[Alındı] İntel İ5 7400 ve Gigabyte GTX 1050 Tİ Sistem

Arkadaşlar bundan 2 gün önce bilgisayarın siparişini verdim gelmesini bekliyorum. Bilgisayarın toplam fiyatı 3000 TL tuttu. Özelliklerini aşağıya yazacağım. Bence baya güzel bir bilgisayar oldu. Bide bir sorum olacak. Orjinal oyun ile torrent oyunun arasında performans farkı olur mu ?

Anakart: Msi B250M Pro-Vdh

İşlemci: İntel Core İ5 7400

Ram: Kingston Hyperx 8 GB 2133 MHZ

SSD: Kingston Hyperx 120 GB

Güç kaynağı: High Power 600W 85+ bronze sertifikalı

Kasa: Deep Cool Smarter

Ekran kartı: Gigabyte GTX 1050 Tİ

O kasaya TDP'si yüksek ekran kartı tercih etmemekle iyi yapmışsın. Eğer ekran kartı değiştirecek olursan kasanın hava akımının düşüklüğünü hesap ederek bunun gibi düşük TDP'li ekran kartı tercihinde bulunman gerekebilir. İşlemci konusunda başta G4560 alıp daha sonra I5'i es geçerek ikinci el sağlam I7 7700 alınabilirdi. Hayırlı olsun.

O kasaya TDP'si yüksek ekran kartı tercih etmemekle iyi yapmışsın. Eğer ekran kartı değiştirecek olursan kasanın hava akımının düşüklüğünü hesap ederek bunun gibi düşük TDP'li ekran kartı tercihinde bulunman gerekebilir. İşlemci konusunda başta G4560 alıp daha sonra I5'i es geçerek ikinci el sağlam I7 7700 alınabilirdi. Hayırlı olsun.
İ5 7400 yerine Ryzen 5 1400 olsaydı daha iyi olurdu ama. :) Kimse dememiş ama belirtmek isterim.
G4560 1050 Ti ile kesinlikle darboğaz yapmaz. Ama iyi olmuş i5 7400 almanız. Sistemi topladıktan sonra değerleri bizlerle paylaşırsanız seviniriz.
İkinci el hiçbir zaman tercih etmiyorum. Ve ilerde işlemciyi değiştirmek bence daha kötü olurdu. Mesela işlemci ile ekran kartını değiştireceğime sadece ekran kartını değiştiririm ve daha yüksek model alırım.

Bilgisayar gelsin kurulumu yaptıktan sonra performansların hepsini paylaşacağım. :)

Mesela neden Ryzen 5 1400 daha iyi olurdu. Testlerde baktığım zaman eşit gidiyorlar. Ve ben nedense intelciyim ya AMD ler bana soğuk kanlı geliyor anlamadım. :D

@Halil Batır Oyunlarda biraz önde olabilir ama çekirdek farkı var. Biri 4'e 4 çalışıyor, yani sadece 4 çekirdek. Diğeri ise 4'e 8 çalışıyor. Oyunlarda kolay kolay işlemci kullanımını %100'de görmezsin Ryzen'de. Ama İntel işlemcilerde %100 görürsün. :) Kısacası daha ileriye dönük bir işlemci R5 1400.

Nispeten dengeli bir sistem olmuş. Resim neden atmadınız? :)
İleriyi düşünmek yerine tadını çıkarmaya bak. O ekran kartı da fena sayılmaz.

@Halil Batır Oyunlarda biraz önde olabilir ama çekirdek farkı var. Biri 4'e 4 çalışıyor, yani sadece 4 çekirdek. Diğeri ise 4'e 8 çalışıyor. Oyunlarda kolay kolay işlemci kullanımını %100'de görmezsin Ryzen'de. Ama İntel işlemcilerde %100 görürsün. :) Kısacası daha ileriye dönük bir işlemci R5 1400.
Anladım. Ama dediğim gibi AMD işlemcilerini nedense sevemiyorum. Zaten kargoya da verildi işlemci. Bakalım bekliyorum.
The Witcher serisini oynayın. 2 ve 3. oyununu.
Hocam The Witcher oynamayı düşünüyorum. Özellikle Wild Hunt yani 3. oyununu.
Nispeten dengeli bir sistem olmuş. Resim neden atmadınız? :)
İleriyi düşünmek yerine tadını çıkarmaya bak. O ekran kartı da fena sayılmaz.
Bilgisayar daha gelmedi. Gelince fotoğraflarını ve performansını paylaşacağım.

Hocam kısaca anlatayım. Alalı 3 hafta filan oldu. İlk denediğim oyun Tom Clancy's Rainbow Six Siege oldu. Texture Very High, TXAA açık, kalanlar ayarlar High. 80-90 FPS alıyorum. GTA'da çoğu ayar Very High'da, kalanlar High'da. 90 FPS, hem de Multiplayer'da. CS:GO'yu uzun süredir oynamıyorum. Öylesine girip bakmıştım. 1080P'de orta ayarlarda 250'yi geçikti. Ve PUBG aldım. Bazı ayarlar en düşükte; çimen ayarları, kenar yumuşatma, rötuş. Görüş mesafesi Ultra, Texture Ultra. 60'dan yüksek FPS. Daha Ryse: Son of Rome'u denemedim.
Ya benim sana 2 tane daha sorum olacak da. Anakartın kutusundan veya işlemcinin kutusundan sticker çıkıyor mu ? Anakartın ses kartından memnun musunuz ? önceki bilgisayarınızdan sonra nasıl geldi ?

Anakarttan çıkmıyor. Ama işlemcinin var.
1497335642408.jpeg

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı