Almanlar neden Stalingrad'da kaybetti?

Her ne kadar ana neden olarak görülse de o değil. Almanlar çok fazla kaynak sıkıntısı çekiyordu. Ayrıca komutanlarını dinlemeyen Hitler kendi başına saçma kararlar alıyordu. Ayrıca Sovyetler savaşta çok iyi direndi. Tabi bir de Stalingrad sarma harekatı var.
Tek sebep bu olmasa da önemli sebeplerden biridir. Ancak bunun yanında Hitler'in yanlış stratejisi, kaynakların bitmesi, Rus halkının pes etmemesi gibi daha önemli sebepler var.
İlerleyen yazımda bunlara değindim arkadaşlar, bu genel sebeplerden biriydi kısaca değindim orada. :)
 
Afrika olayı konusunda haklısınız Montogomery Rommel'i zor alt etti zaten yerine başka bir komutan getirilip daha güçlü tanklar verilseydi İngilizlerin M3 Grant/Lee tankı gibi hem Rommel Stalingrad'da başarı elde edebilirdi hem Almanya Tunus'a kadar çekilmek zorunda kalmazdı.
İtalyan tankları güçsüz. Almanya ise Afrika'ya destek vermedi. Gerekli destek verilseydi Afrika'da zafere ulaşılabilirdi. Slovakya'nın yirmi tane tankını alıp Rommel'e vermek o kadar zor değil. Bilemiyorum.
 
Kış geldi. Kışın gelmesiyle zor zamanlar başladı. Kışa alışkın Rus'lar fırsattan istifade muharebeyi kazandı. Aklıma hayvan çiftliği kitabının son sayfaları geldi. George orwel kitabı farklı bir biçimde yazıcakken. Stalin'in kaçmıyışını görüp kitabı şöyle değiştirmişti. "Napleon hariç tüm hayvanlar yere çökmüştür" (bu tür bir şeydi kitabı 3 ay önce okudum.)
 
İtalyan tankları güçsüz. Almanya ise Afrika'ya destek vermedi. Gerekli destek verilseydi Afrika'da zafere ulaşılabilirdi. Slovakya'nın yirmi tane tankını alıp Rommel'e vermek o kadar zor değil. Bilemiyorum.
İtalya savaşta zaten Almanya'ya ayak bağından başka bir şey değil,Rommel Afrika'da iyi savaştı,Avrupa'ya geldiğinde de komutanlar yüzünden aklında olan planları gerçekleştiremedi,sonra partililer onun kuyusunu kazdı.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı