Akıl sağlığımı kaybediyorum

Docthirst

Megapat
Daha fazla  
Stresten üzüntüden yaptığım yanlış tercihlerden gözüme uyku girmiyor. Kafayı sıyıracağım. Hayatım sadece pişmanlıklarla dolu. Ne yapacağım ben? Hayatımı bitti resmen. Ailem olmasa 1 saniye yaşamak için sebep bulamıyorum kendimde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Stresten üzüntüden yaptığım yanlış tercihlerden gözüme uyku girmiyor. Kafayı sıyıracağım. Hayatım sadece pişmanlıklarla dolu. Ne yapacağım ben? Hayatımı bitti resmen. Ailem olmasa 1 saniye yaşamak için sebep bulamıyorum kendimde.

Bazen bende bu ruh haline burunebiliyorum ama sorunlarim cidden buyuk oldugu için. Insan gencken bazen ufak tefek seyleri buyutebiliyor, bende bunu cok yasadim. Bence sorunlarin hakkinda senden daha olgun insanlarla konusmayi dene yorumlarini al. Seninle ayni duruma dustuklerinde nasıl davranmislar ne hissetmisler ogren. Burada fazla ozel olacagi için sorunlarini soramiyorum ama belki de ufak tefek seylerdir ve sen hassaslasip buyutuyorsundur.

Herkesin hayatında kendine göre zorluklar var elbet ama emin ol bazı insanların hayatlarını öğrendikçe kendi hayatını sevmeye başlıyorsun. Sıkıntısıyla, üzüntüsüyle, zorluklarıyla sevmeye başlıyorsun. Her şeyi geçtim ne olursa olsun insan kendini sevmeli. Bu hayatta kendin olarak varsın. Kimse seni senin kadar sevemez ve değer veremez. Sen kendine inanıp bütün zorlukları aşacağına inanmalısın. Hayatının bundan önceki döneminde karşılaştığın sorunlar nasıl teker teker çözüme kavuştuysa bundan sonrakiler de o şekilde çözüme kavuşacak. Ayrıca emin ol şuan dert yandığın şeylerin çok daha kötüleriyle karşılaşacaksın. Hayat bu. Büyüdükçe zorlukları artıyor. Ancak kolaylıkları, güzellikleri de artıyor. Zorlukları görmek kolay ama bizim güzellikleri görmemiz, onlardan aldığımız enerjiyle zorluklara meydan okumamız gerekiyor. Şu uyarıyı da yapmak istiyorum: Bazı insanlar sevgilisinden ayrıldığında bile "hayatım bitti, öldüm, yaşamak istemiyorum, depresyondayım, hayatın anlamı yok" vs. saçma şeyler söylemeye başlıyor. Bunlar tecrübesizlikle alakalı. Kimse kalıcı değildir o yüzden kim olursa olsun hayatınızdan çıkan biri için çok üzülmeyin. Aynı şekilde hayatınıza giren biri için de çok fazla sevinmeyin. Bu tarz basit sorunlarda bile "öldük, bittik" havalarına girersek uzun yaşamayız emin olun. İş zihinde bitiyor. Zihninizde neye inanırsanız olağanüstü bir durum olmadığı sürece onu yaşarsınız. Ayrıca bazı şeyleri anlatmak insanı rahatlatıyor. Eğer çok özel bir şey değilse sorunlarınızı anlatmanızı öneririm. Belki birisinden alacağınız bir öneri hayatınızı değiştirir.

Ben de öyleyim hatta bir kez intihar edecektim fakat bir yerim yemedi :D

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı