Alındı: Ryzen 5 3600, Asus ROG B450-F, Crucial 2x8GB DDR4 3000Mhz CL15

Sistemimi yükseltmeyi düşünüyordum. Geçen haftalardaki Vatan Bilgisayar'ın KDV indiriminde bu işlemci ve anakartı satın aldım.
Aslında Ryzen 5 2600 de beni memnun ederdi ama almışken iyisini alıp yıllarca kullanayım diye düşündüm.
İşlemci için bulduğum en ucuz fiyat bu oldu. Amazon veya Newegg'den alsam bile 200 Dolar + KDV ile 240 Dolar'a alınabiliyor ve bu şekilde bile yaklaşık bu fiyatlara geliyor zaten. (Kargoyu hesaba katmadan.)
Konuyu açmak için RAM'ları ve sıvı soğutmam için bracketi bekledim.

Anakart konusunda giriş seviyesi anakartları düşünmedim, Asus B450 TUF Gaming Pro düşünüyordum. Bu anakartın üzerine 165 TL daha verip B450F'i almak istedim, uzun vadede iyi olacağını düşündüm. Özellikle SupremeFX ses yongası, arka braketin dahili olması ve görüntüsü (bu son ikisi o kadar da önemli olmasa da) en çok cezbeden yanı oldu.
Ayrıca Ryzen 5 3600'ü B450 anakart ile kullanmak için gerekli olan BIOS update'i aldığım mağazada yaptılar. Aksi halde bunun için elimde Ryzen 1000 veya 2000 olan bir işlemci gerekecekti. İnternetten onlarca farklı siteden yüzlerce alışveriş yapmış birisi olarak mağazadan yaptığım bu alışveriş özellikle Bios Update açısından oldukça memnuniyet verici oldu. Sonuç olarak anakart (800 TL) ve işlemciyi (1383 TL) toplamda 2183 TL'ye almış oldum.

Ayrıca EVGA CLC 120 sıvı soğutmam vardı ve onun için Amazon.com'dan AM4 soket için braket alıp montajını yaptım. RAM'ları da amazondan aldım.
Ekran kartım GTX 1060 6G ama ilerleyen zamanlarda sistemimi yükseltmeye ekran kartı ve NVMe SSD ile devam etmeyi düşünüyorum. Sıvı soğutma bloğunu tam yerine montajlayamadım ama ilerleyen zamanlarda yani bir kasaya geçmek istiyorum.

Şu notu da düşmek istiyorum:
Elimde 2 adet 8 GB ram vardı (biri 2400 diğeri 2666 Mhz) ve Mhz farkları ve marka farkları olsa da iki ramı 2133 Mhz Dual Channel olarak H110 anakartımda sorunsuz kullanıyordum ama bu anakarta ikisini taktığımda ram ile ilgili mavi ekran vermeye başladı.
Corsair 2400 Mhz olan ramı çıkarttım ve 8 GB Kingston 2666 Mhz ram ile kullanıyordum. Ayrıca oyunlarda 8 GB RAM sorun oldu yüksek detaylarda açtığımda oyundan masaüstüne attı veya oyun dondu. Ayar düşürdüm ve o şekilde oyun oynayabildim. CS GO ve Rocket League'de sorun olmadı ama R6 Siege, Apex Legends, American Truck Simulator'de RAM yetersizliğinden sorun yaşadım. Bu yüzden yüksek grafik ayarlarında oyun oynamak isteyen kişilere önerim 16 GB RAM almalarıdır. Ayarları en düşüğe almama rağmen RAM kullanımım ortalama 5-6 GB civarındaydı.

Sistemimin son hali bu şekilde:
Anakart: Asus ROG Strix B450-F Gaming
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600
Ram: Crucial Ballistix Sport LT 3000 MHz DDR4 DRAM CL15 (BLS2K8G4D30AESBK) 2X8GB
Ekran Kartı: MSI GTX 1060 Gaming X 6G
SSD1: Crucial BX500 480 GB
SSD2: Adata SU800 256 GB
Sıvı Soğutma: EVGA CLC 120mm (400-HY-CL11-V1)
PSU: EVGA Supernova 550 G3 (80+ Gold 550W)
Kasa: Corsair Carbide 100R (İdare ediyorum şimdilik, Phanteks P350X düşünüyorum.)

Bir süre Wraith Stealth soğutucu kullandığım için onun da montaj sonrası fotoğrafını ekledim.
İİlerleyen zamanlarda oyun testi de yapabilirim.

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

Son düzenleme:
İyi günler. Üzerinden biraz zaman geçmiş ama sormak istiyorum. Buna benzer bir sistem topluyorum bende. Sistemden memnun musun? Arıza ya da sıkıntı yaşadın mı ?
Bir sorunum yok. Temmuz ayından beri kullanıyorum sistemimi. Gelen BIOS güncellemelerini de yaptım.

Sistemimi yükseltmeyi düşünüyordum. Geçen haftalardaki Vatan Bilgisayar'ın KDV indiriminde bu işlemci ve anakartı satın aldım.
Aslında Ryzen 5 2600'de beni memnun ederdi ama almışken iyisini alıp yıllarca kullanayım diye düşündüm.
İşlemci için bulduğum en ucuz fiyat bu oldu. Amazon veya Newegg'den alsam bile 200 dolar + KDV ile 240 Dolar'a alınabiliyor ve bu şekilde bile yaklaşık bu fiyatlara geliyor zaten. (Kargoyu hesaba katmadan.)
Konuyu açmak için RAM'ları ve sıvı soğutmam için bracketi bekledim.

Anakart konusunda giriş seviyesi anakartları düşünmedim, ASUS B450 TUF Gaming Pro düşünüyordum. Bu anakartın üzerine 165 TL daha verip B450F'i almak istedim, uzun vadede iyi olacağını düşündüm. Özellikle supremefx ses yongası, arka braketin dahili olması ve görüntüsü (bu son ikisi o kadar da önemli olmasa da) en çok cezbeden yanı oldu.
Ayrıca Ryzen 5 3600'ü B450 anakart ile kullanmak için gerekli olan BIOS Update'i aldığım mağazada yaptılar. Aksi halde bunun için elimde Ryzen 1000 veya 2000 olan bir işlemci gerekecekti. İnternetten onlarca farklı siteden yüzlerce alışveriş yapmış birisi olarak mağazadan yaptığım bu alışveriş özellikle BIOS Update açısından oldukça memnuniyet verici oldu. Sonuç olarak anakart (800 TL) ve işlemciyi (1383 TL) toplamda 2183 TL'ye almış oldum.

Ayrıca EVGA CLC 120 sıvı soğutmam vardı ve onun için Amazon.com'dan AM4 soket için braket alıp montajını yaptım. RAM'ları da Amazon'dan aldım.
Ekran kartım GTX 1060 6G ama ilerleyen zamanlarda sistemimi yükseltmeye ekran kartı ve NVMe SSD ile devam etmeyi düşünüyorum. Sıvı soğutma bloğunu tam yerine montajlayamadım ama ilerleyen zamanlarda yani bir kasaya geçmek istiyorum.

şu notu da düşmek istiyorum:
Elimde 2 adet 8 GB RAM vardı (biri 2400 diğeri 2666 MHz) ve MHz farkları ve marka farkları olsa da iki RAM'ı 2133 MHz Dual Channel olarak H110 anakartımda sorunsuz kullanıyordum ama bu anakarta ikisini taktığımda RAM ile ilgili mavi ekran vermeye başladı.
Corsair 2400 MHz olan RAM'ı çıkarttım ve 8 GB Kingston 2666 MHz RAM ile kullanıyordum. Ayrıca oyunlarda 8 GB RAM sorun oldu yüksek detaylarda açtığımda oyundan masaüstüne attı veya oyun dondu. Ayar düşürdüm ve o şekilde oyun oynayabildim. CS:GO ve Rocket League'de sorun olmadı ama R6 Siege, Apex Legends, American Truck Simulator'de RAM yetersizliğinden sorun yaşadım. Bu yüzden yüksek grafik ayarlarında oyun oynamak isteyen kişilere önerim 16 GB RAM almalarıdır. Ayarları en düşüğe almama rağmen RAM kullanımım ortalama 5-6 GB civarındaydı.

Sistemimin son hali bu şekilde:
Anakart: ASUS ROG STRIX B450-F GAMING.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600.
RAM: Crucial Ballistix Sport LT 3000 MHz DDR4 DRAM CL15 (BLS2K8G4D30AESBK) 2x8GB.
Ekran kartı: MSI GTX 1060 Gaming X 6G.
SSD1: Crucial BX500 480 GB.
SSD2: Adata SU800 256 GB.
Sıvı soğutma: EVGA CLC 120mm (400-HY-CL11-V1)
PSU: EVGA supernova 550 G3 (80+ Gold 550W)
Kasa: Corsair Carbide 100R (idare ediyorum şimdilik, Phanteks P350X düşünüyorum.)

Bir süre Wraith Stealth soğutucu kullandığım için onun da montaj sonrası fotoğrafını ekledim.
İilerleyen zamanlarda oyun testi de yapabilirim.

Eki Görüntüle 425125

Eki Görüntüle 425135

Eki Görüntüle 425127

Eki Görüntüle 425128

Eki Görüntüle 425129

Hayırlı olsun CS:GO'da her şey Full'de kaç FPS alıyor bilgi veriseniz sevınırım.

Ben BIOS'ta CBP kapali sekilde stok sogutucu R53600 ve RX 5500 XT 4 GB Evo ile PUBG'de ozel ayarlar ile yuksek FPS aliyorum. Yuksek diyorum cunku FPS sabitledim 100 fpsye monitör 72 Hz oldugu için 100 ustu gormek mantiksiz.
80 FPS altina dusmuyor bu arada 3.4 ayar yuksek geri kalan dusuk 1080P'de.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı