Elektronik Ajazz AK680 Max Rapid trigger klavye 960TL (Vergi hariç)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar sizleri de ilgilendireceğini düşündüğüm bir şey paylaşmak istiyorum. Manyetik Swith'ler herhangi bir switch aöıcı ile açılmıyor. Biraz büyük alt kısımları. İki farklı mekanik switch modelini de açan şeyle açılmadı, yani sığmadı. Ben lube yaparken tek tek falçatayla açmıştım.

Ayrıca lube kesinlikle yapılacak bir şey değilmiş. Alt kısmı Mekanik'ler gibi tam kapalı bir sistem değil. Manyetik kısmı ve iki ynaındaki diş direkt altı açık ve olduğundan yağ hek klavye içine akmıştı. Tüm board ve Switch'leri temizledim. Aslında ilk zamanlar sesi harika olmuştu hissiyatı falan.

Öyle uyarayım dedim.

Birçok manyetik switchin alt kısmı kapalı oluyor, Gateron switch tipini açmak kolay, bir cımbız ile içini açıp inceleme yapabildim. Bu sadece jade switchler için geçerli elbette.

Ve elbette, overlube yaparsanız ve altı açık tasarıma sahip bir switch ise PCB'ye kaçabilir, çok fazla kaçırmadan yüzeysel sürmek daha iyidir.

Çoğu manyetik switch(lekker hariç) factory lubed geldiği için lube işlemi çoğu zaman gereksiz oluyor.

Birçok manyetik switchin alt kısmı kapalı oluyor, Gateron switch tipini açmak kolay, bir cımbız ile içini açıp inceleme yapabildim. Bu sadece jade switchler için geçerli elbette.

Ve elbette, overlube yaparsanız ve altı açık tasarıma sahip bir switch ise PCB'ye kaçabilir, çok fazla kaçırmadan yüzeysel sürmek daha iyidir.

Çoğu manyetik switch(lekker hariç) factory lubed geldiği için lube işlemi çoğu zaman gereksiz oluyor.
HOcam şimdi baktım da özellikle mıknatısın olduğu göbek kısmı hemen hemen tüm switch'lerde açık sistem. Bu arada daha önce de lube yaptığım için hatta bu sefer lube yetsin diye malzemeden bile kaçmıştım :D ama belki klavyenin raftaki dikey konumu veya sıcaklık vs gibi şeylerden de artmış olabilir akma olayı. Temizlemesi kolaydı ama temizlemeden önce aynen dediğiniz gibi overlube denecek kadar akmıştı.

Hocam şimdi baktım da özellikle mıknatısın olduğu göbek kısmı hemen hemen tüm Switch'lerde açık sistem. Bu arada daha önce de lube yaptığım için hatta bu sefer lube yetsin diye malzemeden bile kaçmıştım :D ama belki klavyenin raftaki dikey konumu veya sıcaklık vs gibi şeylerden de artmış olabilir akma olayı. Temizlemesi kolaydı ama temizlemeden önce aynen dediğiniz gibi overlube denecek kadar akmıştı.

Daha öncesinde fabrikasyon lube yapıldıysa üstüne lube yapmanız problem yaratmış olabilir, şu an kullandığım klavyenin stok switchleri ve jade switchlerde mıknatıs kısmı kapalı şekilde, geonworks raptor switchlerde ise açık olduğunu gördüm. Çoğu üretici kapalı üretiyor sesi daha iyi olduğu için.

mad60/68he modelleri açıkçası kaliteli değil, sadece bir Wooting klonu. Stokta bulabilirseniz Ajazz AK680 Max'ya da Ajazz AK820 Pro HE almanızı öneririm açıkçası. Madlions önermeme sebebim hem görünüş hem de driver olarak tamamen Wooting'i kopyalamış bir klon oluşu.

Bu modelleri alamayacaksanız biraz bütçe yükseltip Wraith W75 de alabilirsiniz.

Birkaç indirimle beraber 4 bin TL civarına geliyordu diye hatırlıyorum fakat fiyatının hakkını tamamen veren bir klavyedir.

Geri dönüş yaptığın icin teşekkür ederim. Birkaç sorum daha olacak dediginiz klavyeyi arastirdim benim cok hosuma gitti ama bir suru kisi kronik sorunlu, tuslari basmiyor, takili kalıyor vs demis ve açıkçası benim icimde suphe olusturdu yeni versiyonu cikmis ona baktim kuponla beraber ucuza cikiyor ama bilemedim detayli bir sekilde aciklama yaparsaniz cok sevinirim <3

Geri dönüş yaptığın icin teşekkür ederim. Birkaç sorum daha olacak dediginiz klavyeyi arastirdim benim cok hosuma gitti ama bir suru kisi kronik sorunlu, tuslari basmiyor, takili kalıyor vs demis ve açıkçası benim icimde suphe olusturdu yeni versiyonu cikmis ona baktim kuponla beraber ucuza cikiyor ama bilemedim detayli bir sekilde aciklama yaparsaniz cok sevinirim <3

Öncelikle rica ederim, yeni versiyondan kastınız nedir acaba? Wraith W75 ise yeni versiyonda tüm problemleri çözüldü, endişeniz olmasın. Eski versiyondaki tüm problemleri göz önünde bulundurarak yeni serinin üretimine başladılar, şu anlık kötü yorumlar neredeyse bitti sayılır. Alırsanız ve bir problem yaşarsanız garantisi de olacaktır TR içinden ve Wraith e-sports gibi güvenilir bir yerden aldığınız için.

mad60/68he modelleri açıkçası kaliteli değil, sadece bir Wooting klonu. Stokta bulabilirseniz Ajazz AK680 Max'ya da Ajazz AK820 Pro HE almanızı öneririm açıkçası. Madlions önermeme sebebim hem görünüş hem de driver olarak tamamen Wooting'i kopyalamış bir klon oluşu.

Bu modelleri alamayacaksanız biraz bütçe yükseltip Wraith W75 de alabilirsiniz.

Birkaç indirimle beraber 4 bin TL civarına geliyordu diye hatırlıyorum fakat fiyatının hakkını tamamen veren bir klavyedir.

Ha bir şey daha demeyi unutmusum :d Ajazz AK680 Max da araştırdım W75 ve AK680 Max benim en çok beğendiklerimden oldu ama dedigim gibi bilemiyorum bu islerden anlayan biri degilim pek arkadaslarim israrla mad 68 al diyorlar ama sizin yorumunuza guveniyorum cevap bekliyor olucam

Ha bir şey daha demeyi unutmusum :d Ajazz AK680 Max da araştırdım W75 ve AK680 Max benim en çok beğendiklerimden oldu ama dedigim gibi bilemiyorum bu islerden anlayan biri degilim pek arkadaslarim israrla mad 68 al diyorlar ama sizin yorumunuza guveniyorum cevap bekliyor olacağım.

Mad serisi dediğim gibi klon olduğu için ben tercih listeme bile almadım, mad r ya da CNC serisini almayacaksanız alınabilir değil, ki ülkemizde CNC versiyonu da gereksiz yüksek fiyatlara satılıyordu(4500 TL) alacaksanız W75 ya da ajazzbrand.com üzerinden faturada düşük göstermelerini söyleyerek Ajazz AK680 Max RGB alabilirsiniz, bir arkadaş bu site üzerinden 45 dolarlık mouse aldığı zaman gümrükten geçmişti.

Mad serisi dediğim gibi klon olduğu için ben tercih listeme bile almadım, mad r ya da CNC serisini almayacaksanız alınabilir değil, ki ülkemizde CNC versiyonu da gereksiz yüksek fiyatlara satılıyordu(4500 TL) alacaksanız W75 ya da ajazzbrand.com üzerinden faturada düşük göstermelerini söyleyerek Ajazz AK680 Max RGB alabilirsiniz, bir arkadaş bu site üzerinden 45 dolarlık mouse aldığı zaman gümrükten geçmişti.

W75 almaya karar verdim zaman ayirip yardimci oldugunuz icin teşekkür ederim 🫶🏻 ayarlarini yapabilirim diye dusunuyorum

W75 almaya karar verdim zaman ayirip yardimci oldugunuz icin teşekkür ederim 🫶🏻 ayarlarini yapabilirim diye dusunuyorum.

Tekrar rica ederim, hayırlı olsun. Ayarlarını yapamazsanız buraya gelebilirsiniz, yardımcı olmaya çalışırım. Dikkat etmeniz gereken tek şey Rapid trigger yerine actuation point ayarlamamak😀

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı