Ailem yazılımcı olmamı istemiyor

Herkes "yazılımcı olmak o kadar basit değil ama kendi yolundan git" demiş kısaca, bütün sorularımı cevapladığınız için teşekkürler. En iyisi gidip JavaScript öğrenmeye çalışayım😉

Okul puanım falan mükemmel 9. sınıfa geçtim, aileme yazılımcı olacağım diyyorum olmaz sen savcı ya da avukat ol yazılımcıyı herkes olur diyor. Aslında bende kararsızım yazılımcı maaşları düşük çünkü sanırım, zaten konuyu bu yüzden açtım, yazılımcı maaşları nasıl? 9. sınıfta hem ortalamamı 90 üstü tutup hem yazılım çalışabilir miyim, yazılımcı olmak için hangi bölümü seçmem gerekiyor? Yazılımcı olmalı mıyım?(maaşı önemli) veya annemi dinleyip savcı doktor falan olup atanmayı mı beklemeliyim?
Cevaplarsanız sevinirim.

"Herkes yazılımcı oluyor" çok saçma bir söz bana kalırsa piyasada kaliteli yazılımcı az eğer yazılımcı olmak isityorsan sadece üniversite odaklı olma kendini geliştirmen lazım üniversite de seni yazılımcı yapmayacaklar temel verecekler onun üzerine koymak sana kalmış eğer amacaın bu ise yazılım öğrenmeye şimdi başla C++, C#, Python gibi dillerden başlıyabilirsin bence.

Yazılım okumak istediğimi aileme lise 1'de söyledim, okula verilen zaman dışında hayatım tamamen bilgisayarda geçiyordu, kimi zaman uyumadan gider uyku eksikliğimi okulda kapatırdım. Lise 1 zamanı durum böyle olunca tabii 48 gibi bir puanla kaldım, lise 2 geçen ve bilgisayar bölümünü seçen özellikle ders veren hocalara baktığım zaman kasaya RAM takıp çıkartmaktan başka bir şey göstermeyen, benden az şey bilen hocalar gördükten sonra okul ile olan bağlantımı tamamen kestim ve aileme konuyu tekrar açtım, hiçbir şekilde desteklemediler hatta yapabileceğime inanmadılar ama ben vazgeçmedim, dönemin neredeyse tamamını okuldan kaçarak geçirdim haliyle zaten atıldım bu sefer de beni pederin yanına işe vermişlerdi yine o fırsatı tanımadılar bana, gel zaman git zaman sadece C++ bilgisi ile son 3-4 senedir hiçbir yere bağlı olmadan her ay asgari ücretin en az 4-5 katını kazanıyorum, kimi zaman 10-15 katına çıkıyor. Merak eden arkadaşlar olacaktır, 23 yaşındayım. Öncelikle yazılım bilen birisinin bana bir şirkete veya bir yere bağlı maaşlı olarak çalışması tamamen saçmalık gibi geliyor, kafasını kullanan bir yazılımcı bir yere bağlı kalmadan çok güzel paralar kazanabilir, örnek vermek gerekirse ben sadece Metin2 sunucusu açarak ayda 50-200 bin TL arası para kazanıyorum, bir arkadaşım sadece oyunlara hile yazarak ayda 300 bin TL'den fazla kazanıyor, başka bir arkadaşım Assembly dili ile ki hiç anlamam crack falan kovalayarak çok daha ciddi paralar kazanıyor, önemli olan tamamen kafayı kullanmak bence. Lise kısmı tamamen boş bundan eminim ama üniversiteye gitmediğim için bir şey diyemiyorum ama gidip yazılımdan mezun olan arkadaşlarda konuda ki arkadaşların belirttiği gibi kendileri bilginin üstüne bir şey koymadıkları sürece bomboş çıkıyorlar, asıl konuya gelecek olursak benim sana tavsiyem asla ailenin sözünü dinleme, gelecek tamamen teknoloji ve şimdiden C++, Python vs. başla.

Okul puanım falan mükemmel 9. sınıfa geçtim, aileme yazılımcı olacağım diyyorum olmaz sen savcı ya da avukat ol yazılımcıyı herkes olur diyor. Aslında bende kararsızım yazılımcı maaşları düşük çünkü sanırım, zaten konuyu bu yüzden açtım, yazılımcı maaşları nasıl? 9. sınıfta hem ortalamamı 90 üstü tutup hem yazılım çalışabilir miyim, yazılımcı olmak için hangi bölümü seçmem gerekiyor? Yazılımcı olmalı mıyım?(maaşı önemli) veya annemi dinleyip savcı doktor falan olup atanmayı mı beklemeliyim?
Cevaplarsanız sevinirim.

Para senin için en önemli şeyse trader olabilirsin, sonuçta o da bilgisayar ile yapabileceğin bir iş. Tabi riskli olduğunu da unutmamalısın.

Yazılımcı, grafiker olmak zordur. İş dünyasının üvey evladı muamelesi görürsün ötekileştirilirsin patronun para yok der 1 hafta tatil yapmaya gider. Kendi işin olmadığı için sırf senden cesur diye tek becerisi şirketi açmak olan birisini zengin edersin bir grafiker olarak bunları dile getiriyorum maalesef ki.

Onun tek becerisi şirket açmak ise sende o beceriye sahipsindir diye düşünüyorum bu kadar kolaysa herkes açsın bir şirket kendi işini yapsın adam tabii senin üzerinden para kazanacak bunu kabullenmeden bu işe gidersen günün sonunda zararlı olan sen olursun.

Aslında bende kararsızım yazılımcı maaşları düşük çünkü sanırım
ODTÜ, İTÜ ile 250k olan üniversiteyi aynı görürsen tabi maaş düşük olur. ODTÜ ve İTÜ'de ilk 3000 ile alıyor. Ki bu nedenle öğrenci işveren ararken; ODTÜ'de işveren öğrenciyi arıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı