Akşam ders çalışmak istemiyorum

Hocam seni anlıyorum. Ama başarı öyle yorulmadan elde edilen bir şey değil.
Kendini dinlendirmenin bir yolunu bul.
Örneğin evden geldiğinde duş al yarım saat dinlen sonra çalış.

Yani hem yorulmayayım hem de başarılı olayım gibi bir düşüncedeysen bu imkansız.

Ama söylediklerim kendini çok yor hırpala anlamına gelmiyor. Sadece kendini dinlendirmenin bir yolunu bul. Seni yoracak şeylerden uzak dur.
Mesela yat dinlen yarım saat. Aç bir tane de müzik. Yarım saatin sonunda da kalk hafif esneme hareketleri yap ve çalış.
 
Açığa geçince bilinçli insan bile 6 saat ders çalışmaz.

Emin misiniz? Bunu tekrar bir düşünün derim :D Herkes bir değil ve açık öğretime geçip gerçekten deli gibi ders çalışanlar da var. Ben yapamam diyorsanız da o zaman az uyumaya alışacaksınız, yapacak bir şey yok. Okuldan 5'de çıkıyormuşsun, eve gelip yemek, mola vs derken saat 8'i bulur. Geç yatıp erken kalkmaya alışmaktan başka yapacak bir şey yok gibi.
 
Okulumuz 5'te bitiyor. Akşam eve gelince dinlenmek istiyorum. Tekrar yapıp dinleniyorum ve test çözmeye beynim kalmıyor. Hocalar her gün problem ve paragraf çözmemizi istiyor ancak ben tekrar testlerini anca çözüyorum. Keşke okulumuz 3'te bitseydi. Siz ne gibi çözüm önerirsiniz?

Eve git, duş al ardından yarım saat uzan dinlen. Bu sayede enerjini toplarsın. 23.00'da uyuduğunu düşünsek o zamana kadar 5 saat vakit kalır. 1 saat yemek yesen, 1 saat spor vb. bir aktivite ile kendine vakit ayırsan derse 3 saat kalır. Hafta sonları da 6 saat çalışsan haftalık 27 saat ders çalışmış olursun ki çok iyi bir süre.
 
Enerjin olmazsa nasıl anlayarak' çalışacaksın? 3'te çıksaydık daha verimli çalışabilirdim.
Aynı durum kuzenimde de var. Çocuk sabah 6,30'da kalkıyor. Okulu 8'de başlayıp 4'te bitiyor. Eve gelene kadar 5 oluyor. Kitabın kapağını açacak dermanım yok diyor. 1-2 saat dinlenip ödevleri yapıyorum, 2-3 saatte onlar sürüyor zaten. Saat 10 oluyor. Zaten yatma saatim geliyor. Ben bu testleri, soru bankalarını ne zaman çözeceğimde bu sınava hazırlanacağım diye isyan ediyor artık.
 

Geri
Yukarı