Aile baskısı yüzünden derslerden nefret etmek

2 Ablam var, benim evde oldugumdan bile haberleri yoktur belki.
Belki size yardımcı olurlar hocam. Rica edin. Benim ağabeyim pek ilgili değildir harçlık verirdi hep iki başımı okşardı ama ablalar şefkatli olur. Bir istekte bulunursanız yardımcı olacaklarını düşünüyorum.

Burası Türkiye bütün gün 8 saat ders çalışmakla bir şey olmuyor. Durum belli zaten. İzmir'de oturuyorsun galiba. Türkiye'deki binaların durumu belli. 6 şiddetindeki depreme bakar. Bir bakmışsın diğer taraf. 8 saat ders çalıştın. Seni depremde kurtaramadı. İşsizlik sürekli artıyor. Türkiye'de 206 tane üniversite var 5-6 tanesi nitelikli.

Burası Türkiye bütün gün 8 saat ders çalışmakla bir şey olmuyor. Durum belli zaten. İzmir'de oturuyorsun galiba. Türkiye'deki binaların durumu belli. 6 şiddetindeki depreme bakar. Bir bakmışsın diğer taraf. 8 saat ders çalıştın. Seni depremde kurtaramadı. İşsizlik sürekli artıyor. Türkiye'de 206 tane üniversite var 5-6 tanesi nitelikli.

Bunu gel ailelere anlat :(

Biliyor musun? Bu videoyu izleyince ağladım. Çünkü sonunda beni anlayan biri var. 2 dükkanımız var, bütün gün orada durmak zorundayım. Yazın çoğunlukla. Arkadaşlarım gezerken ben onlara çoğunlukla onlara baktım, sevdiğim kızı da bu yüzden kaybettim.
Enes Aslanlı'nın çok güzel podcastleri var, boş zamanlarımda onu dinliyorum. Size de tavsiye ederim, en azından kafa dağıtırsınız.
Benden de Tofaş fen istiyorlar hocam, bende dersten de farkli bir durum var. Ben 11-12 yaslarindayken Bursa'da amator olarak futbolcuydum, arabayatağı'ndan(genc yetistirmede Türkiye'nin en iyilerinden birisi) teklif geldi, ayrica eskisehirspor'de gorevli kisiler de beni begenmisti, istemisti. Kalede cok yetenekliydim gol yemiyordum takimimda pek kaleci olmadigimdan u 17 maclarinda da oynadim. Ama iste sonra okuman lazim deyip futbol oynamama izin vermediler.
Hayallerden de vaz geçirtiyorlar ya, bir de yetenek varken. Ne diyebilirim ki.
Bu dönemde ailelerin genel problemi. Zannediyorum sizden büyük yardımcı olabilecek bir kardeşiniz yok. Allah kolaylık versin. Benim kardeşim de bir sene hazırlık okudu lise 1'e gidiyor. Babam ilk başta bu şekilde davranıyordu. Çok bunalmış olacak ki gelip bana anlattı. Her gün sayfalarca ödev veriyorlarmış. Okulun müdür yardımcıları derse girmedikleri zaman babamı arıyorlarmış. Çok sinirlendim. Sosyal bilimler lisesine giden bir çocuğa fizik kimya biyoloji dersi veriyorlar. Üstüne girmeyince de babayı arıyorlar. Böyle saçma bir sistem içerisinde uzaktan eğitim olmasa bile çocuklar okumaya çalışıyor.
Dönem başında gittim okuluna, idari personelin okula gitmesi zorunluymuş. Konuştum müdür yardımcısıyla. Dedim fizik, kimya, biyoloji derslerine kardeşim girmeyecek. Babamı da aramayın onu ben çalıştıracağım. Zaten hocalar bir şey anlatamıyor uzaktan eğitim de işe yaramıyor dedim. İlk başta burun kıvırdı. Olmaz öyle şey falan dedi. Bal gibi de olur. Konuştum ikna ettim. Şimdi fen derslerini ben veriyorum. TYT denemesi çözdürdüm geçen 105 net yaptı. Sınıf rehber hocasına denemeyi gönderdim saçma sapan konuşuyor bu yaştaki çocuğa deneme çözdürülür mü diye. Dedim sen çözdürmüyorsun da ne oluyor tersledim biraz. Babamı aramış 🤣 Babam da tabi bana hak verdi. Tabi kendinden de sorumluluk kalkıyor bir nebze. Artık üniversite sınavına kadar kardeşimi özel çalıştıracağım. Allah ağabeyi ablası olmayanlara kolaylık versin bizim elimizden ablamız tuttu biz de kardeşimizin elinden tutacağız inşallah.
Benim de kardeşim var. Fakat keşke biraz yardımcı olsa bana. Bakın derslerde de değil. Dersinde bir ihtiyacı oluyor, yardım edip anlatıyorum. Bilgisayarda anlayamadığı bir şey oluyor, nasıl yapacağını gösteriyorum. Fakat o ise her yaptığım hatada gidip babama anlatıyor. Yaptığım her şeyde bir kusur bulup büyüterek babama anlatıyor. Keşke sizin gibi bir aile kavramımız olsa. Abim olsun anlamında değil, en azından genel hayatta biraz yardım etse, yardımı geçtim benimle ilgilenmese ben kabulüm. Ama her seferinde bunu yapıyor, ne istiyor onu da anlamıyorum. Umarım biraz daha büyüdüğünde bir şeylerin farkına varır.
Keşke anlatabilsem de olmuyor işte. :(

Belki size yardımcı olurlar hocam. Rica edin. Benim ağabeyim pek ilgili değildir harçlık verirdi hep iki başımı okşardı ama ablalar şefkatli olur. Bir istekte bulunursanız yardımcı olacaklarını düşünüyorum.

Hocam soru sorunca kendim soru cozuyorum bir de senin sorularinla mi ugrasacagim diyorlar. Benimle iletisim kurduklari tek nokta Netflix. Onlara Netflix aldigim zaman dunyanin en iyi kardesi, soru sorunca en kotu kardesi oluyorum.

Hocam soru sorunca kendim soru cozuyorum bir de senin sorularinla mi ugrasacagim diyorlar. Benimle iletisim kurduklari tek nokta Netflix. Onlara Netflix aldigim zaman dunyanin en iyi kardesi, soru sorunca en kotu kardesi oluyorum.
Sizin adınıza üzüldüm hocam. Bana küçüklükten beri ablan ve ağabeyin sana yardım edecek. Sen de kardeşine ve onların çocuklarına yardım edeceksin diye öğretildi. Biraz da büyüme şekli önemlidir sadece sizin nezdinizde ve iğneleyici anlamda söylemiyorum.

Sizin adınıza üzüldüm hocam. Bana küçüklükten beri ablan ve ağabeyin sana yardım edecek. Sen de kardeşine ve onların çocuklarına yardım edeceksin diye öğretildi. Biraz da büyüme şekli önemlidir sadece sizin nezdinizde ve iğneleyici anlamda söylemiyorum.

Bize de oyle ogretildi, ablalar ergenlige biraz gec giriyor galiba. Hareketleri tam ergen hareketleri. En ufak soru sormamda bagirismalar

Hocam bende aile baskısı yüzünden 5.sınıfta dahil derslerden nefret ediyorum ve sevmiyorum neredeyse aynıyız diyebilirim hatta 5.sınıfta iken annem (ben matematiği oldum olası sevmem ve de hiç anlamam.) Hocam ödev verdiğinde her akşam bana "getir de bakayım ödevlerine yapamadıysan yapalım" derdi hocam da hep en az günlük 5 sayfa ödev verirdi ve matematikten gram anlamadığım için de çoğu ödevi yapamıyor ve annemden sürekli azar işite işite birlikte yapıyorduk. Şu an 7. sınıfım ve dersleri gram anlamıyorum uzaktan eğitim olduğu için. Sabahları da her zaman test çöz, kitap oku derdi yapmak istemediğim için de her zaman telefonu elimden alıp hem telefonu hem de bilgisayarım olduğu için internetin kablosunu saklıyordu onlar bu kadar baskı yaptığı için psikolojim de bozuldu artık onların yanında yemek bile yemiyorum tepsiyi alıp odamda yiyorum ve her gün odamda bilgisayar başındayım bu yaşta bile bıktırdılar ders ders diye hayattan soğuttular zaten 6-7 aydır koronadan dolayı hiç dışarı da çıkmadım ne kadar psikolojimin bozuk olduğunu tahmin ediyorsunuzdur bu baskı 6.sınıfın 2.dönemine kadar devam etti. Şu an en azından biraz da olsa büyüdüğüm için çok da zorlayamıyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı