[ALINDI] Noctua D14 / i7 4790k

Hemşerim hayırlı olsun :) güle güle kullan.
Kafama takılan birşey oldu inceleme kısmını okurken. Fanlar 3 pin olduğu için devir ayarlanmıyor demişsin ama bu yeni nesil anakartlar da 3 pin de olsa devir ayarı yapıyor olması gerek. Benim anakart x99s gaming 7 3 pin fana dahi yapıyor sıcaklığa göre devir ayarı otomatik olarak. Z97 lerde yok mu bu? Anakartın smartfan modu olması gerek o kısımdayken kendisi otomatik ayarlıyor 3 pini dahi. Manuel deyse fan devri %100 dedir zaten.

@Mehmet Emre BOŞÇA
Eyvallah kardeşim teşekkür ederim. Ne yaparsam yapayım fanların hızını otomatik ayarlatamadım. Bir sürü yöntem denedim. Buraya yazarsam hepsini yazsam paragraf gibi yazı çıkabilir. :)

Fanlar, kutu içerisinden çıkan voltaj düşürücü aparat ile sabit 800-900 RPM arasında dönüyor. %75 gibi bir hıza tekabül ediyor sanırsam. Rahatsız etmeyi bırak, kasaya kafamı dayadığım da bile fanların sesi duyulmuyor. O yüzden çokta problem etmiyorum. :)

Ek olarak aklıma geldi; kasa fanları 3 pin olmasına rağmen BIOS'tan sıcaklığa göre hızlarının artıp azalmasını ayarlayabiliyorum. Ne hikmetse CPU Fan ayarlanmıyor. :facepalm:

Ses açısından değil Noctua fanlar zaten sessiz ama sıcaklığa göre otomatik devir ayarlasa daha sağlıklı olur. :)
Msi Command Center programı kurulumu şuan?
Bios girmeden biosda yapacaklarını yapabilirsin ordan. Ama Bios da CPU fanlarını da otomatik ayarlaması lazım.

Son düzenleme:
@heavystorm01
İlk başta bilgisayarınız hayırlı olsun çok güzel bir bilgisayar çok hoş olmuş ama benim bir sorum olacak;
Gigabyte ın gtx 970 ürününü kullanıyosun fiyatıda uygun bir marka ama merak ediyorum kalitesi ve performansı nasıl soğutması filan ve üründen memnun musunuz ? İyi günler :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı