Alım gücü cidden kötü mü?

Ülkedeki bazı zeki apk sürümler madem herşey pahalı madem alım gücü düşük o zaman sokağa inince neden bir sürü insan var,eğer benzin pahalıysa neden bu kadar çok araba kullanan var gibi zekice yorumlar yapıyorlar 🤠.Halk olarak ucuz talep ediyoruz ama yüksek arz edildiği için insanlar gidip başka yerden alamıyor ve zorunlu olarak almak zorunda kalıyor hayet bi şekilde olsa devam ediyor kargo dapıtan veya nakliyat yapan bi insan benzin 50 kuruş artmış bu gün iş yapamam demiyor,diyemiyor bi yerlere gidiyoruz bakalım hayırlısı olsun çok larlak bi gelecek göremiyorum ben şahsen.
 
Ülkede vergi veremden yaşayan bir güruhta var. Sen ürün satarken KDV ekliyorsun.
Ben ürün alırken vergiden sonra kalan param ile alıyorum. Ülkede topyekûn bir açlık söz konusu değil, lakin 5 TL'nin bir değeri yok.
Spordan eve dönerken Algida Nagger aldım.
O zaman 7 TL demişlerdi.
Dedim bare külahta dondurma alayım. Ona ise 5 TL dediler.
Bende bare 2 TL fazla verip nogger almak daha mantıklı dedim. 3 gün sonra bir baktım fiyatı 10TL olmuş.
Bu insanları ürünleri bare bugün yiyeyim yarın istesem de alamam demesine neden oluyor. Yani artık günü birlik yaşıyoruz.
Bu da ilk başta ürünlerin hızlı tükenmesine sebep olurken, öfke ve tahammülsüzlüğe neden oluyor.
Bu günlerde dükkanınız kapış kapış satacak sonra müşteriler pazarlık yapmaya çalışacak, pazarlık yapmaz iseniz dükkanınıza zara vermeye başlayacaklar.(eğri oturup doğru konuşalım. Yalansa yalan de.)
 
Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar beni hakaret hariç elestirebilirsiniz. Normalde ben markete gidince istediğimi pek alamam ama yaklaşık 1 ay önce pastanede işe girdim. Ğasta kurabiye vs. yapıyoruz. Günde 20 pasta, supangle, magnolya vs. cesit çeşit tatlılar. Ben yarın ise gittiğimde herşey satılmış hicbir sey yok.😯 Resmen mal yetişmiyor. Ama insanlar hala bir şey alamıyoruz diyor. Fikriniz? Alım gücü kötü ama insanlar hala istediğini alıyor. 🧐
Bu konuyu deden açmış olsaydı anlardım ama senin bu konuyu açman ve sırf pasta yetişmiyor diye alım gücünün kötü olmadığına inanman gerçekten çok acı.
 
Sana şunu sorayım: 2 sene önce cebinde 50 TL ile herhangi bi' pastaneye giden biri ile bugün cebinde 50 TL ile giden birinin alabileceği şeyler aynı mı?

Sorunuza ben cevap vermek isterim. Bir kuruyemiş dükkanımız var, geçen yıl 50 TL ile gelip en pahalı üründen 900 gram kadar alabilirdiniz. Şimdi gelseniz 50 TL ile 500 gram bile alamıyorsunuz.
 
Herkesin elinde telefon var diyen amcalar da böyle düşünüyor. Pastaneye gelen müşterilerle alım gücü ölçülmez hatta yaşadığın ille bile ölçülmez.
 

Geri
Yukarı