Al Suite 3 AI overclocking güvenilir mi?

Bilgisayarımı topladığımdan beri ki neredeyse 4 sene bitiyor, bu program üzerinden O.C yapıyorum bir sorunla karşılaşmadım şu zamana kadar. Tabii manueli daha iyidir ama pek bilgili olduğum konu değil o yüzden böyle kullanıyorum.

Yani size göre o overclock tuşuna basmam halinde herhangi bir sürpriz yaşanmayacak. Sıcaklık değerleriniz nedir peki?
Bu arada güncel anlık değerlerim bu şekildedir.

1584022185741.png

1584022213193.png

1584022240484.png

1584022271671.png

1584022325485.png

Son görselde ki değerler 0,73 ile 1,13 arası değişkenlik gösteriyor.

Son düzenleme:
Hocam ben sessizlik ve performans bir arada olsun istedim ama bu pek mümkün değil anladığım kadarıyla,ayrıca sanırım performans ve sessizlik arasında makbul olan seçim performans olmalı.

Ama şöyle bir durumda var OCCT stres testini yaptığımda otomatik olarak tüm fanlar ve pompa devri ful oluyor ama anlık olarak yine 94 dereceye kadar çıkıyor, tamam saniyelik çıkıyor ama çıkıyor, hic öyle tanıtımlarda göründüğü gibi yarim saat test ettim 72 dereceyi geçmedi durumu söz konusu değil,bu arada yaklaşık 45 dakika kadar pes 2020 oynadım biraz önce işlemci şu an anlık olarak 34-35 derece seviyelerinde,fan devri 800 RPM pompa devri 1210 RPM.
Ryzen işlemcin olsa yardımcı olcam voltaj konusunda fakat intel konusunda deneyimim yok. Evet bende senin gibi hem sessiz hem performans istediğimde pompa derecesinde çok artış oluyor. Haliyle sessizlik arka planda kalıyor bizim için. AİDA64 ile 5 dk test ettim 68 dereceyi geçemedi. 15-20 DK'da 70 dereceyi geçeceğini sanmıyorum. Anakartım ROG STRİX X570 ve ekran kartımda ROG STRİX olmasına rağmen pompa konusunda tercih edemedim. Termal macun'da çok etkili bu konuda söyleyim. Sıvı soğutmayı aldıktan sonra tam 4 farklı termal macun denemesi yaptım. Üzerinde sürü gelen dahil olmak üzere. En iyi performansı Arctic mx-4 ile yakaldım. Sürdükten sonra 1 gün sonra performansı dahada arttı diyebilirim. Tavsiye ederim sanada. Bu arada Ryzen 9 3900X kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı