- Makaleler
- 1
Daha fazla
Şimdi arkadaşlar bildiğiniz üzere nükleer santral yapılıyor. Bu nükleer santralin maliyeti ise dev proje olarak lanse ediliyor çünkü gerçekten maliyeti devasa 25 milyar dolar deniyor.
Belgesi burada.
Link:Yeni Nükleer Santraller İçin Sırada Sinop ve İğneada Var
Resim:
Gelelim esas konuya, şimdi 2017 elektrik ithalatımızı %51 azaltmışız ve bunun sonucunda 45 milyon dolar yurtta kalmış, 43 milyon dolar 6 aylık dönemde, elektrik ithalatına para ödemişiz haberden çıkardığımız dokta bu.
Link:Türkiye'nin elektrik ithalatı faturası yüzde 51 azaldı
Resim:
Şimdi aylık ortalama demekki, 43/6=7 milyon dolar aylık ithatımız varmış.
Peki yapılan santral tamamen dışa bağımlılığı kesecek mi onu araştırmadım. Ha tamamen kestiği varsayalım.
7 milyon 1 ayda ise,
20 milyar x ayda,
x=2857 Ayda. Bu da 2857/12=238 yılda amorti edecek gibi gözüküyor. Şimdi bu daha 20 milyar dolarlık santral dış ithalatın tümünü karşılarsa amorti edeceği değer. Bun nasıl hesaptır? Ben mi hesabı yanlış yapıyorum? Yukarıdakiler mi yapıyor? Bu kadar zarardan sonra kendin üretsen ne olur?
Belgesi burada.
Link:Yeni Nükleer Santraller İçin Sırada Sinop ve İğneada Var
Resim:
Gelelim esas konuya, şimdi 2017 elektrik ithalatımızı %51 azaltmışız ve bunun sonucunda 45 milyon dolar yurtta kalmış, 43 milyon dolar 6 aylık dönemde, elektrik ithalatına para ödemişiz haberden çıkardığımız dokta bu.
Link:Türkiye'nin elektrik ithalatı faturası yüzde 51 azaldı
Resim:
Şimdi aylık ortalama demekki, 43/6=7 milyon dolar aylık ithatımız varmış.
Peki yapılan santral tamamen dışa bağımlılığı kesecek mi onu araştırmadım. Ha tamamen kestiği varsayalım.
7 milyon 1 ayda ise,
20 milyar x ayda,
x=2857 Ayda. Bu da 2857/12=238 yılda amorti edecek gibi gözüküyor. Şimdi bu daha 20 milyar dolarlık santral dış ithalatın tümünü karşılarsa amorti edeceği değer. Bun nasıl hesaptır? Ben mi hesabı yanlış yapıyorum? Yukarıdakiler mi yapıyor? Bu kadar zarardan sonra kendin üretsen ne olur?
Son düzenleyen: Moderatör: