Almanca'dan isteyerek eksi aldım

• Konuyu başlatan OnePC
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 32
  • Görüntüleme 1.797
Arkadaşlar Merhabalar. Biz Almanca'dan 25 Soruluk bir sınav olduk. Her soru da iki puandı. Bende 10 Tane falan yapabildim. Sonra da hoca diğer 50 Puanı da şiir ezberleyerek alacaksınız dedi. Bende şiiri ezberledim. Tahtaya kalktım. Kekemeliğim olduğu için hocam ben ezberlediğimi unuttum dedim. Bir şans daha verdi, yine yapamadım. Halbu ki ezberlemiştim. Hoca da sonra -50 Puan verdi. Yani 70-80 Yerine 10-20 Puan falan aldım. Birde sınıfta bir kaç kişi laf söylüyor. Sanki ezberleyememişim gibi. Sınıfta bir kız var da sırf onun önünde kötü olmamak için bir şey yapamadım. Tarih dersinde de bildiğim soruların cevaplarını vermiyorum. Oradan da eksilerim var. Edebiyat da aynı şekilde. Hoca hep laf söylüyor bana. Bu gidişle sınıfta bile kalırım zaten. Artık ne yapacağımı da bilmiyorum ? Konuşma terapistine gidiyorum 2 Haftadır. Ama bir düzelme göremiyorum. Böyle devam ederse sınıfta kalırım ve okulu da bırakabilirim maalesef.

@lazrail61. 1717 Hocam yardımcı olursanız sevinirim.
Hocanız Almanca şiir ezberleterek neyi amaçlıyor acaba? Sizin gördüğünüz Almanca temelden geliyor. Daha giriş seviyesi. Hocanız yakında Goethe'nin eserlerini okutur herhalde. Hocam 2 haftadır gidiyorsunuz. 1-2 ay geçsin, kendinize inanın ve kekelemeyi yenin. Başarılar.

Böyle dediğin için düzelmez zaten. Böyle demeyeceksin.

Kimse 2 gün sonra bile sınıfta azar yediğini hatırlamayacak.
Bilmiyorum. En çok zoruma giden de yapabileceğim halde yapamamam. Yoksa 10 Kere bile okurdun o şiiri. İngilizceci de konuşma sınavı yaptı. Ama kenar da baş başa yaptık. Biraz takılsam da yine yaptım. Bu kadın sınıfın ortasında yaptırıyor. Birde etraftakiler laf atıyor. Sen zaten artı falan alamazsın diye.

Hocanız Almanca şiir ezberleterek neyi amaçlıyor acaba? Sizin gördüğünüz Almanca temelden geliyor. Daha giriş seviyesi. Hocanız yakında Goethe'nin eserlerini okutur herhalde. Hocam 2 haftadır gidiyorsunuz. 1-2 ay geçsin, kendinize inanın ve kekelemeyi yenin. Başarılar.
Ezberletsin sorun değil ama sınıfın içinde olması hoş değil. Bile bile 50 Puanımı kendi elimle ittim ya. Ortalamam daha çok düşecek. Ailem bir yandan, bu sorun bir yandan. Bıktım artık. Umarım geçer artık bu durum.

Keşke kabul etse. Yine sorarım. Ama bugün notları girecek hoca. Bu hafta da sistem kapanıyor zaten.
Sen şansını dene. Çoğu hoca o kadar da insafsız değildir, durumu anlatınca halden anlar ama bazıları hakikaten de laftan anlamaz insanlardır. Umarım hocan anlayışlı çıkar. Sistem muhtemelen kapanmaz, karne günü bile notu değişen olabiliyor.

Bu durumu hocaya önceden haber verseniz size -50 puan vermez, hatta sınıf önünde yaptırmazdı.

Hocanın verdiği performans ödevi de çok rezilmiş cidden. Şiir ezberletmek nedir?
Rezil değil hocam aynısını ingilizcede yaptık çok da zevkliydi

Bazı hocalar anlayışsız buna yapabilecek bir şey yok maalesef hocanla konuş kekeme olduğunu anlat.

Rezil değil hocam aynısını ingilizcede yaptık çok da zevkliydi

Bazı hocalar anlayışsız buna yapabilecek bir şey yok maalesef hocanla konuş kekeme olduğunu anlat.
Anlatmaktan bile utanıyorum. Nasıl söyleyeceğimi bile bilmiyorum. Bazıları için zevkli bazıları içinse en kötü gün. Artık bu duruma dur demeliyim.

Anlatmaktan bile utanıyorum. Nasıl söyleyeceğimi bile bilmiyorum. Bazıları için zevkli bazıları içinse en kötü gün. Artık bu duruma dur demeliyim.
Utanmayın hocam, gidin söyleyin siz kekemesiniz diye kimse size ayrımcılık yapamaz bu isizn istediğiniz bir şey değil ki okula gelmesen haklı "-" vermekte ama bu senin elinde değil. Bunu hocayla konuş seninle oturup dalga geçicek hali yoktur her halde.

Utanmayın hocam, gidin söyleyin siz kekemesiniz diye kimse size ayrımcılık yapamaz bu isizn istediğiniz bir şey değil ki okula gelmesen haklı "-" vermekte ama bu senin elinde değil. Bunu hocayla konuş seninle oturup dalga geçicek hali yoktur her halde.
Kağıda yazmak istediğimi söyleyeceğim. Olmazsa sınıftan en yakın arkadaşımı yanıma alıp onun yardımıyla söylerim. Kağıda yazsam harfi harfine doğru bir şekilde yazarım. Ama konu sınıfın ortasında okumak olunca olmuyor maalesef.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı