Aile baskısı yüzünden derslerden nefret etmek

Ben de çıldıracağım. O kadar aile baskısı olmasa da yok bu oyunlar kafanı bozuyor, yok niye ödev yapmıyorsun, yok niye derslerini anlamıyorsun ve son olarak niye sınavda düşük not aldın. Hayatım boyunca sınıfmda 3.'lüğün altına düşmedim, bu Online eğitim yüzünden sınav notlarım kötü geldi, ödevlerimi aksattım, derslerimi aksattım. Gayet normal olduğunu anlıyamıyorlar. Bir de annem empati yapıyor olacak. Neyse durumum daha da kötü olabilirdi diye kendime motivasyon malzemesi çıkarıyorum.

Ben de 7. sınıfım babam içimden geçiyor. İşte dedim ya 2. dönem sınavları isteğe bağlıymış diye, tak sokacağım dedi sınavlara. Kafayı yiyeceğim. Çalışmak istemiyorum fakat bir yandan da düşük alırsam ne olacağını az çok kestirebildiğim için arada kalıyorum. Sanırım tek çözüm ders çalışmak. :(

Ben 7. sınıfa kadar gayet iyiydim aslında 8. sınıfa geçince üstüme çok fazla baskı yapıldı hiçbir şeye izin verilmedi askerdeymiş gibi o zaman ders çalışmayı bıraktım aram ailemle çok bozuktu okuldan geldiğim gibi odama girip kitabı açıp bütün gün geçesiye kadar başında beklerdim çalışmak istesem bile çalışamıyordum zaten ardından liseye geçtim derslerim kötüydü 79 sınıf ortalamam vardı evde notlarım iyi olmadığı için bilgisayara da izin verilmiyordu sonra okulun orada bir internet kafe keşfetmiştim okuldan sonra kursu oluyor hocam bilirsiniz haftada 1-2 kursa girmeyip internet kafeye gidiyordum babam bir gün okulun önünde kurs çıkışı beklemiş beni görememiş ben o sırada eve gelmiştim o da bir hınçla eve gelip bana kemerle vurmuştu sonra sanayiye götürmüştü beni oraya gideceksin artık diye sonra beni korkutmak için yaptığını anladım bana bir daha gitmeyeceksin dedi ve okuluma devam ediyorudum neyse daha sonra canlı derslerde arkada başka bir şey baktığım için annem çok kızmıştı laptopu bozmuştu o gün babamla akşam laptopu tamire vermek için götürürken niye arkada başka şeyler bakıyorsun diye kızacaktı ben de o gün çok kızmıştım gözlerim dolarak sanayiye mi vereceksin hadi gidelim diye biraz sesimi yükseltmiştim artık umrumda bile değil diyordum sonra yumuşamıştı ha şu anda buradayım bir daha böyle bir şey olursa sanayiye de giderim bir hayatım arkadaşlarım da yok zaten bir şey olmaz niye yazdığımı bilmiyorum ama bunu yazarken de gözlerim doldu daha bilinmedik çok şey var Allah'ım canımı al diye dua etmeye başlamıştım şu anda hiçbir isteğim de kalmadı varsın kız arkadaşım da olmasın kız arkadaş benim neyime...

Karşı çıkın hocam. Okurken çok sinirlendim babanıza. "Eğer beni bu sınava sokarsanız sizle aram çok fena bozulur." deyip tehdit edin.

İşe yaramaz hocam arası bozulsa ne olacak onun işine gelecek daha fazla bağıracak.

Ya çıldıracağım artık. Ben yapacağım dedikçe yine hevesimi kırıyor, hakaretlere boğuyor, ceza veriyor. Nefret ediyorum bu derslerden, bu MEB'den, babamın baskılarından, hakaretlerinden. Günde 8 saat aralıksız ders çalışmamı istiyor. Geçen gün bir sınava girmiştim, matematikte bildiğiniz manyak sorular vardı. Uzaktan eğitimdeyiz, hoşunuza mı gidiyor anlamıyorum ki öğrencilerin içinden geçmek. Canım babam gördüğü her sınava kayıt ettiriyor, sınavı hazırlayan muhteşem insanlar da zevkle deyip ucuk sorular soruyor. Her sene dereceye giren ben, 50 sorudan 34 net yapabildim anca. Genel katılımda 1441 kişi girmiş, 360. olmuşum. Şimdi yorum yapmak istemiyorum kimine göre iyidir kimine göre çöptür, fakat 1 hafta boyunca hakaret yemeyi mi hak ettim ben bu dereceden? Her gün bağırıyor, sürekli derste miyim diye beni teyit ediyor, oyun oynamama bile izin vermiyor. Şimdi de ikinci sınavlar isteğe bağlı diye, beni ikinci sınava da sokacakmış. Çıldıracağım, uzaktan eğitimde bir zıkkım anlaşılmıyor işte anla artık. Neden mükemmel ve hatasız olmak zorundayım ben? Neden her hatamda küfürlere, hakaretlere, cezalara mahkum ediliyorum? Her seferinde aynı şey oluyor, bıktım artık. Eskiden dersleri çok severdim, hiç kaçırmazdım, şimdi nefret ediyorum derslerden. Ödev görünce çıldıracak gibi oluyorum. Ama biliyor musun, beni sen nefret ettirdin derslerden. 100 puanlı sisteme geçtikten beri, 4. sınıftan beri nefret ediyorum derslerden. Öğretmenleri dinlemek bile istemiyorum. Her an yalan söylüyorum ve bununla gurur da duyuyorum. Çünkü ben her gün 8 saat isteksizce çalışsam, senin gibi bir ruh hastasından farkım kalmaz. Ben de bir pislik gibi yaşamayı, yalancı olmayı seçiyorum. Çünkü birilerine kızmak, onları üzmeyi sevmiyorum. Belki cehenneme gidecek olsam bile, ben çocuğumu nefret ettirmeyeceğim hayattan. Eğer beni rahat bıraksaydın, belki şu an her sınavdan birinci olacaktım. O bırakamadığım bilgisayarı, telefonu, tableti, sen zorlayarak aldırdın. Çünkü ben biliyorum, bırakamayacağım eğer alırsam bunu. 3 yıl boyunca telefonu da reddettim, al işte, aldım da ne oldu, bana bir katkısı mı oldu? Bu evden ayrılana kadar da yalan söylemeye, ders çalışmamaya devam edeceğim. Asosyalin teki olacağım. Evet, hedefim bu. Akrabalarım da bu kadar ders çalıştırılmaz, çok boğuyorsun onları dedikçe, onlara da küfür etme noktasına geliyor. Neyse, biraz içimi dökeyim dedim. Ha burada çocuğu olan varsa da lütfen diğer eleştirilere açık olsun. Bir de şu videoyu bırakayım, belki işinize yarar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kral, ben sana bir şey demiyorum ben bu acıyı ne yaşadım ne gördüm ne söylesem yalan olur...

Hocam bakın. Ben de eskiden sizin gibiydim. Aile baskısı baya vardı. Eninde sonunda başıma tak etti ve lafı koydum. "Eğer böyle devam ederseniz evden giderim" dedim ve ciddi ciddi gidecektim. Çünkü artık yetti. Siz de ciddi şekilde karşı çıkın. Döverse dövsün karşı çıkın. Ne yaparsa yapsın karşı çıkın. Eninde sonunda o da artık zorla iş olmayacağını anlayacak.
İyi de bu sefer annem, akrabalarım falan üzülecek. Ders konusunda annem bir şey dediğinde anında ona bağırıyor. Kendi fikrine karşı çıkan herkese karşı çıkıyor. O bu şekilde bırakmaz beni. Çünkü tanıyorum babamı. Ne kadar babaannem, dedem, annem, amcam babamın şu katı fikirlerine ve acımasız düşüncelerine karşı çıksalar da reddediyor, kalplerini kırıyor. İlaç firmasında bölge müdürüydü, kaç kişi onun yüzünden istifa etti. Cidden biliyorum, tanıyorum ben babamı. Duygusaldır da ama sonradan kalp kırdığını anlar. Ve zaten 1 saate unutur ne olduğunu, yine aynı şeyi yapar. Artık bu evden çıkmak istiyorum. Ama ne yapacağımı da bilemiyorum. Kaçsam çok büyük bir sorun çıkar, burada kalsam her gün aynı şey. Artık bıktım fakat çözüm de bulamıyorum. Üzüntümü, nefretimi, kinimi sadece Zeki Müren dinleyerek bastırabiliyorum artık. Belki komik gelmiştir ama cidden öyle. 13 yaşında ne acısı çektin sen be velet diye şakalaşıyor akrabalarım, fakat cidden başka bir şey yapamıyorum. Karşı çıkamam, sadece uzaklaşmak istiyorum. Sorgulanmadan, kimsenin bir şey demediği bir yere gitmek istiyorum. Başka yerde çocuklar savaştan kaçar, Türkiye'de de ailemden kaçmak istiyorum. Neyse, çok uzatmayayım. Üzülerek bir yere varılmıyor. Sizi de boşa üzmeyeyim, teşekkürler yazdıklarınız için.

İyi de bu sefer annem, akrabalarım falan üzülecek. Ders konusunda annem bir şey dediğinde anında ona bağırıyor. Kendi fikrine karşı çıkan herkese karşı çıkıyor. O bu şekilde bırakmaz beni. Çünkü tanıyorum babamı. Ne kadar babaannem, dedem, annem, amcam babamın şu katı fikirlerine ve acımasız düşüncelerine karşı çıksalar da reddediyor, kalplerini kırıyor. İlaç firmasında bölge müdürüydü, kaç kişi onun yüzünden istifa etti. Cidden biliyorum, tanıyorum ben babamı. Duygusaldır da ama sonradan kalp kırdığını anlar. Ve zaten 1 saate unutur ne olduğunu, yine aynı şeyi yapar. Artık bu evden çıkmak istiyorum. Ama ne yapacağımı da bilemiyorum. Kaçsam çok büyük bir sorun çıkar, burada kalsam her gün aynı şey. Artık bıktım fakat çözüm de bulamıyorum. Üzüntümü, nefretimi, kinimi sadece Zeki Müren dinleyerek bastırabiliyorum artık. Belki komik gelmiştir ama cidden öyle. 13 yaşında ne acısı çektin sen be velet diye şakalaşıyor akrabalarım, fakat cidden başka bir şey yapamıyorum. Karşı çıkamam, sadece uzaklaşmak istiyorum. Sorgulanmadan, kimsenin bir şey demediği bir yere gitmek istiyorum. Başka yerde çocuklar savaştan kaçar, Türkiye'de de ailemden kaçmak istiyorum. Neyse, çok uzatmayayım. Üzülerek bir yere varılmıyor. Sizi de boşa üzmeyeyim, teşekkürler yazdıklarınız için.

Ben de liseye başka şehre gitmek istiyordum ama olmadı 16 yaşımdayım hala yanlarındayım umarım lisede ayrılabilirsiniz üniversiteye gidebilirsem artık başka çarem yok.

Dostum yapacak bir şey yok. Karşı çık.

Anlattıklarına göre baban duygusal falan değil sadece kendini düşünen kendi istediklerinin olmasını isteyen bencil biri.

Bir dostun var mı onun yanına gidebileceğin?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı