Kafalarına dank etmesi için birinin ölmesi veya ölmekten beter hale gelmesi lazım. Yoksa o kafalar zor değişir. Çok garip bir durum, kendi canını düşünüyorsan yeme ne diyeyim.
Aynen saatlerce suyun için de kaynatırlardı. Bizimkiler tavukların görünüşünden hasta olup olmadığı anlayıp aspirin içiriyorlardı.Hakiki tavuk, kasaptan aldıkların gibi 25-30dk da pişmez 2-3 saatte pişer. Gerçek tavuk odur ve rengi beyaz değil, kırmızımsı olur. Ben de ilk defa geçen sene anneannemlerde yemiştim tadı farklıydı köy tavuğu böyle ama çok doyurucu ve sağlıklıydı. Fakat sarımsı şeyler diyorsun onlara anlam veremedim aklıma bir şey geliyor o da kis. İnşallah değildir çünkü kislerin rengi de sarı olur durum ileri derecede ciddi ve vahim bir hal alabilir. Görüntü olsa yine daha iyi konuşurduk kesinlikle aklı başında farklı bir aile büyüğüne durumu teferruatlı anlat. Amcan olur, dayın olur, enişten olur. Yardımı onlardan iste.
Ölmüş tavuğa nasıl aspirin içirsinler. Şöyle anlatayım kümesin bulunduğu bahçeye girince tavuklar etrafına gelir, gezinir filen hasta olan tavuk ise bir köşede yumurtlayacakmış gibi yatar yada kafası gözünde anormallik varsa hap içiriyorlardı bende tam anlamam köyde gördüklerimi yazayım dedim.@Aaaapşu He valla biz gelmeden 2 saat önce koymuşlar kapaklı tavanın içinde suda haşlanıyor. Piş Allah piş geldikten sonra da bekledik bayaİsmi gülübikti baya sağlam tavuktu. Yerken üzüldüm.
Bu arada tavuğa bakıp niye aspirin içiyorlar? Onu anlamadımYedikten sonra mı içiyorlar?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.