Olası Akkuyu Nükleer Santrali Patlamasının Etkileri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben mesajımda faturalar daha az gelecek, vatandaşın bütçesi rahatlayacak falan dediğimi hatırlamıyorum. Bence siz siyaset kafasıyla baktığınız için olaya dar bir pencereden bakıyorsunuz. Amerikanın bile bilgilerinin çalındığı dünyada zaten siber güvenlikten söz edilemez. Ama sizin gibi komple teoristlerinin teorilerine kalırsak ülkeden herhangi bir ilerleme bekleyemeyiz. Siz sesinizi yükseltmeye devam edin tabi ama teknoloji forumun da siyaset yapacak kadar da düşmeyin.(n) Bunu yapabileceğiniz dünya kadar sizin kafanızla dolu sosyal ortam mevcut. Sizin gibi nükleer santrali sadece elektrik faturası olarak gören biri için ağır gelebilir buralar. @4khenaton

Söylenen gerçekse yaftalamanıza, önüne sıfat koymanıza gerek yok. Basitçe gerçek olduğunu kabullenebilirsiniz. Siz siyaset olarak adlandırabilirsiniz ancak ne ben bu şekilde adlandırıyorum ne de yazmaktaki amacım bu. Vatandaşın kârlı çıkmayacağını kabul ediyorsunuz, şirketin Rus şirketi olduğunu ve yapılan ticari anlaşmayla yapılan kârın onlara kalacağını biliyoruz, santralin yapılacağı arazinin devlet tarafından Rus şirkete hibe edildiğini biliyoruz. Pardon hocam; siz şirketin sahibi misiniz? Tam olarak kimin nasıl kâr edeceğini düşünüyorsunuz ya da savunuyorsunuz bu durumda? Ya da bu konuda yeteri kadar bilgi sahibi olduğunuza emin misiniz? Kimsenin bir yerden düştüğü yok, gönlünüzü ferah tutun. Bu yeni bir proje değil. Eğer muhalif olduğumu ve siyaset yaptığımı düşünüyorsanız santralin çalışmaları onlarca yıldır sürüyor. Yani muhtemelen size göre benim desteklediğim insanlar da bu projeyi devam ettiriyordu. Bence sağa sola kör kurşunlar atmadan önce siz oturup yazılanları etraflıca okuyun.

Bordan enerji elde edebileceğimiz yerine nükleer yapıyoruz. Gerçekten de Milletçe Alkışlıyoruz.

Nükleer santralin patlama ihtimali çok düşük. Bir de şöyle bir şey var dünyada nükleer santral kadar termik santral çalıştırılsaydı kaç Gigaton karbondioksit doğaya salınmış olacaktı. Aslında çok yararlı bir kaynak. Yapılsın nükleer santral gerekirse 50 tane yapsınlar şu dışarıya bağımlılığımız kalksın da.

Akkuyu santralini Japonlar değil Ruslar yapıyor. O şirket aynı zamanda Çernobil faciasının merkezindeki şirket. Reaktör hiç denenmedi ne olup olmayacağı belli değil. Elektiriği Avrupa'ya göre 8-8.5 cent daha pahalıya alacağız yani dışa bağımlılık azalmayacak aksine artacak. Bu santrali Ruslar işletecek biz değil, cahil cahil konuşmayın. Biz sadece birkaç eleman yollayıp tabiri caizse işin ameleliğini üstleneceğiz.

Elektriğin kilovat saatini 12.35 centten satacaklar Akkuyu'da, bu da Avrupa'daki fiyattan neredeyse 8 cent kadar pahalı oluyor. Faturayı düşürdüğünü veya dışa bağımlılığı ortadan kaldırdığını kim neye dayanarak söylüyor acaba ? Bir de gerçekten bu santral dışa bağımlılığı nasıl ortadan kaldırıyor ? Santrali biz veya bizden bir şirket yapmıyor arkadaşlar Ruslar yapıyor Ruslar. Bizim değil, para verip alacağız gene daha da vahimi o arsayı da hibe ettik sanırım Ruslara. Zaten askeri üs gibi kullanmaları da muhtemel oradaki limanı. Ezbere konuşmayın allah kitap aşkına.

Bu bir alternatif olsaydı yaparlardı diye düşünüyorum sonuçta nükleer enerji tehlikeli buna rağmen bunu seçiyorlar ise güneş enerjisinin maliyeti yüksek demek ki. :/
Yüksek falan değil santralin dörtte bir maliyetine aynı enerjiyi üretecek güneş paneli tarlası kurulabiliyor. Her şeyi de bilerek yapmıyorlar maalesef. Az biraz üstüne düşüp araştırın bu konuları...

Gezi Parkı eyleminin amacı o Taksim'de kalan tek yeşil alanın korunması ve bölgeye yapılacak olan Topçu Kışlası'nın engellenmesi idi. Topçu Kışlası da oraya yapılacak AVM için kullanılan bir bahane idi. Gezi parkı esnasında dolar iki gram artınca bazıları küplere bindi. Dolar şimdi 2.70 ve kimsenin sesi çıkmıyor ne iş ?

Siz de Kapalıçarşı esnafı gibi olmayın. Gezi eylemleri esnasında "turist kaçtı, iş yapamıyoruz" diye hayıflanıp sıra kendine gelince "bizimle direnin, bize destek verin" moduna girdiler. Bana dokunmayan yılan bi yaşasın bir Türk atasözü değildir! Keser döner sap döner gelir sizi bulur!

Tavsiyem babanızdan aldığınız görüşlerinizi buraya taşımayın! Eğer bir beyniniz varsa onu kullanmayı öğrenin önce!

//Ayrıca Tübitak'ın başına hayvanat bahçesi müdürünü getiren, 300 kişinin bir madende öldüğü ve en ufak önlemlerin bile alınmadığı ülke mi Nükleer Santral işletecek? Bunu idrak edememek için kör olmak, at gözlüğü takıyor olmak gerek.

Daha geçtiğimiz haftalarda olan elektrik kesintisi için resmi açıklama yapılamayan bir ülkede sanıyor musunuz ki nükleer bir kaza olduğunda bunu size haber verecekler ? Çernobil patladığında dünya bunu birkaç gün sonra duydu. O da ancak Avrupa'da radyasyon ölçüm cihazları alarm vermeye başlayıp Rusya'ya bunun nedeni sorulduğunda ortaya çıktı...

Tüm bunlara rağmen radyasyonlu çay içtiniz ve radyasyonlu fındık yediniz, halen daha akıllanmıyorsunuz.

Yakında bizim basına da düşer ama İngilizce bilen varsa buradan okuyabilir: elektrik kesintisi İran'ın siber saldırısı imiş:

Iran Flexes Its Power by Transporting Turkey to the Stone Age | Observer

(Başlığı çevireyim: İran Türkiyeyi Taş Devrine Geri Yolladı!)

Bu tür bir siber saldırının engellenmediği ülkede nükleer santralin siber saldırılardan korunacağının garantisini bana verebiliyor musun ? Veremiyorsun. O zaman o sesini kısıp enerjini çenen yerine beynine doğru yönlendirmende fayda görüyorum.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı