Allah'ın her şeye gücü yetiyorsa neden birinin ona kulluk etmesine ihtiyaç duyuyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani Allah sözde geçmişi, geleceği ve şu anı bilebiliyor. Ben doğmadan yapacağım her hareketi, yüzümdeki her mimiği, cennete veya cehenneme gideceğimi biliyor ve görüyor. Farzedelim ki kendi kendine desin ben quurlu adında bir kul yaratacağım ve bu kulum 80 senelik hayatından sonra cehenneme gidecek. E ben neden yaratıldım o zaman. Bu durumda özgür iradeden ne kadar bahsedebiliriz. Beni yaratan kişi ne yapacağımı zaten önceden biliyor. Sonsuza kadar yanmak için mi yaratılıyorum? Tabii ki hayır çünkü Allah yok. 14.5 milyar yıllık evrende ortalama 80 yıl yaşayan canlılarız. Kendinize bu kadar anlam yüklemeyin ölüp gideceğiz en nihayetinde.

Hocam İslam'a göre kader anlayışı sizin dediğini gibi değil tanrı geleceği görebildiği için mantıken sizin yapacaklarınızıda biliyor yani ne kadar seçim yapma hakkınız yok gibi gözükse de aslında doğuştan gelen bir seçim var Allah'ın kaderinden Allah'ın kaderine kaçma tabiri oradan geliyor.
 
Aslında burada Tanrı(lar)'nın düşüncesini söylemek istedim. Şöyle bir düzeltme yapayım; Tanrı(lar)'yı övenler onun dediklerini yerine getirenler cennete, ona karşı gelen onunla dalga geçenler ise cehenneme atılacak.
Ben de kelimelerin kullanımı ile ilgili pek komik olmayan bir espri yapmıştım ama ciddiye aldınız sanırım :D
 
Buraya soru sorman hataydı.Birden herkes ilahiyatçı kesildi.Bence burayı fazla ipleme internetten kendin araştır
 
İradesiz olup da kadirimutlak bir Tanrı var olabilir, hatta şans bunun ta kendisidir.

Şans diye bir şey yoktur. Sebepler, ihtimaller ve sonuçlar vardır. Olasılık içinde, birbirini zincirleme takip eden olaylardan ötürü olagelenler mevcuttur. İnsanın uydurduğu bariz ve eldeki bilimler ile açıklanma ihtimali mevcut olan "şans" kavramını, var olarak görmeniz ilginç.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı