Babam sürekli bana senden hiçbir şey olmaz diyor

Merhaba hepinize. Ben 17 yaşındayım şu an 11.sınıfa geçtim açık öğretim lisesinde okuyorum şu an yani liseyi evde açıkta okuyorum şimdi benim babam sürekli bana senden bir bk olmaz diyor mesela biz dün akşam ailecek evde çay içerken annem babama benim yanımda beni kastederek bu ileride hukuk ya da tıp okuyacak ben oğluma güveniyorum o çok akıllıdır dedi babama ama sonra babam annemin yanında bana senden bir bk olmaz dedi sonra anneme de benim yanımda beni kastederek bundan bir bk olmaz bu akılsızdır beyinsizdir arsızdır o benim şeyimi bile tutturamaz dedi bana ama bende çok sessiz kalıyorum hiç aileme karşı çıkmıyorum onlara cevap vermiyorum sonra cevap verince de bana saygısız hayırsız evlat diyorlar bu yüzden onlara hiç cevabımı veremiyorum hep içime atıyorum. Ne yapmalıyım?
bi öneri mesela ders çalşın onlar görsün belki umutlandırabilirsiniz ve gerçekten çalışın ve onlara ben bunu yapacam mantığına girin onlara karşı çıkmayın onlara ben bunu başaracam hissini vermeniz lazım başarırsanız size destek olacaklardır sonrasında ise plan program çalışmayı arttırın telefonu fln çalışırken yenınızda bulundurmayın kapatın uykuyu arttırın teknolojiyi azaltmaya çalışın

Oturup üzüleceğine daha çok kamçılanmalısın. Bir şeyler başardığını görünce hemen "senin iyiliğin için söylüyordum, daha çok hırslan diye öyle dedim" tarzı yalanlara da inanma. İşini eline aldıktan sonra zaten ayda yılda bir görüşeceksiniz. Senin keyfine göre görüşmek istemezsen de sen bilirsin tabii ki.

bi öneri mesela ders çalşın onlar görsün belki umutlandırabilirsiniz ve gerçekten çalışın ve onlara ben bunu yapacam mantığına girin onlara karşı çıkmayın onlara ben bunu başaracam hissini vermeniz lazım başarırsanız size destek olacaklardır sonrasında ise plan program çalışmayı arttırın telefonu fln çalışırken yenınızda bulundurmayın kapatın uykuyu arttırın teknolojiyi azaltmaya çalışın

TYT'de matematikten 15 diğer derslerden 85 net yaptığımda babama yine beğendirememiştim. Türkçe'den 38 net yaptığım halde bana hala matematiğin neden kötü diyip duruyordu. Olmuyor işte yapamıyorum diyince de "çalışmazsan olmaz" diye saçma sapan şeyler söylüyordu. Günün 10 saati okul + 4 saat evde çalışıyordum kendi de görüyordu umrunda olmadı. Ders çalıştığını görsünler vs. bir işe yaramayabiliyor.

"Balık baştan kokar, yetiştirdiğin çocuktan bir 💩 olmuyorsa demek ki senden de bir 💩 olmamış" deyip şenlik başlatabilirsin 🤭

Espriyi bir kenara bırakırsak ona vereceğin en iyi cevap başarılı biri olup onu bu başarından zerre faydalandırmamak olacaktır. Annen arkanda duruyormuş, ileride ona maddi yönden destek olabilirsin fakat babana zırnık koklatmazsın mesela.

Kendini babana karşı kanıtlarsan dediğinden pişman olur ve senden özür diler. Cevap verirken karşı tarafa laf çarpıtma. Bir canavarla savaşırken ona dönüşmemen lazım. Lafın gelişi söylüyorum ama baban canavar değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı