Alımından 15 gün geçtikten sonra PS4 iade edilir mi?

Waifu Impact

Kilopat
Katılım
23 Nisan 2015
Mesajlar
3.875
Makaleler
10
Çözümler
4
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1526212193
Benim PS4 ikinci defa blue light of death hatası verdi. Bu arada belirteyim konsolu Kahraman Konsol'dan aldım. Şimdi ilk gönderdiğimde tamir ettik deyip 9 gün sonra bana geri yolladılar. Buraya kadar tamam. Yalnız dün oyun oynarken yine aynı hatayı yaşadım. Bu gün açıp konuştum. Bana dedikleri şey ise bu sefer serviste çalışanlara söylerim daha dikkatli olurlar ve hatayı tekrarlamayacak şekilde tamir ederler. Birebir değişim yapma imkanınız yok mu diye sorduğumda ise ürünü aldığınız ilk 15 gün içinde birebir değişim yapıyoruz yoksa ürünün 3 defa aynı hatayı vermesi gerekiyor dediler. İlk önce şaka falan sandım. Adam ciddi ciddi biz bunu 3 defa tamir ettik deyip yollayacağız ama popomuzu bile kaldıramadığımız için 2 hafta sonra tekrar bozulacak ve siz yine yollayacaksınız dedi. Açık açık bu mesaj çıkıyor ortaya. Hadi 1-2 gün beklesem neyse adamlar her seferinde 1-2 hafta bekletiyor. Ben bu ürününün birebir değişimini veya para iadesini alamaz mıyım?
Not: Bu arada kimseye Kahraman Konsol'dan bir şey almasını da önermiyorum. Hele şu telefonda söyledikleri şeylerden sonra asla.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef bu standart haklardır. Ürün internet üzerinden alınan 15 gün geçtikten sonra iade edilemez. 3 veya 4 kere aynı arızayı verirse ürün, o zaman birebir değişim olur. 1-2 hafta siz yine iyi bekliyorsunuz. Teknik servisleri hızlıymış.
 
Maalesef bu standart haklardır. Ürün internet üzerinden alınan 15 gün geçtikten sonra iade edilemez. 3 veya 4 kere aynı arızayı verirse ürün, o zaman birebir değişim olur. 1-2 hafta siz yine iyi bekliyorsunuz. Teknik servisleri hızlıymış.
Benim sinirime dokunan olaylardan biri de ilk aradığımda değişim dediler. Ondan sonra bir baktım tamir ettik deyip göndermişler. Şimdi aynı olay 2. defaya oluyor. Bari adam akıllı bir çözüm üretseler kalıcı olsa çözüm. Neyse zaten tekrar olursa bu olay 3. defa olacak. Peki 3. defa olduktan sonra birebir değişim yerine para iadesi alma şansım var mı? Çünkü bunların kalıcı biz çözüm üretebileceğini hiç sanmıyorum ben. Garantide kaldığı süre kadar oynayamadım. 9 günde tamir ettik dediler. 2 hafta oynayabildim oynayamadım. O 9 gün içinde 9. güne bırakmak yerine 2. günde çözüm üretip kalıcı olup olmadığına baksalar hiç gerek kalmayacaktı böyle işlere. Normalde zaten eğer araştırırsanız görürsünüz bu blue light of death en sıkıntılı hatalardan biri PS4 için. Bu hatada genelde değişim yapıyorlar ama Kahraman Konsol ben tamir ederim deyip neredeyse bir şeye dokunmadan geri yollamış.
 
Son düzenleme:
standart bir hak falan DEĞİLDİR.

1- Ürün ilk 15 gün arıza vermese dahi koşulsuz şartsız iade almak zorundalar.
2- Ürün 1 ay içerisinde ayıplı olduğu anlaşılır ise(kronik arıza veya ilk 1 ay arıza vermesi) durumunda değişim yapmak ZORUNDALAR
3- Ürünün 3 veya 4 defa tamir görürse değişim yapılması vb bir madde 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanunun hiçbir yerinde YAZMAMAKTADIR. Kuvvetle muhtemel bu garanti belgesinde de yazmıyordur zira garanti belgesi kanun ile uyumsuz olamaz. Yazsa bile kanun garanti belgesinden üstündür ve kanunda yazan bağlayıcıdır.

Şimdi gelelim işin nasıl ve ne şekilde değişim veya ücret iadesi vs talep edebileceğinize.
6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun'un 56. maddesine bakmamız gerekiyor. 56. madde şu şekildedir:

  • Garanti belgesi
  • MADDE 56 – (1) Üretici ve ithalatçılar, tüketiciye yönelik üretilen veya ithal edilen mallar için içeriği yönetmelikle belirlenen bir garanti belgesi düzenlemek zorundadır. Bu belgenin tekemmül ettirilerek tüketiciye verilmesi sorumluluğu satıcıya aittir.
  • (2) Garanti süresi malın teslim tarihinden itibaren başlamak üzere asgari iki yıldır. Ancak, özelliği nedeniyle bazı malların garanti şartları Bakanlıkça başka bir ölçü birimi ile belirlenebilir.
  • (3) Tüketici bu Kanunun 11 inci maddesinde belirtilen seçimlik haklarından onarım hakkını kullanmışsa, malın garanti süresi içinde tekrar arızalanması veya tamiri için gereken azami sürenin aşılması veya tamirinin mümkün bulunmadığının anlaşılması hâllerinde 11 inci maddede yer alan diğer seçimlik haklarını kullanabilir. Satıcı tüketicinin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur.
  • (4) Hangi malların garanti belgesi ile satılmak zorunda olduğu ile diğer uygulama usul ve esasları yönetmelikle belirlenir.

maddenin 3. fıkrasına kalın puntoya aldığım yerde göreceğiniz üzere "MALIN GARANTİ SÜRESİ İÇİNDE TEKRAR ARIZALANMASI" yazmaktadır. Yani ne 3 defa ne de 4 defa diye bir ibare bulunuyor. Haliyle mal tamirden sonra tekrar arızalandığı an firmadan değişim, bedel iadesi, ayıp oranında indirim yapılması gibi haklardan birisini seçerek talepte bulunabilirsiniz. Maddede de açıkça yazdığı üzere satıcı bu talebinizi REDDEDEMEZ.

Satıcı ile irtibata geçiniz. 6502 sayılı yasanın ilgili maddesinden(56. madde) bahsediniz ve ürünü değiştirmek istediğinizi(veya para iadesi) bu talebinizi kanunda açıkça yazdığı üzere reddedemeyeceklerini söyleyin. Firma yanaşmaz ise de yine ilgili maddeyi gerekçe göstererek tüketici hakem heyetine başvurun. Kuvvetle muhtemel bu davayı kazanacaksınızdır. Firma da bu heyet kararını 30 gün içinde uygulamak zorundadır.

Şimdiden kolay gelsin.
 
4077. kanunun 4. maddesinde vardı da o eski yasaydı işte.Eskiden 4 defa arızaların tekrarlanması durumunda oluyormuş. Şimdi bozulduğu gibi direk para iadesi isteme hakkımızda varmışta ben çoktan yenisini aldım zaten.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı