Aklım almıyor, Tanrı veya madde nasıl ezeli olabilir?

Madde enerjiye dönüşebilir. Enerji de maddeye dönüşebilir. Enerji yoktan var edilemez. Var olan enerji de yok edilemez. Sadece başka formlara dönüşür. Bu yüzden bu kavramlar ezeli kabul edilir.
 
Son düzenleme:
Büyük patlama teorisine hipotezine göre ilk anlarda madde diye bir şey yoktu. Son 3 saattir uzun bir makale yazdım, o yüzden üşeniyorum kusura bakmayın.

Bir şeyin "kabul ediliyor" olması için teori olması gerekir. Hipotez değil!

@Parti Şapkası Dünya öküz ve balığın üzerindedir
Konu bilime gelince "hipotez", "teori" kelime anlamlarına çok dikkat ediliyor da, konu din olunca sadece "öyle inanıyorum" demek nasıl tatmin edici bir cevap oluyor anlamıyorum.
 
Madde sonsuz değildir. Tanrı da yok.

Şimdi sana neden bunu düşündüğünü sorsam "e-evrim iştee" diye bir yanıt verirsin. Evrimin ne olduğunu sorsam çok büyük ihtimalle "tanrının olmadığını kanıtlayan teori" filan dersin. Sen ve senin gibilerin de evrime inanmayan yobazlar, Dünya düz diyen cahillerden hiçbir farkın yok. Bu arada sana ateistsin (ya da başka bir şey) diye bunları demiyorum. Zira Ateistler genelde ikiye ayrılır; 1) Bilimi göz önünde bulundurup dinle uyuşmadığını düşünerek inanmayanlar (ör; Celal Şengör) 2) Ortaokulda din hocasına kızıp dinden çıkanlar. 1. gruba kesinlikle bir saygım var. Ne de olsa bilim değişmez, ama dini inançlar kişiye göre değişir. Onlar İslam'ın bilimle uyuşmadığını savunabilir, ben de evrimle İslam'ın uyuştuğunu düşünüyorum mesela, herkesin dini görüşleri değişik olailir. İsteyen putlara inansın benim için hiçbir farkı yok. Ama 2. grup tamamiyle saf cahillerden oluşuyor. Ve sen de istediğin kadar yan hesaplarından bunu beğenme ama maalesef onlardan birisin. Ve Sosyaldeki ateistler de genelde 2. türden oluyor maalesef. Biriyle oturup düzgünce tartışamıyorsun. Olay eninde sonunda iki ucu b*klu değneğe bağlıyor.

Madde konusuna gelirsek de bunun hakkında bir teori yok. Bu kadar emin olma.

Ezber müslümanlar bir, ezber ateistler iki.
O kadar haklısınız ki.
 
Son düzenleme:
Şimdi sana neden bunu düşündüğünü sorsam "e-evrim iştee" diye bir yanıt verirsin. Evrimin ne olduğunu sorsam çok büyük ihtimalle "tanrının olmadığını kanıtlayan teori" filan dersin. Sen ve senin gibilerin de evrime inanmayan yobazlar, Dünya düz diyen cahillerden hiçbir farkın yok. Bu arada sana ateistsin (ya da başka bir şey) diye bunları demiyorum. Zira Ateistler genelde ikiye ayrılır; 1) Bilimi göz önünde bulundurup dinle uyuşmadığını düşünerek inanmayanlar (ör; Celal Şengör) 2) Ortaokulda din hocasına kızıp dinden çıkanlar. 1. gruba kesinlikle bir saygım var. Ne de olsa bilim değişmez, ama dini inançlar kişiye göre değişir. Onlar İslam'ın bilimle uyuşmadığını savunabilir, ben de evrimle İslam'ın uyuştuğunu düşünüyorum mesela, herkesin dini görüşleri değişik olailir. Ama 2. grup tamamiyle saf cahillerden oluşuyor. Ve sen de istediğin kadar yan hesaplarından bunu beğenme ama maalesef onlardan birisin. Ve Sosyaldeki ateistler de genelde 2. türden oluyor maalesef. Biriyle oturup düzgünce tartışamıyorsun. Olay eninde sonunda iki ucu b*klu değneğe bağlıyor.


O kadar haklısınız ki.
Yazıyı okuyunca çok güldüm. Teşekkürler.
 
1. gruba kesinlikle bir saygım var. Ne de olsa bilim değişmez, ama dini inançlar kişiye göre değişir.
Bilim sabit bir şey değildir, değişir. Bilim kümülatif bilgi birikimi ile ilerler. Teist inançlarda tanrı tarafından koyulan kurallar vardır ve değişmez, mutlaktır. Verilen emir,kural ve vb. şeylerin yorumlanması da yoruma açık bir şekilde verilmesidir ki bu da kusursuz bir tanrının ürünü olmadığını gösterir, bu benim düşüncem ve bu argüman ile kendimce teizimde ki tanrı/ları çürütmüş olurum. İnanan birisi de bu argümanı, Tanrı bilerek yoruma açık bırakarak diğer hayvanlardan farkımız olan aklımızı kullanmamızı istiyor olabilir diyerekten kendince benim argümanı çürütebilir. Yanii kimse objektif bakmadığı sürece kendi çöplüğünde hapsolur.
 
Bu bir inanç buradaki herkes birbiriyle dalga geçmiş anladığım kadarıyla ama sonuçta bu bir "inanç" insan aklımında almadığı şeyler vardır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı