Ailemden nasıl kurtulurum?

Bir de nedense 17 yıldır ben bu adamdan bir kere bile sevgi dair bir şey duymadım.
Bu sorunu çoğu kişi yaşıyor. Bazı şeyleri kafanda zamanla büyüyüp mantıksal çözümlemeleri daha iyi yapabileceğin zaman algılayabiliyorsun. Aslında ailelerle çocuklar arasındaki sorunların ana kaynağı 2 tarafın da ortak hatasından kaynaklanıyor. Çocuk, karşısındaki yetişkinlerin bazı tavırlarını kendi mantığı çerçevesinde bir yere oturtamıyor. Çocuk yetiştirme konusunda eğitim almamış ya da empati kuramayan ebeveynler ise kendi mantık çerçevesinde yaptığı şeyin çocuk için ne anlam ifade edeceğini bilemiyor.

Sakin kalmak her zaman en iyisi, köprüleri yakmamayı da bilmek gerekiyor.
 
Zor bir durum, senin adına üzüldüm. Akrabalarından güvendiğin ve kendini yakın hissettiğin birisi varsa, bu durumu ona paylaş ,istersen. Okulda sevdiğin bir hocan ya da rehberlikçi varsa, ona da bu sıkıntılardan bahsedebilirsin. Hem birine anlatmak, kişiyi de rahatlatır.

Bunun dışında bu kadar kolay sinirlenmemek yararına olur. Motivasyonun, geleceğini kurtarmak olsun. Umarım parlak bir geleceğin olur.
 
Ben en iyisi dersime döneyim ya da yatayım. Tek çarem bir vasif edinmek. Bilmiyorum dediğiniz gibi belk ben abarttım. Neyse çok teşekkürler. Bir de nedense 17 yıldır ben bu adamdan bir kere bile sevgi dair bir şey duymadım. Oda tek başına büyümüş görmemiş. Ondan pek beklemiyorum. Neyse galiba en iyisi sakinkalmak.
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Eksik olmayın.

Benim babamda tek başına yetimhanede büyümüş çok olmasa da psikolojik olarak biraz yıpratır ama pek etki etmiyor zaten 15 yaşındayım derslerime odaklanıp kendi hayatımı kuracağım.
 
Konuyu açarken o kadar istiyordum kurtulmayı şimdi çok cahilce geldi. Neden bilmiyorum ama hala hepsinden nefret ediyorum. Ama bu fikrim değişmeyecek. Kafama koydum 5 yıl sonr yaşarsa karşısına kendi ayaklarım ile dikilmek istiyorum.

Sanırım bu yıl üniversiteye girip hayatıma kendim bakmak olacak.
Gözler bozuk olduğu için MSÜ yüksek ihtimal imkansız. Mühendislikte şansımızı deneyeceğim. O yüzden iyi yer kazanmaya bakıp, illaki iyi bir yer değil ama kötü olmasın yeter, yaz tatilinde laptop parası kazanacağım en azından biriktirmeye çalışacağım.

Hala kafamda kurtulmak geçiyor ama 2 ay sonra devlette bakmıyor galiba daha kötü. YKS sınavına 1,5 ay var ve ben ne yapacağım sokakta kalırsam? Neyse hala düşünüyorum ama asla sinirli iken karar vermemeliyim. Sonu kötü bitecekti yoksa.
@Megaton reis sen git bir güzel uyu. Yorulmuşsun belli. İyi geceler.

Doğru, Pazar ve pazartesi uyumadım.
Yalnız kimya sınavı yalan oldu, 50 bile alamiyacagim ama hayırlısı artık.
 
Forumu bırakma sebeplerinden birisi bu. Artık dayanamıyorum baba denilen kişiye. Durum anlaşılmaz. Çocuk esirgeme denilen yere nasıl gidebilirim? Ona benzer yerlere.
Yarın sınavım var. Ne yapacağım bilmiyorum ama sınav sonrası nereye basvurmam gerekiyor ise hazırım.
Psikolojik ve fiziksel ne desen var. Yazarken bile saçmalıyorum.
Sabrım çok iyidir hala dayanirim ama artık yeter. Artık bir gün kontrolünu kaybedip gireceğim. Ya ben ya o.

Psikolojik bozuk şu an. 2 3 saat önce gene girdik birbirimize. Hatta yazdıklarım mantıklı olmayabilir Türkçe açısından. Nasıl yazdığıni bile biliyorum. Yardım edin. Yas 17 2 ay sonra 18 olacağım, nasıl oluyor bu işler? Bana 2 ay dayanin demeyin. Artık onları reddettiğimi anlasınlar. Aile falan umrumda degil. Hatta geleceğim umrumda değil.
@Yararsız Üye
Allah aşkına üzgün atmayın lütfen yardım edin.
Ben kararımi verdim. Kesin bitireceğim. Ne olacak ise olsun.
Okuyup kurtulmak istiyorum.
Sonucu ne olursa olsun.
Kontrolü kaybedersem kötü seyler olacak.
Yazarken ufaktan elim titriyor falan.
Lanet kimya dersine çalışıyorum. Kafayı yedim galiba.
Daha fazla kalırsam bunların yanında geleceğim daha kötü olacak.
Lütfen.
Sana tavsiyem ailene sahip çık ve iyi geçinmeye çalış. Dışarıda senin ailendeki kişilerden çok daha kötü insanlar var. Ailenin kıymetini bil. Her ne olursa olsun ailenle iyi geçinmeye çalış. Bu söylediklerimi aileni kaybedince çok daha iyi anlarsın. Elindekilerin kıymetini iyi bil. Dünyada çok kötü insanlar var. Ve iyi geçin ailenle. Üzme onları. Onlarla ne derdin varsa karşısına oturup anlat derdini. Çözülemeyecek bir şey değildir eminim.
 

Geri
Yukarı