladı. Benim anlamadığım nokta şu 10 gün önce sistemi ilk test ettiğimde AIDA64 testini belirttiğiniz gibi 10 dakika yaptım ve hiçbir sıkıntı çıkmadı hatta Prime95+FurMark aynı anda yaptım bir sıkıntı çıkmadı. Bugün neden böyle bir şey olmuş olabilir? Anlamış değilim. Soğutmayla alakalı bir sıkıntı mı var? Kasanın yan camını açıp testi denedim sonuç yine aynı. AIDA64 programında GPU testini tek yapınca bir sorun ortaya cıkmıyor ama CPU yaptığımda kapanıyor. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Sistem özellikleri.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz,
Anakart: MSI B450M'a Pro Max.
Ekran kartı: MSI GeForce RTX 2060 Ventus XS OC 6 GB
RAM: XPG 16 GB (2x8GB) Gammix D30
Kasa: Corsair Carbide serisi Spec-Delta RGB tempered
SSD: Toshiba OCZ 500GB RC500 NVMe M.2 SSD.

1.5 senedir bakım yapmıyorum kasaya. 10 dakika test ettim sonuçlar bunlar. Herhalde sıcaklık değerleri yüksek? Bakım yapmama ve termal macun sürmeme gerek var mı acaba? Bu arada son 7-8 aydır performans kaybı olduğunu hissediyorum eskiden iyi değerlerde oynadığım oyunlarda şuan daha az performans alıyorum. Tam olarak nasıl test edebilirim sistem performansını? Ekran kartından tutunda HDD'ye kadar.

Dosya Ekleri

• test.png
    test.png
    17,5 KB · Görüntüleme: 64
Benim anlamadığım nokta şu 10 gün önce sistemi ilk test ettiğimde AIDA64 testini belirttiğiniz gibi 10 dakika yaptım ve hiçbir sıkıntı çıkmadı hatta Prime95+FurMark aynı anda yaptım bir sıkıntı çıkmadı. Bugün neden böyle bir şey olmuş olabilir?
10 gün önce öyleydi bugün neden böyle oldu tarzı sorulara yanıt veremem, senin de kafanı hiç kurcalamana gerek yok. Tek dikkate alman gereken nokta; gündelik kullanımda (Özellikle oyunlarda) işlemcinin frekans düşürmesine sebep olan bir durum yaşatıp yaşatmadığı.

80 derecelerden bahsediyorsun oyun oynarken; haliyle yetersiz kalıyor ise iyi bir soğutucuya geçeceksin hepsi bu.
Yani kafanı kurcalamanı gerektirecek, olayı bulmacaya çevirerek soruların peşinde koşma.
Soğutucun yetersiz ise, değiştireceksin hepsi bu :)

Merhabalar. Sistemime AIDA64 ile stres testine soktum stok soğutucu ile aldığım değerler bu şekilde

Ekran Görüntüsü (10).png

Bu testi Yapmadan önce Crucial Ballistix Sport 2400 MHz(DDR4) olan RAM'lerimi Bios üzerinden XMP ile 2666 MHz'ye çekmiştim ancak sorun olup olmadığını anlayamadım hangi uygulamayı yada hangi başlık altına bakarak bu durumu teyit edebilirim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı