Alım gücü cidden kötü mü?

Paranın değeri yok ki. :) Para biriktirmek ya da tasarruflu olmak artık gereksiz geliyor insanlara çünkü parayı ellerinde tutunca eriyor. Eskiden "kuru pasta pahalı boşver param bitmesin." derken şimdi "yarın hiç kuru pasta yiyemeyebilirim." deniliyor ve ekstra harcama yapılıyor. Aynısı elektronik eşyalar içinde geçerlidir mesela. Bakarsanız son dönemlerde iyice artmıştır evine robot süpürge alanlar, telefonunu yenileyenler çünkü biliyorlar ki şimdi almazlarsa yarın hiç alamayacaklar. Bu yüzden herkesin parası varmış gibi görünse de aslında iyice fakirleşiyoruz. Çünkü aldığımız robot süpürgenin ya da telefonun yurt dışı gerçek fiyatı yine aynı kalacak. Fakat bizim ülkemizde artmaya devam edecek.

oecd tahminine göre 2022 yılı enflasyonu:​

1657997245566.png

Yok canım ya, uçuyoruz biz. Alım gücü düşmemiş gerçekten. İnsanlar gezmek, yerine evde dursun. Evi olmayan banklarda yatsın, yöneticilerimiz lütfetmiş de bank koymuşlar oraya, millet yatsın diye. Tabii biraz abartı bir yorum yaptım ama. Bir iki insan sırf rahat pasta alabiliyor diye, böyle bir yargıya varmak, garip.

Merhaba arkadaşlar beni hakaret hariç elestirebilirsiniz. Normalde ben markete gidince istediğimi pek alamam ama yaklaşık 1 ay önce pastanede işe girdim. Pasta, kurabiye vs. yapıyoruz. Günde 20 pasta, supangle, magnolya vs. cesit çeşit tatlılar. Ben yarın ise gittiğimde her şey satılmış, hicbir sey yok.😯 Resmen mal yetişmiyor. Ama insanlar hala bir şey alamıyoruz diyor. Fikriniz? Alım gücü kötü ama insanlar hala istediğini alıyor. 🧐
Ayda bir gidip alırım ağzımız tatlanmasın mı? Adres ver sizden almayayım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı