Ailemin senden "hiçbir şey olmaz" demesi

Ne gibi bir durumdan sonra söylüyorlar. Durduk yerde ortada hiçbir şey yokken demiyorlardır herhalde. Bir de diğer arkadaşların dediği gibi ya baba, anne ya da nasil hitap ediyorsan siz böyle diyorsunuz da ben bundan rahatsız oluyorum, bunun sebebini de söylerseniz varsa yanlışım kendimi düzeltebilirim diyebilirsin.
 
Genelde insanlar 2 şekilde motive edilmeye çalışılır. Birincisi pohpohlayarak zeki oğlum aslan yavrum sen her şeyin en iyisini yaparsın vs gibi ikincisi ise sizin örneğinizdeki gibi kötüleyerek motive etme çabası. Benim görüşüme göre ikincisi tamamen yanlış. Diğer arkadaşlarında dediği gibi bunu ailenle konuşmayı denesen sanki daha doğru bir yaklaşım olur. Bazen ailenin silkelenip kendine gelmesi gereken konuşmalara ihtiyaçları olur. Tecrübe ile sabit.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Size sıkıntımı anlatmak istiyorum, ben bizim ilçedeki en iyi 2.okula gidiyorum(sosyal bilimler). Iyi bir puan aldım iyi bir lise kazandım, polis olmak istiyorum, 17 yasındayim ama babam ve annem durup durup, senden hiçbir şey olmaz diyor. Sigara icmiyorum. Kötü huylarim yok. Bana niye böyle hitap ediyorlar?
Gidin birebir konuşun lütfen bana böyle demeyin de dene
 

Yeni konular

Geri
Yukarı