Alfatürk, One UI 7.0 gecikmesinin sebebini açıkladı

Strow

Hectopat
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Selam arkadaşlar,
Samsung kullanıcılarının cihazlarında yüklü gelen ve onlara özel olan Samsung Members isimli forum uygulamasında, Alfatürk isimli kullanıcı, One UI 7.0 güncellemesi hakkındaki birçok tepki ve paylaşıma istinaden bir açıklama konusu paylaştı. Açıklamanın daha geniş bir kitleye yayılması ve insanların bilgilenmesi için açıklamayı Technopat Sosyal'de bir konu haline getirmek istedim. İyi okumalar dostlar, konu altında tartışabiliriz.

"Merhaba, değerli Samsung Members üyeleri,

Güncellemenin ülkemize neden eş zamanlı olarak ulaşmadığı sorusu sıklıkla gündeme gelmektedir. Örneğin, Hindistan'da yayınlanan bir güncellemenin ülkemizde neden ulaşmadığı gibi sorular sorulmaktadır. Aşağıda, örnek ülkelerin CSC kodlarını ve güncelleme alan bölgeleri gösteren bir liste bulunmaktadır (liste örnek amaçlı olup gerçek durumu yansıtmamaktadır).

Screenshot_20250502_234751_Samsung Members.png

Güncelleme CSC kapsamındaki bölgeler şu
şekildedir:

Bölge 1
(ACR, AFG, AFR, BKD, CAC, CAU, CPW, INS)
Bölge 2 (DKR, ECT, EGY, EUX, EUY, TUR, XSG, XXV)

Belirli bir güncelleme için, örneğin Bölge 1'deki 8 ülke söz konusu ise, bu 8 ülkenin tamamının Samsung Global'a onayını vermesi durumunda güncelleme eş zamanlı olarak yayınlanır.
Ancak, Bölge 2'deki 8 ülkeden herhangi birinde hazırlık tamamlanmazsa, diğer 7 ülke otomatik olarak hazırlığı tamamlanmayan ülkeyi beklemek durumundadır(hazırlıktan kastım ana bant sürümüne dokunulmayan CSC gerektiren operatör yazılımı eklenmesi sadece).

Bu durum, ne yazık ki, itirazlarınıza rağmen değişmiyor, bir ülkenin gecikmesi diğer 7 ülkeyi de otomatik olarak geciktiriyor.

Yani sizleri çok iyi anlıyorum bir kullanıcı olarak ama güncellemeyi Samsung Türkiye vermiyor bunu anlayınız. Samsung Türkiye'nin elinde değil.

Samsung'un tek yaptığı hata, hızlı ülkeleri aynı bölgede bir tutmaması denebilir (Samsung Türkiye, hızlı operatör güncellemesi yapan ülkeler arasındadır).

Bu durum, her cihaz için farklılık gösterebilmektedir(örneğin OXM ve OJM gibi farklı sonuçlar yaşanabilir).

Arkadaşlar sürekli aynı gönderileri açmamaya özen gösterelim. Çünkü yardıma ihtiyacı olan bir arkadaşınızın gönderisi anında aşağıda kalıyor ve kimse onu göremiyor(güncelleme gönderileri kaynaklı).

Bu arkadaş siz de olabilirsiniz. One UI 7.0'a yeni geçeceksiniz, sorunuz olucak ve yardım alamayacak olan siz de olabilirsiniz, empati yapınız."

Orijinal açıklamada yapılan yazım ve noktalama işareti hataları, Technopat Sosyal Forum Kuralları sebebiyle tarafımca düzeltilmiştir. Anlayışınız için teşekkürler.

Orijinal Açıklama Konusu Bağlantısı

Technopat Haberler

Geri
Yukarı