Ailenin tek kalınca sürekli tartışması

treess_1212

Femtopat
Merhaba arkadaşlar, benden 14 yaş büyük abim ve 9 yaş büyük ablam var. Onlar varken bir şey diyemiyorlar fakat evde sadece onlar ve ben olunca sürekli tartışıyorlar. Bunalmaya başlıyorum, evde tek kalınca aşırı korkuyorum kavga edecekler diye. Hele okul zamanı beni hayattan soğuttular, okul zamanı ablam abim de olmayacak bunlar sürekli kavga edecek. Bıktım arkadaşlar Allah tarafından sınanıyorum diye düşünüyorum.

Geçmiş olsun, bence sana en yakın kütüphaneyi araştır. Oralarda takılın, onun dışında da arkadaşlarınla düz dışarıda takıl. Kafa dinlersin en azından. Eve sadece yemek, uyku vb. için girersin.

Geçmiş olsun, bence sana en yakın kütüphaneyi araştır. Oralarda takılın, onun dışında da arkadaşlarınla düz dışarıda takıl. Kafa dinlersin en azından. Eve sadece yemek, uyku vb. için girersin.
Arkadaşım yok. Bazen her gün tartışıyorlar bazen çok nadiren. Ne zaman ters düşseler kavga ediyorlar, hatta okul zamanları kaşık falan fırlatıyorlardı.

1721589897498.png

Gerçekten zor bir durum, sosyalleşmeyi deneyin, ilginiz olan kurs varsa katılın. Kütüphaneye gidin. En azından bunları deneme imkanınız varsa yoklayın. Keşke elimizden daha fazlası gelse hocam, gereksiz yere psikolojin zarar görüyor.

Dediğim gibi sürekli hobilerinizle uğraşmaya çalışın, çevre edinmeye çalışın. Dışarıdaki aktivitelere katılın. (Güvenli olanlara tabi) Bu basit bir şeylerde olabilir; spor salonu, dövüş kursu, fotoğrafçılık kursu... Bir araştırınız hocam, çevrenizde ne var ne yok.

Abine ve ablana durumu söyle ki ailenle konuşsunlar; belki çözüm olur. Maalesef birçok aile çocuklarını düşünmeden davranıyor.

Ailem ablama ve abime anlatmamı istemiyor ve abim ablamda bu olayı takmıyor zaten. Şimdi bitti gibi zaten. Abim ablam olmadığı zaman 5-10 dakika tartışma sonra normale dönme gibi.
Birçok ailede maalesef normal gibi görülüyor şu kavgalar. Seni kötü etkiliyor ise ya o süre zarfında orada bulunmayacaksın ya da memnun olsalar da olmasalar da bir büyüğüne durumu anlatacaksın ki ailenle konuşsunlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı