Akrabalarım Oyun Satın Almama İzin Vermiyor

Yazın apar topar çalışıp babamdan da borç alarak iyi bir bilgisayar topladım ekipman vs. hepsini aldım ancak maalesef oynayacak oyun bulamıyorum sayılır. Yani şimdi biraz oyun aldım ama ileride oyunlar çok pahalı olursa onlara para veremem. Yani nasıl bir yol izlemeliyim? İleride 400 500 lira verirsem bir oyuna akrabalarım oyuna o kadar verilir mi diye söylenecekler. Yani her şey tamam ancak oynayacak oyunum olmaz ileride diye düşünüyorum. Siz nasıl düşünüyorsunuz? Ya da benim düşünemediğim bir şey varsa yazın.
Oyuna para verdiğinizi söylemeyerek bu durumdan kurtulabilirsiniz. Bu arada oyunlar indirime girebiliyor.

Forumda korsana destek verilmiyor evet ama doğruları söylemek durumundayım. Bir oyuna 500-600 TL vermek tamamen avanaklıktır. AAA oyunlar 60 birim olsa amenna alalım. Ama bir oyun için asgari ücret ile 1 hafta çalışmak tamamen saçmalık. Ülkede artık et yemek telefon almak lüks olmuş oyun lüksün de lüksüne giriyor. Yani burada 200 TL'ye oyun aldım diye övünenler gerçekten zengin yada baba parası yiyor. Kimse gidip de 1 haftalık parasını bir oyuna vermez. Ha herkesin kendi parası herkes kendi bilir ama burada çoğu kişi bilgisayarı zor alıyor kimseye böyle orjinal alın dayatmasında bulunamazsınız.

Sen de yavas yavas onlarin evinde pisirdigi yemege karismaya basla. Misal carsamba gunu "Hafta ortasi sebze mi piser yahu" diye sacmalayabilirsin. Ya da market alisverislerinden sonra fis iste, gereksiz alisveris var mi kontrol et. "Kagit havlu almanizi uygun bulmuyorum" diyebilirsin.

Degisik bir akrabalik iliskiniz varmis, sen de bu durumdan yararlan.

Ya da alternatif olarak kendi parani neye harcadiginin sadece seni ilgilendirdigi gercegini alistira alistira akrabalarina deklare edebilirsin. Bir anda soyleme, yaziktir.

Akrabalarınız ile aranıza sınır çekmenizin vakti gelmiş. Yılışıklık evresindeki samimiyetle her şeyi kendilerine hakmış gibi görüp baş ağrıtmaya başlamışlar bile. Oyun satın almaya bir insan neden karışır, kime nedir yani bu olaydan; objektif bir tavırla yorumladığım halde anlamış değilim. İleride özel konulara da karışmazlar umarım.

Maddi durumun varsa al. Akrabaların laf ederse eğer, "size ne LAN benim oyunum benim param" diyeceksin. Eğer maddi durumun yoksa veya o kadar parayı vermek istemiyorsan, korsan indireceksin.

Durumum var ama bir oyun mesela 700 800 olursa para vermek hiç akıl karı değil. Hem korsan nereye kadar ben Online oynamak istiyorum o nedenle para vermem gerekecek.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı