Aile baskısı

Hocam bu sözünüze katılmıyorum, hayır yani LGS'de tamamen aynı soruları sormalarını mı bekliyordunuz? Çözümlerinin neredeyse aynı olduğunu görüyorum ben.
Buyurun hocam. Hodri meydan. O sorulara güvenip sınavı ciddiye almayan bir kişi bile kazanamaz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu hayatım da duyduğum en saçma cümledir ileri de başarılı ol diye böyle yapıyorlar cümlesi hatta bu cümleyle aynı anlama gelen cümle de şudur bizim zamanımız da tüp sırası vardı
+25 yaşa gelince anlarsın ne demek istediğimi. 15 yaşındaki halim olsa senin bu yazdığından daha ağır şeyler yazardım senin savunduğun fikri savunmak için ama zamanla bakış açın değişiyor.

Bana da aynı şekilde davranıyordular, nefes aldırtmıyordular. Gittim bilerek bütün sınavları yanlış işaretleyip düşük aldım. Gelip söylendiler bağırdılar çağırdılar ama bende susmadım o anda. Dedim ki bana böyle baskı yapmaya devam ederseniz bende böyle notlar almaya devam ederim, ne zaman çalışmam gerektiğini biliyorum demiştim. Sonrasında bir şey dememiştiler ve eskisi kadar da baskı kurmamıştılar. Ve bende notlarımı yükseltmiştim, o günden sonra baskı yapmıyorlar. Üniversite son senemi dondurdum ona rağmen bir şey demediler.

Günlük minimum 300 soru çözmezsem bırakmıyorlar, biraz TV izlemek için otursam hemen söyleniyorlar.
Ara tatil yaklaştı, bari 1 hafta serbest olayım diyorum, oyun oynamama vb. izin vermiyorlar, dediklerine göre ara tatilde 600 soru çözecekmişim (günlük).
Sizce ne yapmalıyım? Sınavlardan önce motive etmek yerine tehdit ediyorlar.

600 soru mu hocam nasıl yaşayabiliyorsunuz günde 5 soru zar zor üfleye püfleye çözüyorum.

Arkadaşlar iyi bir lise iyi bir üniversite anlamına gelmiyor ha fen ha Anadolu ne olmuş sadece sistemin dayatması seni en iyiye gitmeni zorluyor fen lisesi daha zor Anadolu'ya ve gereksiz müfredat var ben YKS zamanı Anadolu lisesindeki öğrenciler feni solluyordu sen hayatının her döneminde çalışacaksın hedef tıp mı tıp kazandiktan sonra bitmiyor yine calisacaksin kanka zorlmaya baskı yapmaya robotlaşmaya gerek yok adamakıllı calis yeter bea hem günlük su kadar soru cok saçma bir sistem 300 yerine 100 kaliteli coz daha iyi. Benden sana tavsiye zekice çalışmak çok çalışmaktan her zaman daha iyidir.

300 soru az değil, fazla bile. 14 yaşındaki çocuk şimdiden saatlerini gömmemeli bu işe. Ben 200 bile çözmedim LGS zamanı, 3 ay kalana kadar da 100'ün üstüne çıktığımı hatırlamıyorum ve çok da güzel bir yeri kazandım. Günde 300, arkadaşın dediği gibi tatilde 600 soru çözse bir süre sonra aynı şeyleri çözmeye başlar ve hem zamanla canı sıkılır hem de kendine ayıracağı zaman gider. Şimdiden ders çalışmaktan sıkılırsan bahara doğru motivasyonun azalır. Senenin başındayız zaten, çok konu işlenmedi.
Bu arada kendine ayıracağın zamanı bilgisayar oyunları oynayarak değil dışarıda geçirmeni öneririm.
Nereyi kazandınız hocam

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı